Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Re: Полиране на алуминиеви джанти
Пичуй я ми дайте няква идея какъв цвят да боядисам средната част на тия жантоци след като ги полирам... колата е arcticsilver 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- AVGO
- ентусиаст
-
- Кара: AvGo's Devil
- Мечтае да кара: дълго
.::Братоев::. написа:Пичуй я ми дайте няква идея какъв цвят да боядисам средната част на тия жантоци след като ги полирам... колата е arcticsilver
Значи абсолютно всеки цвят ще и ходи. А ти с какво смяташ да запечатваш?
Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183
Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
AVGO написа:.::Братоев::. написа:Пичуй я ми дайте няква идея какъв цвят да боядисам средната част на тия жантоци след като ги полирам... колата е arcticsilver
Значи абсолютно всеки цвят ще и ходи. А ти с какво смяташ да запечатваш?
Идея си нямам брат... тъкмо гледам ,че това коментирате и ще следя тук за да избера нещо което да върши работа....
- AVGO
- ентусиаст
-
Знам, че колегата Лалов си запечата Кескина с някаква уж много добра запечатка , ама много скъпа, не мога да дам сега 100 лева за запечатка...
А иначе друг колега не ги запечатва, а само ги минава с някаква паста от време на време и си връщат блясъка...да кажете нещо по този въпрос?
А иначе друг колега не ги запечатва, а само ги минава с някаква паста от време на време и си връщат блясъка...да кажете нещо по този въпрос?

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
.::Братоев::. написа:Пичуй я ми дайте няква идея какъв цвят да боядисам средната част на тия жантоци след като ги полирам... колата е arcticsilver
оранжево

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
AVGO, и аз не съм ги запечатвал, няма смисъл според мен. Така или иначе, само няколко часа след измиване, цялата кола е отново в прах...да, матират се леко, но не вярвам да клечиш всеки ден до тях, да ги гледаш колко са лъскави. От разстояние разлика...трудно ще видиш.
Просто на пролет, преди да ги сложа ги минавам с пастата отново и така...Като не те устройва в годината един път, на няколко месеца, не вярвам да те сбъркат няколко часа да ги минеш
Просто на пролет, преди да ги сложа ги минавам с пастата отново и така...Като не те устройва в годината един път, на няколко месеца, не вярвам да те сбъркат няколко часа да ги минеш

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
офтопик: Тъмен графит

- staisa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30-кабрио S50B30 Nissan S-14
- Мечтае да кара: Вече го кара!
- Детайли за колата: Nissan S-14 2.0 turbo
Ами, аз полирах 18 Кескин К1 и боядисах сърцевините черен шприц ,след това оранжева перла ,но моного малеят, като са боядисани само лъчовете сега ще ги правя сиви пак, като оригиналното боядисване . 

- AVGO
- ентусиаст
-
Cobb написа:AVGO, и аз не съм ги запечатвал, няма смисъл според мен. Така или иначе, само няколко часа след измиване, цялата кола е отново в прах...да, матират се леко, но не вярвам да клечиш всеки ден до тях, да ги гледаш колко са лъскави. От разстояние разлика...трудно ще видиш.
Е да , ама ако има вариант винаги да лъщят.Не мога аз така да знам, че нещо не е наред, сън не спя

Та дайте някакви идеи, колеги, за това запечатване

"staisa" ти как ги караш твоите ?

- staisa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30-кабрио S50B30 Nissan S-14
- Мечтае да кара: Вече го кара!
- Детайли за колата: Nissan S-14 2.0 turbo
Ами след, като ги минах с този обезмаслител и запечатката матираха, но по малко от твойте и ги карам така ,то голямо пазене трябва да ги миеш всеки ден от страх да не се прецакат ,направо се чудя дали да не ги праскам целите сиви ,ще се изгуби ефекта, но няма да се ядосвам.Според мойто мнемие полираните джанти са само за събори ,изложби или показване на колата ,не са за всеки ден ,аз си мия колата до 3 пати на ден и пак не мога да ги опазя .Тези дни ,ще пробвам няква паста ,на Сонакс, била за полиране, на аломиниевите части ,на рокерските мотори и ще пиша дали има файда няква ,незнам дали някои го е пробвал ,ако е пробвал да сподели?:confused: 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Ето това е най-доброто решение, до което съм стигнал. Също обичам колата чиста и в седмицата се мие 3-4 пъти, от което липовете на джантите помътняват. Взел съм си паста Mothers Polish и на 5 мивки веднъж претърквам полираното с парцал и микрофибър. Огледалният ефект се връща и отново блещукат. 

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Те на събора ти я миха през половин час.
Моллов много се стара 

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
И накрая си купувате оригинално полирани джанти, изработени от точната сплав дет не им трябва почти никаква особена подръжка за да изглеждат лъскачки.
Ейй тея са си заводски, но рядко "изпадат" на втора-ръка, пък нови...!

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Борис_Малинов написа:И накрая си купувате оригинално полирани джанти, изработени от точната сплав дет не им трябва почти никаква особена подръжка за да изглеждат лъскачки.
Оригинално полирани, без запечатка - трудно, а ако имат запечатка, като се покарат малко повече годинки и собствениците им опират до тази тема

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Борис_Малинов написа:И накрая си купувате оригинално полирани джанти, изработени от точната сплав дет не им трябва почти никаква особена подръжка за да изглеждат лъскачки.
не че нещо ама има около 60 000 (да - хиляди) сплави на алуминия, т.е. нито ти, нито аз можем да кажем дадена марка/модел какво точно ще стане след полиране...
а какво искаш да кажеш с това "оригинално" полирани, да не мислиш че използват някакви космически технологии, но пък си е забавно да се четат такива коментари...
ааа да - и тези джанти сме ги виждали няколко пъти, но само на тази снимка, за брокчетата важи същото, та мисълта ми е да вземеш да ги качиш на някоя кола, вместо да само да ни обясняваш как разполагаш с едни от "най-оригинално" полираните джанти, с най-уникалните бои които бъркаш на ръка и т.н.
не искам да прозвучи грубо, но все пак не сме паднали от Нептун.