Ланда / ламда сонда за е36 м50б20 РАБОТЕЩА
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Re: Питане свързано с 320 датчик колянов вал и ламбда сонда
При мен,след многократно слагане на неработещи дат.на разпр. вал ,колата изгасна и не искаше да запали.Изчаках да изстине,извадих буксата на дат. на к.в. и като махнах маншончето се оказаха оголени и преплетени 3-е кабелчета.Изолирах ги с тиксо и запали.След това смених кабела на дат. на к.в.,купих втора ръка датч на разпр. вал и неговите кабелчета -оголени и преплетени.Смених и неговия кабел и мотора си заработи без проблем,без да чистя и до сега грешките.То колегата може да пробва след смяната.
Със старият датчик пали трудничко, не държи обороти гасне и има детонации като натисна газта, слагам новият датчик и колата пали но само първият път след това, колкото и да въртиш не пали, което не би трябвало да е така, защото до колкото разбрах е важен датчика на коляновият вал за запалването не на разпределитеният, и връщаме старият и колата пак си пали, да отбележа, че паленето с новият става само веднъж след запалаването и до там, нито като истине, защото я изчакахме запали с новият, нито като е загряла и тука е дилемата... Имам и датчик на колянов вал в мен, ако нещо трябва и него да сменя, но не виждам логика с проблемният на разпределителният пали, а с два др не иска запалва един път и до там, явно нещо помни тоя сименс и трябва да се изчисти за да закачи другият ли и аз не зная вече, а датчиците едни и същи едният ми е свален от перфектно работеща кола, която е качена преди това на диагностика и няма проблеми... някъде да рестартирам аз компютъра ли какво да направя?
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
При мен от много откачане и закачане на буксата на разпр. вал се е разбутала и тази на коляновия.Заголи маншончетата на буксите и на дзвата датчика и ако трябва,смени кабелите!При предната кола е работил перфектно,но като стиснеш маншона,пада изолацията и при теб не работи.Аз също купих втора употреба и не проработи,докато не смених кабела.
- thugmc1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36coupe320
b2d написа:Ivelin написа:Няма грешки при смяната на тези датчици, и да знаеш че си с два броя Ламбда сонда, не са евтини и трябва да си уверен коя трябва да се сменя.
Едната е на генерацията а др къде трябва да е? За първи път чувам за две
аз имам същият мотор с ванос и наскоро си купих ламбда сонда по вин с порачка от германия "ngk"исках хела но те вече неправят нови за този мотор,мисълта ми е че при поръчката по вин щяха да ми кажат че е с две сонди, ти откаде разбра че е с две защото силно се съмнявам че е така

- Ivelin
- Потребител
-
- Кара: E36 Touring 320i
Както уточни колегата преди - М50 е с една сонда, а М52 е с две сонди, моя двигател е М52 и имам две сонди лесно достъпни отгоре на двете тройки изпускателни колектори, близко до двигателя.
Разликата в двигателите не е само в това дали са с Ванос система или без, има модификации.
Разликата в двигателите не е само в това дали са с Ванос система или без, има модификации.
Възможен ли е следния казус-слагам 2 датчика от работещи коли на моята кола,пускаме диагностика и се оказва проблем датчика,чисти се грешката и колата не пали,връщаме стария,който има проблем с него-детонации,трудно пали,но запалва с него и ако е възможно някой да ми предложи нов с клубна отстъпка?
Re: Ланда / ламда сонда за е36 м50б20 РАБОТЕЩА
Остава само някой да предложи ланда сонда м50б20 оригинална не универсална с този дългият кабел, трябва да е с къс кабел... Tърся работеща СОНДА ЧАКАМ ОФЕРТА 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2