Избор на Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Biggy написа:Извън града 318 ИС ми дава около 8 и то с добро каране, колкото може да се кара по нашите пътища. Изборът е въпрос на приоритети.
и 320 дава същото .. даже на пътища с наклон и мн завои .. най-доброто което е показвало е ..
софия-плд-софия .. 7.5/100

пс: 6/100 за 320i е вече в сферата на фантастиката .. абсолютно невъзможно .. станала е някаква грешка

- Biggy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0d '13
- Мечтае да кара: М-power
videlov написа: и 320 дава същото .. даже на пътища с наклон и мн завои .. най-доброто което е показвало е ..
софия-плд-софия .. 7.5/100.. чуда се дали ако закова 100-110 постоянно дали ще може да покаже 7/100 .. ама трябват мн нерви за такъв експеримент .. не знам дали ще издъжа при следващата възможност за тоя тест:mhihi:
пс: 6/100 за 320i е вече в сферата на фантастиката .. абсолютно невъзможно .. станала е някаква грешка
значи общо взето еднакво разходват, пък и от състоянието също зависи, даже и от шофьора.
а за 6/100 може би надолу по баир, ама едва ли има толкова дълъг

- KickingKing
- ентусиаст
-
Lok-Tar!
Да ама не забравяй, че в задрустване имаш 2 цилиндара повече. От друга страна обаче имаш детонация по-често, така че работиш на по-ниски обороти...
Аз май мога сам да си споря
Да ама не забравяй, че в задрустване имаш 2 цилиндара повече. От друга страна обаче имаш детонация по-често, така че работиш на по-ниски обороти...
Аз май мога сам да си споря

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- Biggy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0d '13
- Мечтае да кара: М-power
- KickingKing
- ентусиаст
-
Lok-Na-Rok!
То да си говориш сам не е лошо... Лошото е когато почнеш да си отговаряш.
Biggy написа:Лошо няма, в спора се ражда истината
То да си говориш сам не е лошо... Лошото е когато почнеш да си отговаряш.

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
Ако е 1 литър защо тогава обикновенно ИСките са по скъпи няма логика 6така да е по хубав да харчи еднакво и да е по-евтинразбираш ли
E това за първи път го чувам

Не си ли чул за новата система на BMW...колкото повече газ даваш, толкова повече бензин ти влиза в резервоара

Стига с моя оффтопик. Моето предложение е да се качи на няколко 320 и на няколко iS-ки, да си направи разликата за себе си в усещането и сам да си прецени кое да избере. Като здравина и двата са добри, все пак е BMW. Колкото по-ново, запазено и скъпо, толкова по-добре! Това е от мен

Realize..
Real eyes..
Real lies..
Хайде и аз да разбуня духовете...
Маршрут: София-Варна - 440км и 27л! Засичане на разхода по "бабешкия метод" с пълнене на резервоара догоре, нулиране на километража и засичане с пълнене отново догоре! Плавно темпово каране с около 100-110км/ч без резки форсирания! В колата сме аз, жената и 3-месечния ми син, бебешка количка, столче, 3 сака с дрехи и т.н. - общо около 250-280кг натоварване на колата!
И така 3 пъти за последните 2 месеца!
Обратната дестинация ми идва с разход 29-30л за 440км, защото съм сам и карам малко по-бързичко!
Явно разхода малко или много си зависи от стила на каране!
Лека!
И така 3 пъти за последните 2 месеца!

Обратната дестинация ми идва с разход 29-30л за 440км, защото съм сам и карам малко по-бързичко!
Явно разхода малко или много си зависи от стила на каране!

Лека!
- Loewe
- младши ентусиаст
-
7/100 с 320i с какви гуми и по кое надолнище най-вече?! Защото аз съм с 225/50*16" и 7/100 ми показва разходомера само при 70-80 км/ч
Гумите са добре напомпани, двигателя и цялата кола са на 6
115К км! Сменяни филтри, масла и тн. съвсем наскоро и освен това се кара с качестен бензин, не забъркан в БГ
Друго - не знам кой е тоя дето ще има нерви да се влачи с 6-така с 100-110 по магистралата
Тука препоръчителната скорост по магистралата (където няма ограничения) е 130 км/ч. Смятайте, че се кара от там нагоре,стига да няма задръствания. И какъв е кефа, да си купиш 320i и да го караш с 110-120 км/ч по магистралата
За градско с 320i , да си направи добре сметката човека, защото ако иска да има под 9.5 литра/100 км, трябва да слезне да бута
Ако иска човека икономичност - да си вземе 316i или 318i, за 318is мнение не мога да дам, но за шестака мога да кажа, че има неистов звук и е много добър на доускорение във високите скорости, над 130 на 5та даваш газ и се изстрелваш
В ниските обороти наистина е малко тромав, трябва на мине 3000 обр./мин. за да почне шоуто. Но това е коментирано достатъчно мисля.
Извинете ако съм се отклонил от темата, но съм пристрастен
ПП. И аз съм го засичал по бабешкия метод (и без това винаги пълня до горе) - имах към 150 км градско, 20 км задръстване, 50 км планина, останалото магистрала = 9.2 . По магистралата съм карал средно с 130-140 км/ч (един спътник много мрънкаше
), на места съм се изтървавал с 190 -210 км/ч (за кратко).

Друго - не знам кой е тоя дето ще има нерви да се влачи с 6-така с 100-110 по магистралата

Ако иска човека икономичност - да си вземе 316i или 318i, за 318is мнение не мога да дам, но за шестака мога да кажа, че има неистов звук и е много добър на доускорение във високите скорости, над 130 на 5та даваш газ и се изстрелваш

Извинете ако съм се отклонил от темата, но съм пристрастен

ПП. И аз съм го засичал по бабешкия метод (и без това винаги пълня до горе) - имах към 150 км градско, 20 км задръстване, 50 км планина, останалото магистрала = 9.2 . По магистралата съм карал средно с 130-140 км/ч (един спътник много мрънкаше

“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.
В този форум май никога няма да спре вечният спор, откакто го следя (а то е от скоро и не много често) съм видял поне 5 теми тип "320i с/у 318is". И едното е БМВ и другото, ако си ценител и за двете би се грижил добре и биха те радвали по пътищата. А кой двигател харчел повече и с кой е по-бързо и т.н... за някой запален рацер сигурно е важно... аз лично съм доволен от мойта бавна ис-ка. Според мен не си струва да се откажеш от някоя запазена Е36-ица само защото е ис а искаш нещо по-мощно или защото е 320 и ще ти харчи 1л повече.
We love you Ronnie!
Здравейте на всички. Аз съм чисто нов член този клуб и голям почитател на BMW. Искам парво да се извиня за спама, но на мен сащо ми предстои да си купя BMW, но знам твърде малко. Искам ако може някой да ми обясни може и на лични за да не пълним темата на човека каква е разликатра между IS и обикновенно 1.8 имам впредвид в двигателя и мощността!? Знам, 4е сигурно е глупав въпрос, но до сега съм карал VW и незнам много
Благодаря на всеки, който ми помогне:)

- Loewe
- младши ентусиаст
-
Sorry за оффтопика
Не се фукам с 320ската, а и се кефя
Нямам нищо против другите БМВта и специално 318is. При мен работата беше на кантар дали да е is или 320ска. Моят аргумент 320i vs. 318is е че 6>4. А именно: Ако ги пънеш и двата яко, 4-ката ще издаде по-рано багажа. Ние не сме първите собственици на тези коли и ако някой преди тва ги е изпъвал (за какво му е иначе БМВ), то на 6-така ще му извади по-трудно душичката от колкото на 4 цилиндров двигател (особено ако е 1,6 или 1,8 неИСка). Има ли нешо такова или?
Още 1 довод за мен- 320ската е една от малкото коли в този ценови диапазон, която ти дава възможност да караш 6 цилиндров двигател
А за разхода не съм от тея дето им гори 6-7. Как го правят тва нещо тея хора не знам?!? Трябва някоя книга да напишат

Не се фукам с 320ската, а и се кефя

Още 1 довод за мен- 320ската е една от малкото коли в този ценови диапазон, която ти дава възможност да караш 6 цилиндров двигател

А за разхода не съм от тея дето им гори 6-7. Как го правят тва нещо тея хора не знам?!? Трябва някоя книга да напишат

“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.
Бих споделил,че Е36 е един прекрасен автомобил и от впечатленията ми придобити по време на работата ми/автосервиз/мога да кажа ,че малко автомобили от тези години могат да му съперничат по каквото и да било.По въпроса:Мисля,че и 2та избора ИС или шестак са добри и от значение ще бъде пробното каране на 2те машини.Цената се определя от състоянието и годините така,че......успех и да се похвалиш!
Днес карах едно 320 комби..
много хубава кола!!! 
Днес карах едно 320 комби..

56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4