Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i
vaykisss написа:shark1986 написа:Ако карате на година над 30000км. си заслужава ГИ,а тия които карат по 10-15000км.не си заслужава!!!И тия коментари от рода "Сложих си газова и разхода ми падна сравнение със бензина" и "На газ ми гори 6-7л/100"Може да кандидаствате за рекордите на гинес
странно ,но факт аз съм с е36ца м43 ,и градския разход на газ ми е по нисък от този на бензин(НО ,има едно НО,което се изразява в това ,че колата докато мине 30 градуса се кара на бенз и е нормално да ти е по нисък разхода на газ от този само набензин,но никой не си смята изгорения бензин за 1-2-3км,извън градско е същия като бензин,на бензин най-ниския разход с 80-90км на 5та ми е бил 6,7л,на газ 7л със същата скорост,често си я засичам пълно-пълно както на газ така и на бензин
магистрално каране със 120км повече от 7,5 7,8 не ми е изгорила говоря за евро магистрали
не за тракия ,през месеца се прибирам до бг ,много съм доволен от газта като цяло за сега де,но аз доста пътувам и се избива бързо инвестицията,и нещо интересно като я взех имаше играене на оборотите на бензин само ,смених си клапана на картерните и всичко се оправи,и другия дерт беше ,че при3000 и при 3900 придърпва ходих на кви ли не майстори и диагностики и така и не откриха проблема,но откакто сложих газта това го няма на газ а докато е на бензин не достигам тези обороти и вече не ме дразни,колата си работи гладко и равномерно
![]()
пс; а разход от 5,9ако колегата ми го докаже на м43б18 на е46 получава една нетъркаляща се бутилка лично от мен,ако го подмине той дава същата на мен ако е навит да пише на лично
Добре, има ли смисъл в крайна сметка ....
Колега така и не разбрах колко е разхода ти на газ градско ? Пишеш че с М43 би ли конкретизирал кои по точно защото на Е46 се слага М43TU които е с малко по голям обем...
- ganecabul
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 318i 99'
Тук някои колеги не смята правилно нещата, ще дам пример:
Ако караш по 10 км до работа и обратно, и примерно 1 км се движиш на бензин се получава приравнено до 100 км пробег, че си карал 10км на бензин и 90 км на газ. Засякъл си примерно 10л/газ че си изхарчил и смяташ -> 10/100 разход, а реално е 11,1.
Ако караш по 10 км до работа и обратно, и примерно 1 км се движиш на бензин се получава приравнено до 100 км пробег, че си карал 10км на бензин и 90 км на газ. Засякъл си примерно 10л/газ че си изхарчил и смяташ -> 10/100 разход, а реално е 11,1.
Колеги пак да попитам някой който е с Brc Sequent 24 светва ли му чека понеже при мене доста често светва
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
joro3230 написа:Колеги пак да попитам някой който е с Brc Sequent 24 светва ли му чека понеже при мене доста често светва
И какви грешки ти записва? При какви ситуации светва и тн? Чек може да светне и на бензин така че те съветвам да направиш една диагностика.
Грешка 171 я дават в интернет: P0171 System too Lean (Bank 1) , което аз го свързвам с неправилна настройка. Пробвай как ще върви на бензин, ако изчезват грешките, значи отивай пак за настройка на газовата.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
joro3230 написа:Колеги пак да попитам някой който е с Brc Sequent 24 светва ли му чека понеже при мене доста често светва
Колега ние не сме гадатели напиши си модел мотор, година и т.н

Здравейте колеги, значи колата е 318и 99 година ,като карам на бензин не ми светва чека само когато сам на газ и ми дава все тази грешка 171
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
joro3230 написа:Здравейте колеги, значи колата е 318и 99 година ,като карам на бензин не ми светва чека само когато сам на газ и ми дава все тази грешка 171
Колега тази грешка означава богата на кислород смес .....отиди при тези които са ти монтирали BRC да я настроят да ти пуска малко вече газ ! От кои град си колко ти е разхода и вървенете как е?
ами от бургас съм,като вървене е горе долу като на бензин а иначе разход в града 12л/100км а извънградско 8.7л/100км като извънградското е със 140,общо взето съм доволен само дето този чек ми светва
Здравеите колеги нов съм в форума от около 2 месеца имам е46 318и 99г .
на 1вата седмица още сложих ГИ Бардолини излезе ми 900лв.за 2 хиляди километра до сега няма никакви проблеми колата си варви 1 към едно като на бенз.
Градско разхода е 10/100 (пълна бутилка - каране 100км. и пак пълна)на клима
извън градско е 7/100 (пълна бутилка - каране 100км. и пак пълна) на клима
Няма нищо срамно според мене при тези цени на бензина да се слагат ГИ-ни дори и на марки като БМВ
на 1вата седмица още сложих ГИ Бардолини излезе ми 900лв.за 2 хиляди километра до сега няма никакви проблеми колата си варви 1 към едно като на бенз.
Градско разхода е 10/100 (пълна бутилка - каране 100км. и пак пълна)на клима
извън градско е 7/100 (пълна бутилка - каране 100км. и пак пълна) на клима
Няма нищо срамно според мене при тези цени на бензина да се слагат ГИ-ни дори и на марки като БМВ
В крайна сметка кои от предлаганите в бг газ системи, имат обд ?
В смисъл да четат всичко от бенз. комп, времена на инж, компенсации и т.н.
- dido0o```
- ентусиаст
-
nikolae написа:В крайна сметка кои от предлаганите в бг газ системи, имат обд ?
Романо доколкото знам чете през ОБД.. но какво точно чете от там не мога да кажа.
- Deo_10
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10, 535i X Drive LCI
На мен един газаджия ми каза, че няма цели газови уредби Романо, а само изпарители. Не знам до колко е вярно 

- dido0o```
- ентусиаст
-
Deo_10 написа:На мен един газаджия ми каза, че няма цели газови уредби Романо, а само изпарители. Не знам до колко е вярно
За компютър знам на 100%, че има защото съм виждал такъв.
Ето един пример за 6цил. мотор:линк
п.п. Неправя реклама, давам сайта и информацията за пример

и аз не искам да правя реклама или да лансирам някоя система, но.. наистина май май нещо няма много читави ги-та
бигас така ли са ?
бигас така ли са ?
- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Deo_10 написа:На мен един газаджия ми каза, че няма цели газови уредби Романо, а само изпарители. Не знам до колко е вярно
Ела да ти я покажа. Инжектори, евро сонда, комп, редуктор. Доволен съм от системата въпреки че имах далеееееч по големи очаквания от софтуера.
nikolae написа:В крайна сметка кои от предлаганите в бг газ системи, имат обд ?
Романото го прави. Чете ламбда сондите, инжекторните времена на бензин и компенсира на газ тимингите непрестанно спрямо това което чете от бензиновия комп.