смяна волан,клаксон-помощ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 36
Мечтае да кара: su47 berkut
Детайли за колата: akulata

смяна волан,клаксон-помощ

Мнение от berkut » 03 Юни 2012, 21:59

колеги,колата е 95 и беше с лентов кабел и абс,след като си взех нов волан М тех принципа е корено различен( с четки),някои приспособявал ли е нещо подобно за да работи клаксона.Днес му пуснах една жичка по дълга но се откачи по някое време и свирих като бесен селянин из града )))))
понеже невидях нещо подобно писано из форума по старите теми,даите някакви идеи?!връщането към стария не е опция,само за инфо :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: смяна волан,клаксон-помощ

Мнение от don_gori » 04 Юни 2012, 0:37

Колега има 2 варианта - първият е да си намериш някаква шайба ли е , която се поставя за да може да дава контакт волана с купето-както си е оригинално.
Бибитката ти контактува по маса , което ще рече че масата си е прекъсната и като натиснеш волана дава контакт и свирка.
Този проблем си го реших като изкарах един кабел и го свързах с един бутон от ASC - точно на 2 пина ключа е нормално затворен и става за точно тази цел.
Изкарваш си два кабела и вързваш волана през ключа и към маса , най-близко е запалката ;)
Дано съм ти помогнал :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от berkut » 04 Юни 2012, 9:25

аз там кабели имам отстрани на букса,но както виждам по старите имат закачена маса на кормилния прът и някаква четка отсрани за да дава верига,4етката някакси би могло да се измисли да се направии( нз на оригиналния къде стои) но къде ли е закачена масата на пръта?
мислих си и с някъв кабел спираловиден (връщащ се) ама дали пак няма да се оплете :conf: :banghead: принципно може да се изкара и на отделно копче(клаксон) но няма да е истинско

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 04 Юни 2012, 12:36

С кабели не става , на 2-3 завъртане на волана се оплита всичко.
Сега ако искаш като стоковото да стане ето чети - http://www.bimmerwerkz.com/forum/faqs-d ... 68598.html
И тук http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... on_switch/
Номер 7 на схемата ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от berkut » 04 Юни 2012, 21:27

:yes: колега мерси,съкрати ми седмица безсъни нощи из гуугл :driving: ще черпя

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 06 Юни 2012, 13:45

Айде и аз да си споделя проблема тука. Преди време си купих само "геврека" от трилъчев волан с бег, но от е46, като си мислех, че ще пасне. Е вчера тръгнах да го слагам и чак тогава открих разликите. Както сами се досещате лентовите кабели са различни :mhihi: (купих волана без лентов кабел) и съответно, да оставим на страна бега, но и клаксон нямам :( Та за момента съм го сложил волана просто така на шлиците и съм закачил бега за волана. Има ли и за моето положение някаква шмекерия за клаксона? :dunno:
Изображение

Назад към E36