Чистачки - странни движения!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31' 540i xDrive, F11' 530d xDrive

Чистачки - странни движения!

Мнение от karisto » 20 Мар 2011, 22:20

Незнам дали някой се е сблъсквал с такъв проблем: Както си карам вчера, в един момент заваля. Натискам копченцето за автоматичен режим и започват някакви странни движения? 3/4 оборот, половин оборот, после започват да се движат много бързо, без да има нужда, след това спират по средата на стъклото?! Пробвам да ги изключа - не става, пробвам на ръчен режим - пак не става, в един момент съвсем спират да работят, след 5 мин. пак се включват и някакви такива абсолютно неадекватни движения, неподчиняващи се на никакви команди?! Спирах, гасих, изваждах ключа, пак паля - никакъв резултат, същите движения?! На следващия ден, след като пренощува, сутринта си работиха абсолютно нормално и така цял ден, защото изминах около 500-600 километра, повечето през дъжд и никакви забележки и никакви признаци за нарушен режим в работата. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31' 540i xDrive, F11' 530d xDrive

Re: Чистачки - странни движения!

Мнение от karisto » 30 Май 2011, 13:50

Пак същия проблем с тези чистачки само, че този път не се оправя проблема. Работят 20-30 сек. и спират по средата на стъклото, след 4-5 мин. пак започват и спират. Нито копчето нито лоста за чистачките играят някаква роля. Някой има ли някаква идея, каквп става? Никакви грешки няма записани!

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 31 Май 2011, 9:12

така, както си го описал, ми изглежда, че има проблем в електрониката, която ги управлява.

но вместо да чакаш да гадаем, отиди в някой сервиз и ги оправи :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е70’40d; е60’530d

Мнение от sparky01 » 31 Май 2011, 11:10

Аз си мисля, че е релето на чистачките е дало фира, ама пък ако е то, не би трябвало изобщо да се включват :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 31 Май 2011, 11:42

Възможно е да е моторчето, което май беше цифра. Най-добре да отидеш в сервиз, тук може само да гадаем. Не е често срещан проблем.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 31 Май 2011, 19:50

Cinder написа:Възможно е да е моторчето, което май беше цифра.

В един друг форум един имаше миналата седмица тоя проблем - в сервиза на БМВ му казаха нов мотор за чистачките, 700 евро. Така че иди на диагностика, и евентуално почвай (каристо де) да търсиш такъв мотор отнякъде.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 11 Юни 2012, 11:04

Колеги, същия проблем, описан от колегата, пуснал темата - някой знае ли кой модул точно управлява чистачките - Body Modul ли, кой точно. Предполагам проблемът се корени в него. Моъорът би следвало да прави квото му каже електрониката и честно не ми се вярва да е в него проблема, стига да няма някакво износване, което да го блокира и от там той пък да базика електрониката. Би трябвало релета такива работи да са внедрени вътре в самия модул на самата платка. Същевременно, ако някой знае кой е модула ще е добре и да ми каже къде се и намира тоя модул! Надявам се да помогнете с някаква информация!

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 11 Юни 2012, 15:47

slitter написа:Колеги, същия проблем, описан от колегата, пуснал темата - някой знае ли кой модул точно управлява чистачките - Body Modul ли, кой точно. Предполагам проблемът се корени в него. Моъорът би следвало да прави квото му каже електрониката и честно не ми се вярва да е в него проблема, стига да няма някакво износване, което да го блокира и от там той пък да базика електрониката. Би трябвало релета такива работи да са внедрени вътре в самия модул на самата платка. Същевременно, ако някой знае кой е модула ще е добре и да ми каже къде се и намира тоя модул! Надявам се да помогнете с някаква информация!

Боди модула е и мисля че е зад жабката.Доколкото знам релетата са отделно.Този модул командва куп неща не само чистачките.Износвания по зъбчатките на моторчето са възможни ако са пластмасови.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 05 Дек 2012, 20:00

Знам, че темата е стара, но има шанс да помогна на някой за в бъдещете, като кажа, че при е39 това май е по-често срещан проблем. При мен беше някакво рамо от механизма на чистачките, ставаше въпрос за някаква ябълка. Пълно беше там с вода и листа, като това съм чувал да се случва и на други е39.
Ако бъркам, бъркам, ако не - има шанс да помогна на някой като провери това :)

Назад към Е60/Е61