Проблем след смяна на диференциал БМВ Х5 Е53
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- gangstafenoss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 740d
- Мечтае да кара: P1
Проблем след смяна на диференциал БМВ Х5 Е53
Здравейте колеги!! Проблема са изразява в следното, след като смених предния диференциал забелязвам,че има промяна относно оборотите спрямо скоростта (ся на 6-та в 3000 оборота е на 120км/ч, докато преди с тая скорост беше на около 2-2200 rpm). Въпроса ми е може ли да ми е сложил друг диференциал ,или идеи на к'во са дължи т'ва.Благодаря 

\\//
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Re: Проблем след смяна на диференциал БМВ Х5 Е53
Ако оборотомера показва правилно, май единствения вариант е да са ти сменили и двата диференциала с по-'бавни' от някой друг модел х5. Няма как да са променили предавателното съотношение само на единия диф.
Другия вариант е да не показва правилно оборотомера.
Другия вариант е да не показва правилно оборотомера.
I love the sound of V8 in the morning...
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Ако пък са сменили само предния диференциал с по бавен , значи че раздатката работи през цялото време като компенсира разликата. Скоро ще имаш проблеми и с раздатката. Може и да не съм прав , но ако си сигурен ,че са сменили само предния диф, а не двата
...

- gangstafenoss
- кандидат ентусиаст
-
Тоя "майстор " каза ,че е сменил предния диференциал, кардана(щото бил усукан ) и някви дискчета в раздатката щото били уж прегряли.Иначе не мога да съм сигурен кво е сменял не сам бил там по време на ремонта
\\//
gangstafenoss написа:Тоя "майстор " каза ,че е сменил предния диференциал, кардана(щото бил усукан ) ...
Питай го майстора ако "кардана е усукан" как е останало здраво гуменото каре ....
Колкото до диференциала - има разлика в предавателните числа при дизел, бензин, ръчка и автомат и т.н.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
gangstafenoss написа:Тоя "майстор " каза ,че е сменил предния диференциал, кардана(щото бил усукан ) и някви дискчета в раздатката щото били уж прегряли.Иначе не мога да съм сигурен кво е сменял не сам бил там по време на ремонта
Ами тези " дискчета" ще продължават да прегряват ако предния нов диференциал не е със същото предавателно число ,както стария.
- gangstafenoss
- кандидат ентусиаст
-
tsb_bg написа:gangstafenoss написа:Тоя "майстор " каза ,че е сменил предния диференциал, кардана(щото бил усукан ) ...
Питай го майстора ако "кардана е усукан" как е останало здраво гуменото каре ....
Колкото до диференциала - има разлика в предавателните числа при дизел, бензин, ръчка и автомат и т.н.
Колега извинявам се че съм пропуснал да добавя и гуменото каре каза че е сменил.Приказвах с него и му казах , че е объркал и ми е сложил друг диференциал,и са разбрахме че ще си вземе тоя и ми връща парите.И в тоя ред на мисли трябва да търся друг диференциал, ако някой може да каже от къде да намеря или има ,ще съм сърдечно благодарен да пише лс Поздрави!!(колата е 3.0d 2005 година )
\\//
Тук можеш да видиш двата диференциала (за ръчни и автоматични скорости) както и предавателните числа
http://bmwfans.info/parts/catalog/E53/S ... s_4_wheel/
PS
Силно се съмнявам, че раздатъчната кутия ще оцелее ако се стигне до такива натоварвания, че да се усуче кардана, но щом така е казал майстора ...
http://bmwfans.info/parts/catalog/E53/S ... s_4_wheel/
PS
Силно се съмнявам, че раздатъчната кутия ще оцелее ако се стигне до такива натоварвания, че да се усуче кардана, но щом така е казал майстора ...
- gangstafenoss
- кандидат ентусиаст
-
Колеги намерих диференциал от друго Х5 е53 същия мотор и ръчните скорости но е 2001-2 година(преди фейса) ,въпроса ми е дали ще стане?? "part number" на линка от tsb_bg трябва да е еднакъв ли че не съм много запознат ? 

\\//
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Колега, според схемата по-горе е различно предавателното число. Ръчка 3.23 автомат 3.91. Не може да сменяш предавателното число само на единия диференциал, ще счупиш колата! Предавателно число 3.91 значи, че гумите ще се завъртят един път за 3,91 оборота на кардана... сам разбираш какво ще се случи на раздатъчната кутия, ако сложиш примерно 3.23 отпред и 3.91 отзад на кола 4х4
Аз те съветвам да си намериш същия диференциал като твоя, защото колата е сметната за него.
Ако пък решиш да сменяш предавателните числа, задължително го сменяй и в двата диференциала, т.е. купувай преден+заден от една и съща кола.
Според този сайт по-горе на бензиновата Х5 са и по-бавни диференциалите и ще ти се вдигнат оборотите. И ме съмнява майстора да е сменил само предния, най-вероятно в момента си с комплект диференциали от бензинова х5-ца(по-евтини са). А ако наистина ти е сменил само единия.. нямам думи...

Аз те съветвам да си намериш същия диференциал като твоя, защото колата е сметната за него.
Ако пък решиш да сменяш предавателните числа, задължително го сменяй и в двата диференциала, т.е. купувай преден+заден от една и съща кола.
Според този сайт по-горе на бензиновата Х5 са и по-бавни диференциалите и ще ти се вдигнат оборотите. И ме съмнява майстора да е сменил само предния, най-вероятно в момента си с комплект диференциали от бензинова х5-ца(по-евтини са). А ако наистина ти е сменил само единия.. нямам думи...
I love the sound of V8 in the morning...
- bituv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 4.8is
колега на 3.0d и 4.6 и 4.8is са еднакви диференциалите 3,91 предавателно число и на мен ми трябва един ако някой има да свирка.
11 мнения
• Страница 1 от 1