едно питане за икона отворен прозорец

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

едно питане за икона отворен прозорец

Мнение от swing » 08 Юни 2012, 11:56

Колеги от една седмица ,като стартирам двигателя ,на борда ми излиза икона отворен прозорец (и пише нещо от рода на ,side window anti trap function ) какво значи това (прозорците си бачкат без проблем) :dunno:
Последна промяна swing на 08 Юни 2012, 14:07, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Re: едно питане

Мнение от memorex » 08 Юни 2012, 12:14

Според мен нещо възпрепятства нормалното затваряне т.е моторчето се натоварва повече от нормалното .Примерно някой си е подал ръката през стъклото и ти се опитваш да го затвориш.В случая явно нещо друго пречи механично и трябва да го отстраниш.Аз поне така го разбирам

Потребител
Аватар
Кара: E60

Мнение от inter1 » 08 Юни 2012, 12:17

И на мен ми го е изписвало и тогава забелязах че не работи автоматичната функция със задържането на копчето , но се оправи от само себе си.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60 530XD
Мечтае да кара: това ми стига:)))

Мнение от krassy_k » 08 Юни 2012, 12:33

Не функционира антизащипващата опция, тоест при поставяне на препятствие в момента на затваряне на прозореца автоматиката му няма да спре а ще продължи да го натиска до пълното му затваряне. Не знам дали се отнася за един или за всички прозорци, но мисля, че е това.

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 08 Юни 2012, 13:24

side window anti-trap function failure!

при мен от време на време подобен проблем прави преден десен прозорец. при вдигане спира на средата и излиза въпросното съобщение, но след ресет се оправя.

от американския форум:
"The anti trap issue is a common one for E60s. To reinitialize the window, push and hold the window button (from the drivers seat controls) until the window is all the way down, and hold for another 5 seconds. Then pull and hold the button until the window is all the way up, and hold for another 5 seconds. That should reset the affected window."

превод в ефир:
често срещан проблем при Е60. за да ресетнете проблемния прозорец, свалете прозореца (от шофьорската конзола) до долу и задръжте бутона за още 5 сек. след това вдигнете прозореца и задръжте отново за 5 сек.

колега swing, може да промениш името на темата, за да е по-ясно за какъв проблем става дума :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 08 Юни 2012, 16:33

@ndro написа:side window anti-trap function failure!

при мен от време на време подобен проблем прави преден десен прозорец. при вдигане спира на средата и излиза въпросното съобщение, но след ресет се оправя.

от американския форум:
"The anti trap issue is a common one for E60s. To reinitialize the window, push and hold the window button (from the drivers seat controls) until the window is all the way down, and hold for another 5 seconds. Then pull and hold the button until the window is all the way up, and hold for another 5 seconds. That should reset the affected window."

превод в ефир:
често срещан проблем при Е60. за да ресетнете проблемния прозорец, свалете прозореца (от шофьорската конзола) до долу и задръжте бутона за още 5 сек. след това вдигнете прозореца и задръжте отново за 5 сек.

колега swing, може да промениш името на темата, за да е по-ясно за какъв проблем става дума :yes:

Хитро! Мерси за инфото, Андро - и аз го имам този проблем чат-пат и се надявам да го оправя сега с твойта помощ! :bowdown:

Потребител
Аватар
Кара: f10 535xd

Re: едно питане за икона отворен прозорец

Мнение от j_ » 08 Юни 2012, 17:03

а името ми звучи като за функцията, която предотвратява заклещване на ръка (или глава) от автоматичното затваряне на прозореца. Такава трябва да има и шибедаха.
Мързелът е основен двигател на прогреса :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

Мнение от batzlati » 08 Юни 2012, 21:59

j_ написа:а името ми звучи като за функцията, която предотвратява заклещване на ръка (или глава) от автоматичното затваряне на прозореца. Такава трябва да има и шибедаха.

Абсолютно правилно! Казано по друг начин - функция против прискрипване.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 08 Юни 2012, 22:04

само едно пояснение: прискрипвам = прищипвам си пръстите :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 08 Юни 2012, 22:28

noiseless написа:
@ndro написа:side window anti-trap function failure!

от американския форум:

превод в ефир:

Хитро! Мерси за инфото, Андро - и аз го имам този проблем чат-пат и се надявам да го оправя сега с твойта помощ! :bowdown:

Жалко, не стана! :( Пробвах с метода описан от Андро, но веднага след това пак ми излезе anti-trap грешката - сигурно имам проблем някъде вътре под кората на вратата?

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 09 Юни 2012, 10:23

noiseless написа:Жалко, не стана! :( Пробвах с метода описан от Андро, но веднага след това пак ми излезе anti-trap грешката - сигурно имам проблем някъде вътре под кората на вратата?

при мен излиза много рядко и после се оправя. не намирам никаква логика защо и кога се появява проблема.
ако разглобяваш, пиши какво е станало :yes:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 09 Юни 2012, 12:07

Същия проблем се появява и когато прозорците на автомобила са мръсни и на кални капки .Забелязал съм го при мен,тогава се чува и едно проскърцване при сваляне и вдигане на стъклото и почти сигурно изписва това предупреждение. Може би механизмите са толкова чуствителни,че дори малко съпротивление да усетят се тълкува като пречка за нормалното затваряне на прозореца.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 09 Юни 2012, 12:39

Хм, при мен на този прозорец има следи от махнато фолио и сигурно те са проблема?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от swing » 11 Юни 2012, 13:04

Забелязах че стъклото на задната врата не работи както трябва ,не се вдига автоматично като задържаш бутона ,а спира и пак трябва да го натискаш ,така няколко пъти докато го дигнеш или свалиш . Може от това да идва проблема и да дава грешка ,записах час в дарукар !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 11 Юни 2012, 13:15

Пиши, какво са ти казали в Дару, моля!

Следваща

Назад към Е60/Е61