БТВ,Войо и торент тракерите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: БТВ,Войо и торент тракерите

Мнение от acho.rs » 02 Юни 2012, 21:05

© написа:стимулирахте ме да си направя фейсбук и да се включа във всички групи анти БТВ
надявам се да са повече и така успешния бизнес модел, най-сетне да престане да се мисли за велик
БТВ са най-смотаната телевизия, но предполагам както всички - гледам я по необходимост
А тия с авторските права да престанат да се правят на ощипани, освен ако не искат сами да си гледат филмите

Скоро научих нещо ново за мен - Вежди Рашидов пркарал закон кафетата да плащат музиката която пускат - основно радио и основно чужда музика. Не знам къде ще отиват парите, но имайки предвид нещата които ще се пускат то би трябвало да отиват основно за една или две западни музикални компании. Много умно, да стимулираме американската икономика с кварталните кафенета в БГ

Това е от поне 3 години ... Нормално е музиката след като се пуска на общественно място с цел забавление на група хора - това да се заплаща . Както и музиката в дискотеките . Иначе щеше и по-радиото да си пускат клипчета от ютюб , а не да си плащат .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 02 Юни 2012, 22:29

Това с музиката по заведенията го има повече от 10г, тоест откакто има Мюзикаутор и Профон. Просто не можеха да се преборят да стане масово, а мачкаха само радиата и тв. С това правителство полека си изградиха много силно лоби и натиснаха всички. А ако им видите ценоразписа за заведения, ще решите, че им пишат авторска музика за всяко поотделно. Тези организации по цял свят са силни, но в България зад тях стоят едни хора, дето нямат нищо общо с творчестовото и хич не обичат да превеждат пари на изпълнителите... Нататък можете и сами да си развиете историята.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 03 Юни 2012, 2:07

Тогава защо никой не плаща за това,че си кара колелото,ползува тротоар,диша въздух,яде каквото му падне,сере на седало,ползува сянката на дърво или сграда,гледа през прозорец,къпе се с душ,гледа как се целуват в парка,любува се на изгледа,свети му слънцето,че и луна може да погледа с някакви звезди и т.н.Разберете изкуството и твочеството не са стока! Стока ги направи един американски съдия.Това,че всичко е комерсиализирано до основи не дава право на никой съвременен измамник да опорочава изконната святост и общодостъпност до истинското и неповторимото! Защо ли,светът заприлича на взривен кенеф?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Юни 2012, 9:00

Идеята е, че като си забавляваш клиентите с музика, трябва да плащаш за нея. Ако извикаш оркестър, няма да свири без пари. Като всичко обаче, и това е направено по български.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 03 Юни 2012, 12:42

THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 04 Юни 2012, 7:13

двама познати ми се оплакаха - единият има малък хранителен магазин, в който бил пуснал радиото, а другият дюнер (естествено :mhihi: )
И на двете места спряха музиката вместо да платят по 700лв на година. Ако си мислят, че с тия обекти биха забавлявали така добре клиентите си, че да изкарат 700лв само заради музика - жестоко се лъжат.
И съм склонен да вярвам на Leon, яд ме е че това правителство се поддава

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 04 Юни 2012, 13:50

© написа: яд ме е че това правителство се поддава

Пич, това правителство не се "поддава" - то е в съдружие с хората, за които говореше Leon. По много начини, някои още от времената на мутрите.
Въпросните хора просто са намерили малко по-легален начин за рекет. А че на изпълнителите пари не се превеждат си е факт. Преди година имаше даже по Джаз ФМ и Класик ФМ някакъв протест по темата, подкрепен точно от известни изпълнители, но разбира се, потъна в трета глуха.

По тази същата причина се развиха няколко други вида правоотдаване като "Creative commons" например и изпълнителите знаят, че ако искат да печелят пари от произведението си, или ползвателите могат да им дарят директно пари (както е с голяма част от безплатния софтуер), или да го изпълняват на живо, при което си получават парите от организатора на концерта, а не от "структури", маскирани под благовидни и заплетени имена като "Организация за колективно управление на права".
Touring & windsurf club

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Юни 2012, 14:26

Аз до колкото знам,всеки празен диск който се продава на пазара,някаква част отивали точно за авторски права...

Слави
Аватар

Мнение от © » 04 Юни 2012, 15:40

Е.Димитров написа:Аз до колкото знам,всеки празен диск който се продава на пазара,някаква част отивали точно за авторски права...

е, ако е така сме близо до въздуха т.е. ако искат и на него да му сложат някаква такса за авторски права :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Юни 2012, 16:56

© написа:
Е.Димитров написа:Аз до колкото знам,всеки празен диск който се продава на пазара,някаква част отивали точно за авторски права...

е, ако е така сме близо до въздуха т.е. ако искат и на него да му сложат някаква такса за авторски права :mhihi:

Е па те :mhihi:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=493259

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 05 Юни 2012, 3:39

Ху де, аз съм фен на "ЗВЕЗДЬО", купувам си диска му, обаче го нямам в телефона, пращам СМС за да го имам и там, искам и мелодийка с негова песен - и там СМС, отивам в някое кафе и кво да чуя пак песента на "ЗВЕЗДЬО", за това обаче плаща собственика на кафето (зависи колко струва кафето де)... И ако поискам да отида, и на концерт пак плащам... Златна песен, бахти звездата... А на тия дето бутат "ЗВЕЗДЬО" в шоу бизнеса не им стига това ами и я дай да го изкарат на жълтите павета да протестира малко, че държавата не давала пари за изкуство (свършила им е бирата)...

Да са живи и здрави звездите, ама то си трябва талант. Отделно и битката с плащането на авторските права е отдавна загубена, което пък си има и хубавите страни. Забележете напоследък колко концерти има. Така че, който си го може пълни стадионите.

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Юни 2012, 12:58

Радиото плаща, кафето пуска същото радио пак плаща ... много добре измислено.
Всъщност има промяна на някакъв си закон от 2011г и за това накараха всички да плащат, така че определено ГЕРБ има пръст и тук. Сега чакам да видя какво ще измислят със задължителните застраховки на сгради - още един данък, но в джобовете на частни ЗК.
Тяхното мото е - бъгарите, най-големите европейци в Европа

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 05 Юни 2012, 13:58

Абе, а на хилядите снимки и клипове, качени от потребители на сайта на босфор ти ви, рубриката "аз, репортерът" босфорци дали плащат авторски права :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Скоро мисля да напиша едно подобно писмо, ама на български :

Изображение
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 08 Юни 2012, 22:45

Ха ха,някой го сложи на бТВ и то на сухо:
http://www.blitz.bg/news/article/142111

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 09 Юни 2012, 8:40

jordanpar написа:Ха ха,някой го сложи на бТВ и то на сухо:
http://www.blitz.bg/news/article/142111

СЪДЪРЖА СПОЙЛЕР (разкрива какво ще се случи в серията..)
Мерси, все пак, някой възнамерявахме да го гледаме, а не да прочетем в нета кво ще стане :|
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата