Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
@ndro написа:bordo_77 написа:Много от проблемите по мотор и купе вече са отстранени и е логично инженерите в БМВ да си оправят грешките с всяка следваща версия на модела.
и да създадат вечния неразвалящ се автомобил след 2-3 нови модела, така ли?![]()
отстранени са само фрапантните "проблеми", всичко се прави с икономическа цел - повечето инженерни "грешки" са планирани.
никой производител няма изгода да прави нещо надеждно и вечно.
До някъде си прав, но само до някъде. Нали знаеш че тези така наречени от теб "планирани грешки", често излизат солено на производителите и те понасят големи загуби. Историята помни доста такива случай.
Един прост пример: Ако имаш удължен гаранционен пробег да речем до 150 000 км, и гръмне турбина или нещо друго малко по рано, нали се сещаш кой ще сменя частта и за чия сметка.
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
bmwgrozdev написа:Извинявам се за може би тъпия въпрос но на 99% от Е60 на километражите има един знак с удивителен, какво означава това?
Означава , че горивото е на свършване или по колата има някаква неизправност. Примерно изгоряла крушка , системата против прискрипване на стъклата не работи , за обслужване (масла , филтри) , износени накладки , аербеците не работят и т.н.
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
batzlati написа:bmwgrozdev написа:Извинявам се за може би тъпия въпрос но на 99% от Е60 на километражите има един знак с удивителен, какво означава това?
Означава , че горивото е на свършване или по колата има някаква неизправност. Примерно изгоряла крушка , системата против прискрипване на стъклата не работи , за обслужване (масла , филтри) , износени накладки , аербеците не работят и т.н.
....или непоставен колан например!
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
Задържаш check-a и борд компа ще си каже какво визира с таз удивителна 

bmwgrozdev написа:Извинявам се за може би тъпия въпрос но на 99% от Е60 на километражите има един знак с удивителен, какво означава това?
от къде е тази представителна извадка?

мойта е от този 1% дето нямат удивителна... да не би да й има нещо?

- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
И моята 1 удивителна да има и веднага гледам да го оправя. В момента няма..значи и аз съм в 1%. Само че разликата е че тук сме хора, които ценим и поддържаме колите си. Аз също не виждам как бих пуснал моята за 22-3к..при положение, че е перфектна, на малко км, които си личат, т.е. няма протърквания и т.н и да пише, че е на 100 а само по салона и волана да си личи че е на 400к км 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Много станахме в тоя 1% 
По повод удивителните: уикенда ми се появи "Service!" на таблото и прегледах индикаторите. Оказа се микрофилтъра който е сменен така или иначе - нулирах го и сега показва 80.000.
Но забелязах че при DPF-a ми показва че остават 1.500 км. Миналия ноември ми го почистиха с Тунап, така че ДПФ-а си е наред (но тогава не занулихме индикацията за да засека на колко км регенерира, когато софтуера на колата не знае че ДПФ-а е третиран по някакъв начин). Сега реших да направя това зануляване, и ми отне около... 3 секунди.
Стана ми смешно понеже често някой пише "на i-Drive ми показва че на ДПФ-а му остават 140.000" примерно. А тая индикация се нулира за секунди, дето се вика докато оглеждаш колата на паркинга на автокъщата и може продавача да седне вътре и да цъкне с копчето - и вече няма индикация "Service"... При грешките за еърбег разбира се не е точно така. Но с една дума, важно е реалното състояние на колата, и кой и как го проверява.

По повод удивителните: уикенда ми се появи "Service!" на таблото и прегледах индикаторите. Оказа се микрофилтъра който е сменен така или иначе - нулирах го и сега показва 80.000.
Но забелязах че при DPF-a ми показва че остават 1.500 км. Миналия ноември ми го почистиха с Тунап, така че ДПФ-а си е наред (но тогава не занулихме индикацията за да засека на колко км регенерира, когато софтуера на колата не знае че ДПФ-а е третиран по някакъв начин). Сега реших да направя това зануляване, и ми отне около... 3 секунди.
Стана ми смешно понеже често някой пише "на i-Drive ми показва че на ДПФ-а му остават 140.000" примерно. А тая индикация се нулира за секунди, дето се вика докато оглеждаш колата на паркинга на автокъщата и може продавача да седне вътре и да цъкне с копчето - и вече няма индикация "Service"... При грешките за еърбег разбира се не е точно така. Но с една дума, важно е реалното състояние на колата, и кой и как го проверява.

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Da6ip има ли как да разбера какво е реалното състояние на ДПФ-а?
- da6ip
- старши ентусиаст
-
stasko5 написа:Da6ip има ли как да разбера какво е реалното състояние на ДПФ-а?
Измерване на диференциалното налягане, т.е. съпоставяне на данните от сензорите за налягане на газовете преди и след ДПФ-а. Споменавания тук майстор Винаров го прави често и ги разбира добре тези данни, но и други сервизи разбира се сигурно могат.
Отделно е добре да се знае (т.е. да си отбележиш няколко пъти) колко често регенерира, а и разбира се да се знае оргиналния ли е, чистен ли е, и дали не е просто изтърбушен, щото и такива случаи има (но това ще си проличи по данните за налягането ми се струва).
aero написа:А колко км излизат като стойност след зануляването
200K
bordo_77 написа:@ndro написа:bordo_77 написа:Много от проблемите по мотор и купе вече са отстранени и е логично инженерите в БМВ да си оправят грешките с всяка следваща версия на модела.
и да създадат вечния неразвалящ се автомобил след 2-3 нови модела, така ли?![]()
отстранени са само фрапантните "проблеми", всичко се прави с икономическа цел - повечето инженерни "грешки" са планирани.
никой производител няма изгода да прави нещо надеждно и вечно.
До някъде си прав, но само до някъде. Нали знаеш че тези така наречени от теб "планирани грешки", често излизат солено на производителите и те понасят големи загуби. Историята помни доста такива случай.
Един прост пример: Ако имаш удължен гаранционен пробег да речем до 150 000 км, и гръмне турбина или нещо друго малко по рано, нали се сещаш кой ще сменя частта и за чия сметка.
точно затова написах, че се отстраняват само "фрапантните" проблеми, а "планираните грешки" са наречени така много преди мен

Колеги, за този екземпляр някакво мнение да дадете -> http://www.mobile.bg/11335333295394054 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Rainbow написа:Колеги, за този екземпляр някакво мнение да дадете -> http://www.mobile.bg/11335333295394054
Колега, не трябваше да питаш, че луд ще те направят. Друг колега питаше точно за нея и всички се хванаха за газовата. Лично на мен колата ми харесва. Отиваш, гледаш, ако е читава - предлагаш 20 000 лева (макс) и ако има сделка - се хвалиш във форума. Аз така ги виждам нещата.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Rainbow написа:Колеги, за този екземпляр някакво мнение да дадете -> http://www.mobile.bg/11335333295394054
Джантите не са оригинални, такива в 18 цола не се правят от БМВ.
Ауспуха изглежда доста крив на снимката, ако наистина е крив може да е имала удар отзад.
Около чейнджъра се вижда ръжда по метала. При някои коли от тази страна на таблото има теч след запушване на едни отточни канали под десния филтър за климатика. Този теч стига до разни електронни модули и може да предизвика доста главоболия. Разбира се, тук това е само спекулация на база на ръждата. Ще погледна моята дали има там ръжда (тя не е имала такъв теч).
И Бизнес Нави..
Това са разбира се негативите, иначе изглежда доста приятно.