Размер на воден радиатор за М43 - 96 година
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Размер на воден радиатор за М43 - 96 година
Колеги малко помощ ми трябва за дължина на водния радиатор.
Колата е 318 96 година бензин с климатроник. Брат ми е собственик и търси да смени радиатора, че неговия буквално незнайно от някъде изтича! Понеже нямам поглед върху колата и по описание неговия радиатор е отстрани с бялото казанче и с черна пластмаса отгоре по дължината на питата.
Нещо е ударил на камък и за М43 все му показват някакъв друг, който е с 10 см по малък на дължина! Та питането е дали този по-късия става или нестава. Цената му е добра, но въпросът е дали ще пасне. Съжалявам, но в момента не мога да приложа нито една снимка, защото нито съм видял оригиналния, нито този който ще се купува.
Благодаря за отговорите предварително ако могат да се дадат адекватни такива на описанието
Колата е 318 96 година бензин с климатроник. Брат ми е собственик и търси да смени радиатора, че неговия буквално незнайно от някъде изтича! Понеже нямам поглед върху колата и по описание неговия радиатор е отстрани с бялото казанче и с черна пластмаса отгоре по дължината на питата.
Нещо е ударил на камък и за М43 все му показват някакъв друг, който е с 10 см по малък на дължина! Та питането е дали този по-късия става или нестава. Цената му е добра, но въпросът е дали ще пасне. Съжалявам, но в момента не мога да приложа нито една снимка, защото нито съм видял оригиналния, нито този който ще се купува.
Благодаря за отговорите предварително ако могат да се дадат адекватни такива на описанието

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
Re: Размер на воден радиатор за М43 - 96 година
По-малките радиатори са от коли без климатик.
На колите с клима слагат по-голям, защото е зад климатичния, който му пречи на обдухването.
На колите с клима слагат по-голям, защото е зад климатичния, който му пречи на обдухването.
- 4a4i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: лагерница
- Детайли за колата: touring
По-малките радиатори са от коли без климатик.
Точно така

А колеги имате ли представа може ли да се отремонтира. Визуално е без забележка, но изпуска вода като надуе системата там където казанчето допира питата и по отдолу. В една морга ми казаха, че се сменяли някакви уплътнение и си ТИ, но нещо не виждам как може да се отвори това нещо без да се изпочупят пластмасите по него 

Мъжът струва точно толкова,
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
kagebista написа:А колеги имате ли представа може ли да се отремонтира. Визуално е без забележка, но изпуска вода като надуе системата там където казанчето допира питата и по отдолу. В една морга ми казаха, че се сменяли някакви уплътнение и си ТИ, но нещо не виждам как може да се отвори това нещо без да се изпочупят пластмасите по него
Отваря се и се сменят О-пръстени.Има тема със много снимки потърси я.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
И накрая пак си купуваш нов, от магазина, не от моргата, и с него купуваш чисто нова капачка от някой дилър за да не се зяанимаваш пак догодина 

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
vld написа:И накрая пак си купуваш нов, от магазина, не от моргата, и с него купуваш чисто нова капачка от някой дилър за да не се зяанимаваш пак догодина
Мда особено ако новия е Турски или Италиянски от онея по ~200лв. ще се занимаваш по рано от догодина.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
sas_88 написа:vld написа:И накрая пак си купуваш нов, от магазина, не от моргата, и с него купуваш чисто нова капачка от някой дилър за да не се зяанимаваш пак догодина
Мда особено ако новия е Турски или Италиянски от онея по ~200лв. ще се занимаваш по рано от догодина.
колега доста добре съм запознат с радяторите повярвай ми неискаш да знаеш къде се прави нисънс например

както и цената на която тръгват от там от където идват всичките насам.

- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
Това намерих в един каталог за радиатори М43 ръчка, с клима
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
10 мнения
• Страница 1 от 1