дебитомер от ИС въпрос
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
дебитомер от ИС въпрос
Утре ще слагам дебитомер от ИС на м40-ката за проба, защото тука разбирачите от моя град са твърдо решени, че колата тръгвала доста така
Аз си им обеснявам че според мен е невъзможно да има рзликата от такова нещо но....
Въпроса ми е по какво да позная че дебитомера е от ис и какво мислете за цялата продцедура като цяло 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Re: дебитомер от ИС въпрос
Да нямат предвид да замениш този с клапата с такъв с нагреваема жичка? АМФ към МАФ? Не мисля, че е плънг анд плей процедурата. Иначе съм чел тук във форума, че ставала по респонсивна колата.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ако не се смени с MAF сензор никва разлика няма да намериш, най-много колата да не върви даже.
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
И идея си нямам затова питах 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
еми моита е м42 94г какво трябва да се направи,да сложа МАФ дебидомер и наистина ли има разлика във вървежа не6то настроива ли се?

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Radoslav318i написа:Утре ще слагам дебитомер от ИС на м40-ката за проба, защото тука разбирачите от моя град са твърдо решени, че колата тръгвала доста такаАз си им обеснявам че според мен е невъзможно да има рзликата от такова нещо но....
Въпроса ми е по какво да позная че дебитомера е от ис и какво мислете за цялата продцедура като цяло
Въпросните разбирачи сигурно са имали предвид, че колата ще тръгне доста, ако заедно с дебитомера смениш и двигателя с М42

flirt4o_ написа:еми моита е м42 94г какво трябва да се направи,да сложа МАФ дебидомер и наистина ли има разлика във вървежа не6то настроива ли се?
Може ли който е запознат да каже как става смяната на АФМ с МАФ и дали изобщо е възможна такава процедура?

- b00st
- User
-
Трябва да се сложи контролер след тоя маф сензор към еку-то, който да го разчита понеже инсталацията не е направена да "чете" данните от маф. Общо взето много игра и пари за нещо дребно.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
M42 e с АФМ, а М44 е с МАФ. От сега ти казвам - няма да стане, особено, ако сложиш дебитомер от М44 

- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
zBoost написа:...понеже инсталацията не е направена да "чете" данните от маф...
и на М42 и на М44 компа получава сигнал от 0-5 волта в зависимост от количеството въздух което постъпва в мотора,контролера се слага с цел да се оеднаквят линейните характеристики на двата дебитомера.
Аз лично преди време бях пускал точно такава тема, но никой не ми помогна.Заел съм се със задачата от доста отдавна, но нямам излишни пари и свободно време.Ако постигна успех, ще споделя първо с вас!
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Дали не е възможно - цък!
Човекът ползва някво определено ЕКУ, дето му разбутва някви настройки, за да адаптира сигналите. Но както се вижда, може да се направи. 

@Radoslav318i, съдейки по ник-а ти, двигателят ти е Б18?! Ако е така, то разлика няма да усетиш като сложиш АФМ от М42, поради факта, че той е същия като твоя. 
Колкото до АФМ-МАФ конверсията - става, без нуждата от допълнителни устройства. Нужен е точният МАФ (и по-точно с пластина, а не жичка), пренареждане на няколко кабела и... малко работа по управляващата програма.

Колкото до АФМ-МАФ конверсията - става, без нуждата от допълнителни устройства. Нужен е точният МАФ (и по-точно с пластина, а не жичка), пренареждане на няколко кабела и... малко работа по управляващата програма.

Driver's Racing Team
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Ползва СМТ-което си е точно този "контролер" за който се говори...
- b00st
- User
-
CTORH написа:Дали не е възможно - цък!Човекът ползва някво определено ЕКУ, дето му разбутва някви настройки, за да адаптира сигналите. Но както се вижда, може да се направи.
Никой не ти е казал, че не е невъзможно ама дай си парите за piggy или smt и като кажеш, че си си ги купил само да си сложиш maf хората щи се смеят. Отделно, че после с лаптопа почва истинската веселба.
marto7067 написа:zBoost написа:...понеже инсталацията не е направена да "чете" данните от маф...
и на М42 и на М44 компа получава сигнал от 0-5 волта в зависимост от количеството въздух което постъпва в мотора,контролера се слага с цел да се оеднаквят линейните характеристики на двата дебитомера.
Аз лично преди време бях пускал точно такава тема, но никой не ми помогна.Заел съм се със задачата от доста отдавна, но нямам излишни пари и свободно време.Ако постигна успех, ще споделя първо с вас!
Просто казвам, че нещата са далеч от plug'n'play пък инсталацията как е направена няма смисъл да навлизам в допълнения.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
zBoost написа:CTORH написа:Дали не е възможно - цък!Човекът ползва някво определено ЕКУ, дето му разбутва някви настройки, за да адаптира сигналите. Но както се вижда, може да се направи.
Никой не ти е казал, че не е невъзможно ама дай си парите за piggy или smt и като кажеш, че си си ги купил само да си сложиш maf хората щи се смеят. Отделно, че после с лаптопа почва истинската веселба.
...
Аз честно казано въобще нямам представа какво е piggy и smt

- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: всичко
- Детайли за колата: М42б18 '94
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2