BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '94 525tdsA
Re: BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
cod-cdbp написа:Еми подреждаш едно и също нещо в адресното пространство да има и толкова, не става ли ?
Поне както аз тълкувам нещата, мисля че не

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Аз малко ще се включа като оня виц за козата, ама каква е целта на тази полемика с безразборно хвърлени в пространството термини, които не говорят нищо на повечето от нас?

- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
Никаква полемика не виждам аз, изказвам мнение защо има вариант 93С46 паметта да не е особено подходяща за големия борд. Ако някой разбиращ се включи ще е добре, не казвам че тезата ми е правилна. Просто разсъждавам...
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Полемиката неясна за останалите я подхванахте със Стоян.
Ясно е, че дори пишейки и двамата с теб на кирилица, пишем на различни езици и затова не ме разбра.
Ще опитам с други думи:
Колега coresnet,
По-голямата част от активните потребители в този подфорум не разбираме нищо от тези единички, нулички и хиксове дето си ги написал.
Тези дето разбират пък (от активните потребители) отдавна им е писнало и отдавна не участват в тази тема.
Имам предложение към теб:
Вземи чип какъвто считаш ти за правилен, програмирай, монтирай, пробвай.
Напиши тук: става / не става
Напиши тук информация на достъпен за масовия потребител език
Ако искаш и предложи услуга платена или безплатна - по твоя преценка
С най-добри чувства
Д
Ясно е, че дори пишейки и двамата с теб на кирилица, пишем на различни езици и затова не ме разбра.
Ще опитам с други думи:
Колега coresnet,
По-голямата част от активните потребители в този подфорум не разбираме нищо от тези единички, нулички и хиксове дето си ги написал.
Тези дето разбират пък (от активните потребители) отдавна им е писнало и отдавна не участват в тази тема.
Имам предложение към теб:
Вземи чип какъвто считаш ти за правилен, програмирай, монтирай, пробвай.
Напиши тук: става / не става
Напиши тук информация на достъпен за масовия потребител език
Ако искаш и предложи услуга платена или безплатна - по твоя преценка
С най-добри чувства

Д

- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
Ааа, пак казвам, ни най-малко не съм имал за цел полемика, по-скоро дискусия и обсъждане на нещата
Точно на това, което казваш се надявах- тези, които разбират, да кажат дали са ми в правилна насока разсъжденията
Предложението ти е прието, ще взема 93С06 да пробвам (вчера нямаха в магазина, днес ще видя на други места) и ще кажа дали става или не става. А иначе услугата я предложих в по-предния си пост, цената е някакви стотинки за самия чип 

- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
Няма никакви проблеми още от сега да почна да записвам чипове и на 93С46, както гледам работят при повечето колеги, но аз лично ще пробвам първо с 93С06 да видя какво ще стане. Иначе който иска- ще му запиша и на С46 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
coresnet написа:Няма никакви проблеми още от сега да почна да записвам чипове и на 93С46, както гледам работят при повечето колеги, но аз лично ще пробвам първо с 93С06 да видя какво ще стане. Иначе който иска- ще му запиша и на С46
Ако разбирам правилно за какво става дума, мисля че при един от двата чипа, при по-стари бордове (или при всички?) не показва някои от програмираните стойности. Показваше, дата, час, темп и тн, но не смяташе оставащи км и разни други неща. Примерно оставащите км си седяха на 0. Мисля, че и количеството на бензина не показваше. Това е по спомен от преди 2г.

А при кой от двата вида чипове го показваше това и да ме убие някой не помня. Да чукна на дърво моя работи (с разни тъпи проблеми, но те са от борда, а не от чипа.)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
При мен на записан абсолютно коректно чип 93С46- при слагане на контакт и четене на тест No.17 всички стойности са си ОК. При първото запалване на колата- два от адресите си променят стойностите и съм дотам... Тотално грешен разход ми показва
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
crazy_d написа:А със 93С06 какво става пробва ли ?
Нямах време да потърся, миналата седмица минах през един магазин но нямаха. Тези дни ще проверя и на други места, че трудно се намира този чип. Ако не- в краен случай ще си го поръчам от някоя от фирмите в провинцията, гледам че го има на някои места, но засега се въздържам защото куриера ще е няколко пъти по-скъп от чипа

- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
Става си идеално и с 93С46, просто като ровичкате из скритите функции ги заключвайте преди да палите колата
че става мазало

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Аз малко да акна в темата поне съм мързелив и не ми се четат 30 страници...
Вчера реших да си пробвам големия борд, ооообаче - никаква реакция, крушките бяха изгоряли се оказа после та за това нищо не се виждаше предполагам, щото беше и тъмно.
Въпроса е че като загледах и светнах с телефона в дисплея ми се видя че е изкарал прословутото РРРР.
Принципно доста се учудих, тъй като си имам инсталация както си трябва - в буксата на борда влиза един доста солиден сноп кабели.
После пък отворих борда са видя с кодинг плъг ли е и се оказа че е без, демек от тези който си теглят инфото от плъга в таблото.
Въпроса ми е:
Утре като сложа крушки и ако искара наистина РРРР, дали да търся причина или просот си има някакво време за което трябва да го оставя да се калибрира?
Свален е от е34 м50б25 92-ра година и го слагам на е34 м50б20 95-та година.

Вчера реших да си пробвам големия борд, ооообаче - никаква реакция, крушките бяха изгоряли се оказа после та за това нищо не се виждаше предполагам, щото беше и тъмно.

Въпроса е че като загледах и светнах с телефона в дисплея ми се видя че е изкарал прословутото РРРР.

Принципно доста се учудих, тъй като си имам инсталация както си трябва - в буксата на борда влиза един доста солиден сноп кабели.

После пък отворих борда са видя с кодинг плъг ли е и се оказа че е без, демек от тези който си теглят инфото от плъга в таблото.
Въпроса ми е:
Утре като сложа крушки и ако искара наистина РРРР, дали да търся причина или просот си има някакво време за което трябва да го оставя да се калибрира?

- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
VesoPesa написа:Аз малко да акна в темата поне съм мързелив и не ми се четат 30 страници...![]()
![]()
Вчера реших да си пробвам големия борд, ооообаче - никаква реакция, крушките бяха изгоряли се оказа после та за това нищо не се виждаше предполагам, щото беше и тъмно.![]()
Въпроса е че като загледах и светнах с телефона в дисплея ми се видя че е изкарал прословутото РРРР.![]()
Принципно доста се учудих, тъй като си имам инсталация както си трябва - в буксата на борда влиза един доста солиден сноп кабели.![]()
Въпроса ми е:
Утре като сложа крушки и ако искара наистина РРРР, дали да търся причина или просот си има някакво време за което трябва да го оставя да се калибрира?![]()

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
В работно време доста интересни бисери се получват
Иначе сега ми светна лампата
Остава да си взема конзола и някой да ми бодне кодинг-че.
Обаче, днес рових ли рових отзад под седалката, ама не я видях буксата за това пусто реле...
... а няма начин да я няма като се има в предвид че в буксата на борда няма празен пин - всички са с кабеляци
Вече на втора кола ми се случва да не я намеря - на първата заебахме историята, ама на тая искам да я намеря...
... та ако някой друг е имал същия проблем, да сподели къде я е набарал или от къде и идват жиците

Иначе сега ми светна лампата

Остава да си взема конзола и някой да ми бодне кодинг-че.

Обаче, днес рових ли рових отзад под седалката, ама не я видях буксата за това пусто реле...

Вече на втора кола ми се случва да не я намеря - на първата заебахме историята, ама на тая искам да я намеря...
... та ако някой друг е имал същия проблем, да сподели къде я е набарал или от къде и идват жиците