Покупка на акумулатор

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Покупка на акумулатор

Мнение от Sea Eagle » 08 Апр 2012, 23:54

[/quote] просто трябва да се остави зареден на макс и в помещение със стайна температура :yes:[/quote]
Точно така. :yes:
patkana1 написа:
Dpy написа:Eдин вид,ако само откача клемите на акумулатора и оставя колата в гараж нищо няма да му стане лятото 4 месеца и половина така ли??
- Ами в случея зависи от гаража... - Ако е ламаринен, лятото вътре става пещ (не ме питай от къде знам :mhihi: ) и в тая пещ, не е мн. добре за акумулатора. Поне така знам..

Аз 4,5 години бях с FAAM (италиански). По-точно FAAM Top Silver-60Ah (купуван тогава нов), и посредата на тази зима ме изостави. :( - за 4 и половина години, бях го погледнал (долял) само веднъж.. Винаги палех от раз, никакви индикации за каквито и да е проблеми с него. Около 3 месеца отсъствах и не беше карана колата по едно време (зимата на 2010-2011та). Та, уж доволен съм.. :mhihi:
Мисля си че, повече време щеше да е в кондиция този акумулатор ако бях полагал грижи.

Сега си взех FAAM Top Power Safe 60Ah 510A (необслужваем), (нямало вече от предишния вид), та тепърва ще го видя как се държи.
2 години гаранция, 155лв-152лв го взех не помня. Дано не съм сбъркал, ще си покаже.

За Varta и Bosh съм чувал само добро, и сериозни цени..., но и че има доста ментаци (говоря за Bosh-a)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kkkrisss » 09 Апр 2012, 9:11

Варта и Бош са на един и същи производител...
Не помня кои още влизаха във същата група...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Апр 2012, 1:24

~Мишо~ написа:
C8699HX написа:Не чух никакви коментари за AcDelco като гледам повечето карате с нереални тояги ........ Това искра и монбат какво беше ? :mhihi: :mhihi:

Ми кажи ти, сегашното ми монбатче е купувано есента на 2006г.,когато реши да ме остави ще си взема пак такъв, а за искрата... имам един който зимата дава ток на такива с хубави акумулатори :mhihi: , а лятото баща ми си пали трактора с него.

+1
AcDelco, никога повече. Толкова нерви покрай тоя акумулатор къде го купих чисто нов преди 2 години и тва ми е най-голямата грешка в живота. Испански боклук отвсякъде. 74aH maintanance free фитнес не ми трябваше всяка зима по няколко пъти до мазето и обратно да се зарежда щот на 2 дена с оригиналната аларма без утечка и нищо испанското л*йно е чао, а карам 1.8is, не 745d. Водихме го на тест там професионалист го гледа прави вика ми няма му нищо уж и лятото пак падаше и колата палеше с мъки абс-а и аирбега оставаха да светят по 5 сек след старта, а ако замина някъде и не карам 5 дена има ток точно за 1 опит :banghead: . Зареда го и след 5 дена същия чеп, а мерих с 3 мултицета алтернатор, утечки, ток, мок всичко как трябва.
Дядо ми беше взел за нафтата някъв 74ah куче марка преди 1 година, сложих го и тая зима няма ядове, неможе да бъде - колата пали седяла 3-4 дена на -14 :shock:
така, че колега прехваления AcDelco и на снимка да го видя ще го настъпя :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 07 Юни 2012, 7:46

Привет,

Май ще се налага и аз да си купувам акумулатор. Изчетох темата и на база мненията тук + моделите и цените, които мога да намеря в моя град, ограничих избора си до 2 модела, между които моля да препоръчата.

На първо време - не можах да намеря Excide (който до колкото разбирам май се слага в БМВ), цените на Монбат и Искра са много близки до тези на марковите в момента, така че си мисля, че не си заслужава БГ акумулатор в момента...

Отделно, не искам да разпалвам пак коментари между марките, а съм се постарал да избера конкретни модели, защото предполагам така или иначе има разлика между топ модела на Бош и най-евтиния на Бош и т.н.

Та моделите на които съм се спрял са:
1.) BANNER Starting Bull - 72 Ah - цена от 158 лв. (с отстъпка за връщане на стария)
http://www.akumulatori.bg/150/Product/1 ... 0Bull#info

2.) BOSCH S3 - 70 Ah - цена 162 лв. (промоция в МЕТРО)
http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... ies/s3.htm

На практика това е ниския ценови сегмент и на двете марки. Въпросът ми е, конкретно в този нисък сегмент на премиум марките, кой от двата е по-добър ? Дали +2 Ah за Банера си заслужава (моделната спецификация на моето BMW 320 мисля, че е за 70 Аh, но предполагам малко повече е по-добре). И съм чувал разни негативни коментари за Боша в Метро - следва ли да ме притеснява, че ако предпочета него, мога да попадна на менте ?

Благодаря предварително !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kkkrisss » 07 Юни 2012, 8:20

От метро аз лично не бих си взел. Там засилват застоялите модели...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 07 Юни 2012, 9:18

Преди няколко месеца си закупих Banner Power Bull 72 Ah. За момента съм изключително доволен - стартера върти като вентилатор. Фактор за мен бе ниският саморазряд защото не шофирам ежедневно.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 07 Юни 2012, 13:04

BMW Addiction написа:Привет,

Май ще се налага и аз да си купувам акумулатор. Изчетох темата и на база мненията тук + моделите и цените, които мога да намеря в моя град, ограничих избора си до 2 модела, между които моля да препоръчата.

На първо време - не можах да намеря Excide (който до колкото разбирам май се слага в БМВ), цените на Монбат и Искра са много близки до тези на марковите в момента, така че си мисля, че не си заслужава БГ акумулатор в момента...

Отделно, не искам да разпалвам пак коментари между марките, а съм се постарал да избера конкретни модели, защото предполагам така или иначе има разлика между топ модела на Бош и най-евтиния на Бош и т.н.

Та моделите на които съм се спрял са:
1.) BANNER Starting Bull - 72 Ah - цена от 158 лв. (с отстъпка за връщане на стария)
http://www.akumulatori.bg/150/Product/1 ... 0Bull#info

2.) BOSCH S3 - 70 Ah - цена 162 лв. (промоция в МЕТРО)
http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... ies/s3.htm

На практика това е ниския ценови сегмент и на двете марки. Въпросът ми е, конкретно в този нисък сегмент на премиум марките, кой от двата е по-добър ? Дали +2 Ah за Банера си заслужава (моделната спецификация на моето BMW 320 мисля, че е за 70 Аh, но предполагам малко повече е по-добре). И съм чувал разни негативни коментари за Боша в Метро - следва ли да ме притеснява, че ако предпочета него, мога да попадна на менте ?

Благодаря предварително !

Купих си около преди месец Бош същия като този който гледаш от магазин за акумулатори. Взех го за 185 лв., казах му на момчето че в метро са на промоция в момента и той ми каза, че макар че там са по евтини, после филма с гаранцията бил голям при тях. Така че моя съвет е ако си вземаш Бош да не е от метро, а от магазин за акумулатори, които си поддържат гаранцията сами и т.н.
the project is ready....
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 07 Юни 2012, 13:46

Аз мисля ,че до към 150-ина лева няма какво толкова да му мислиш.Аз си взех 75ампера Fairline :mhihi: от Метро на няква промоция по спомен беше към 100-110лв.Пък вече две години доволно си паля с него.А джиткам повече на къси растояния с концерт в колата(3 усилвателя)така ,че какъвто и да вземеш до тия пари едва ли ще се усети разликата. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 07 Юни 2012, 20:11

Chapai написа:Преди няколко месеца си закупих Banner Power Bull 72 Ah. За момента съм изключително доволен - стартера върти като вентилатор. Фактор за мен бе ниският саморазряд защото не шофирам ежедневно.

Колега, предполагам и аз би следвало да съм заинтересуван от нисък саморазряд (макар че при мен е не толкова рядко шофиране, а по-скоро късо... среден пробег сигурно е 2-3 км., което вероятно не заражда достатъчно или хич батерията).

Можеш ли обаче да ми кажеш по кой показател съдиш за "саморазряда" на акумулатора... и дали този нисък саморазряд, който споменаваш важи като цяло за Banner, или само за този "Power Bull" модел, който си взел ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83
Мечтае да кара: Каквото и да е с индекс "M"

Мнение от Steve70 » 07 Юни 2012, 20:34

patkana1 написа:Днес си купих Moll(немски е уж) 56 ампера,със три години гаранция за 136 лв.След време ще споделям впечатления ;) :yes:

Съотношение цена, качество, гаранция .http://www.moll-batterien.de/qualitaetsauszeichnungen/uebersicht_en.html Няма кой да го бие. Какъвто и да е, гледай да е от тази година. А пък ако се чудиш много виж хората от АДАК какво са установили след тестове :D . http://www.moll-batterien.de/qualitaetsauszeichnungen/adac_test_uebersicht.html Немското си е немско, и вече ги има в България. Може да вземеш и от белите малко поевтини са, но гаранцията е същата и е обрал не малко награди :D .
Никога не казвай никога, защото няма начин да няма начин.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 07 Юни 2012, 21:46

http://akumulatori.bg//media/catalog/product_photo_149_99tZ1mR47tWE.png.pdf

Има табличка кой тип акумулатор с какъв саморазряд е.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 08 Юни 2012, 11:08

Темата много добре ми дойде. Този месец смятам да си сменя акумулатора. Моя е на 5 години вече и зимата стартера не въртеше много бързо иначе и при минус 20 си запали ... но реших че му е време/АБС и АСЦ светят при студен старт при самото палене/.
Като пари съм приготвил 250-300лв. Ясно ми е че трябва да е 85-95АН и за БОШ като марка. Но дали да го взема от колеги от форума или от магазин със сервиз или от представителство на марката? Иска ми се да замеря и за утечки. Колата се кара 1-2 в седмицата 50-100км/седмица и не съм имал проблеми със стария но все пак ми се иска проверка.
36436
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '00 e39 530dA
Мечтае да кара: самолет

Мнение от The Stig » 08 Юни 2012, 14:12

Varta са на Johnson Controls..
а Bosch си е друга компания
I always tell the truth, even when I lie

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 11 Юни 2012, 22:59

ОЕМ-ски бих си взел,но цената ме спря като оригиналния от тдс-чето се предаде,но беше изкарал над 12г до колкото помня,което е... Гледах доста време,накрая си взех MOLL kamina 100аh -близо 300лв ми излезе преди 2г++ ,но мисля,че си струва инвестицията,доста зор видя с тия свещи и палене на мотокари и глупости,за сега съм доволен.
За сега са ми се опаквали като цяло от монбат и аЦ делко.Може би 2рия ми избор ще е бошовски.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 12 Юни 2012, 6:06

Chapai написа:Преди няколко месеца си закупих Banner Power Bull 72 Ah. За момента съм изключително доволен - стартера върти като вентилатор. Фактор за мен бе ниският саморазряд защото не шофирам ежедневно.

+1
Карам със същия и колата пали с половин движение на ключа към старта :)
Но по-хубаво от EXIDE обаче няма ;). Не напразно ги ползват за професионално караудио :winky:
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

ПредишнаСледваща

Назад към E36