Скърцане от педала на съединителя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 tds
Re: Скърцане от педала на съединителя
Преди време стоповете ми спряха да работят. Свалих кората , разглобих и напръсках машинката с контактен спрей.
Профилактично напръсках и пружината на съединителя, която дотогава скърцаше при натискане. От тогава минаха горе долу 3-4 години и този проблем не се е появявал ( ако мога така да го нарека). Но да уточня че колата се кара само 4000 -5000 километра годишно.
Профилактично напръсках и пружината на съединителя, която дотогава скърцаше при натискане. От тогава минаха горе долу 3-4 години и този проблем не се е появявал ( ако мога така да го нарека). Но да уточня че колата се кара само 4000 -5000 километра годишно.
htt
alex_sn1 написа:Мерси ,колеги ,за включването в темата. Явно проблемът е всеобщ. И аз така предположих ,че проблемът е по-скоро в механиката на педала. Едва ли самата помпа би издавала такъв звук ,най-вероятно тя си ''умира'' отведнъж ,без предупреждение. И аз ще пръскам тия дни с разни ''дезодоранти'' пък да видим...
Поздрвави!!!
може да е помпата, даже май имаше тема за това тук. и при мен така скърцаше, докато не смених течността и всичко утихна.. сега единствено при повече каране /натискане/ почва да скърца пак. ясно от какво е.
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
И при мен започна да скърца съвсем наскоро, но засега не ми е неприятно да го чувам. 

You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
thebmwlover написа:при мен скърца зимата като падне под 5 градуса.
Ще се оправи ако го свалиш и го капнеш с телоподаващото. Няма да мръдне! Аз моя така го излекувах.
...е точно това се прави и наистина няма да мръдне...

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- D.Stanev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E 36 320i Touring
- Мечтае да кара: Мазерати
- Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.
Скърца си, пръсках го на няколко пъти и пак скърца. Последния път като го пръсках само промених звука на скърцането, явно си иска по-гъста смазка. Ще го смажа с гой (оръжейна смазка) и ще видим какъв ефект ще има, но е на много куцо място.
BMW Crash master
- metodi80
- старши ентусиаст
-
E туя дундурляци скърцят в повечето случаи .. .
http://www.unofficialbmw.com/e36/drivet ... _slop.html
http://www.unofficialbmw.com/e36/drivet ... _slop.html
Колеги аз имах същият проблем, след многобройно пръскане с ВД 40 и разни други прехвалени флакони със силиконова смазка от космическа лаборатория на НАСА проблема не изчезна. Единственото просто и ефтино решение е ГРЕС която взех от един приятел, свалих кората и хубаво намазах навсякаде всички подвижни части на педала и плсмаски които контактуват. Да чукна на дърво не е издала звук вече доста време.
Няма начин да няма начин
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2