Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Модератор: Общи модератори
Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Би било толкова хубаво ако плиткоумниците започнат да гледат малко по-далеч от носа си и разберат 1 просто нещо:
Докато цигарите /производство, продажба и употреба/ са законни - щом закона разрешава да има заведения за едните /непушачите/, значи е редно да има и за другите / пушачите /
Bсичко останало е дискриминация, егоизъм, диктатура и гледане само на личeн интерес.
Докато цигарите /производство, продажба и употреба/ са законни - щом закона разрешава да има заведения за едните /непушачите/, значи е редно да има и за другите / пушачите /
Bсичко останало е дискриминация, егоизъм, диктатура и гледане само на личeн интерес.
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Не знам,но заради тея цигари,никой не пожела прекрасен 1-ви юни - празник на детето!
Да са ни живи и здрави!
И дано тоя целия абсурд(България), да се оправи докато порастнат
Да са ни живи и здрави!
И дано тоя целия абсурд(България), да се оправи докато порастнат

Много като тебе вече плакаха ...
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Отивам да вечерям снощи в една кръчма и отпред десет човека пушат

Аз доколкото разбрах заведения за пушене ще има! Просто ще им е малко по-трудно да си изкарат такъв статут... ще има абонаменти, членски карти, а-у, такива простотии. Стига ревали!
пп Пушачите ги разделям на три вида. Едните се съобразяват без да питат, независимо дали някой яде или има деца (много рядко срещани). Другите питат дали пречат и естествено хората, за да не изглеждат като мрънкащи гозпоици им разрешават. И третия вид са такива дето не им пука за никой и си пафкат навсякъде... А са кажете вие от кои сте?
пп Пушачите ги разделям на три вида. Едните се съобразяват без да питат, независимо дали някой яде или има деца (много рядко срещани). Другите питат дали пречат и естествено хората, за да не изглеждат като мрънкащи гозпоици им разрешават. И третия вид са такива дето не им пука за никой и си пафкат навсякъде... А са кажете вие от кои сте?
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
alX3m написа:Аз доколкото разбрах заведения за пушене ще има! Просто ще им е малко по-трудно да си изкарат такъв статут... ще има абонаменти, членски карти, а-у, такива простотии. Стига ревали!
Аз съм от тия дето виждайки как някоя майка дондурка чавето си в парка с цигара в уста ,изобщо не се чувствам длъжен да я питам ,дали случайно не и тровя детето с мойта цигара

Когато отсядям с зоната за пушачи на заведението (когато имаше такава до онзи ден,и винаги съм пушил само там) също не изпитвам ,ама абсолютно никаква вина,че някой непушач седи на съседната маса или е вкарал там детето си ,при наличието на достатъчно свободни маси в сектора без дим ,където всички много добре знаем ,че винаги е било по-празно...

Общо взето на обществено място където е било позволено пушенето ,никога не ми се е налагало да питам непознати хора ,дали мога да заплая цигара,по простата причина ,че е било позволено.В хотелски стаи примерно ,където има пепелници и няма табелки забраняващи пушенето вътре и по друг начин това да е ограничено ,също никога не съм си позволявал да запаля цигара и излизам навън,защото просто не ми е комфортно да усирам вътре ...
За фоаета,лоби барове и т.н. и дума не може да стане ... От там нататъка какво повече ?!
А занапред минавайки покрай училище ще се замисля,дали да минавам на отсрещния тротоар или през тълпата пушеши ученици пред входа на училището или отстрани на оградата ... Пресен пример от наблюденията ми вчера през училищата покрай които преминах с колата ...
И ся някой ако ми каже ,че ще им дам лош пример ,виждайки ме с цигара в уста ,аз ще му отвърна да се обърне към родителите на въпросните ученици или към продавачите в магазините продавайки им цигари

Бах тоя морал ...

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
^ Повечето са от третия - ти му казваш, че те трови и ти пречи, той ти отговаря "Ми излез като ти преча"...
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Yanko Petrov написа:^ Повечето са от третия - ти му казваш, че те трови и ти пречи, той ти отговаря "Ми излез като ти преча"...
Ама чакай малко сега ?! Това къде се е случавало ?! В кварталния супермаркет ,на касата за ток,в магазин на м-тел ?!
Уточнявай къде си му направил забалежка на тоя гнусен пушач и той те е игнорирал . Щото аз ако съм в аквариума на някое заведение и ти ми кажеш,че те тровя и аз бих ти показал изхода... Ако се случва в зона дето не е позволено да пуша,по-скоро откровено бих се засрамил ... И смея да твърдя ,че познатите ми пушачи ,са също достатъчно толерантни в това отношение ...

Hе бе човек. Hепушачите искат навсякъде да не се пуши. да има заведения само за непушачи. A ако случаино бъдат направени заведения за пушачи, те ще започнат да идват и там и ще искат и там да не се пуши щото им пречи. 

Мисля си, че непушачите се чувстват един вид дискриминирани и все натякват как те са правите и че ние, пушачите, сме едва ли не издънката на обществото
Ако искат да въведат и забрани за пушене в домовете и да минават на проверки дали има замърсяване на въздуха от тютюнев дим - все тая
На който му се пуши - ще пуши, където намери за добре и това няма да се промени никога. Всеки си има представа и мнение за нещата, както и глава на раменете, които ни заобикалят, но не мисля че е правилно да се натяква и обвинява. Понеже цялата държава е наред - остана само проблема с пушенето (сега ще се намерят хора, които да кажат, че все от някъде трябва да се почне
)

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

plradev написа:alX3m написа:Аз доколкото разбрах заведения за пушене ще има! Просто ще им е малко по-трудно да си изкарат такъв статут... ще има абонаменти, членски карти, а-у, такива простотии. Стига ревали!
Аз съм от тия дето виждайки как някоя майка дондурка чавето си в парка с цигара в уста ,изобщо не се чувствам длъжен да я питам ,дали случайно не и тровя детето с мойта цигара![]()
Когато отсядям с зоната за пушачи на заведението (когато имаше такава до онзи ден,и винаги съм пушил само там) също не изпитвам ,ама абсолютно никаква вина,че някой непушач седи на съседната маса или е вкарал там детето си ,при наличието на достатъчно свободни маси в сектора без дим ,където всички много добре знаем ,че винаги е било по-празно...![]()
Общо взето на обществено място където е било позволено пушенето ,никога не ми се е налагало да питам непознати хора ,дали мога да заплая цигара,по простата причина ,че е било позволено.В хотелски стаи примерно ,където има пепелници и няма табелки забраняващи пушенето вътре и по друг начин това да е ограничено ,също никога не съм си позволявал да запаля цигара и излизам навън,защото просто не ми е комфортно да усирам вътре ...
За фоаета,лоби барове и т.н. и дума не може да стане ... От там нататъка какво повече ?!
А занапред минавайки покрай училище ще се замисля,дали да минавам на отсрещния тротоар или през тълпата пушеши ученици пред входа на училището или отстрани на оградата ... Пресен пример от наблюденията ми вчера през училищата покрай които преминах с колата ...
И ся някой ако ми каже ,че ще им дам лош пример ,виждайки ме с цигара в уста ,аз ще му отвърна да се обърне към родителите на въпросните ученици или към продавачите в магазините продавайки им цигари![]()
Бах тоя морал ...
Тука става въпрос за познатите! Непознатите е ясно, че никой няма да ги пита! Или искаш да кажеш, че като излезете приятели, всичките сте пушачи. И ако се появи непушач, ако иска да е с вас, ще не ще, ще ви търпи чадела? Ако не познаваш непушачи, хубаво... обаче ако сред тебе има такива и не се съобразяваш с тях, то ти нямаш и уважение към тях!
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
doomy525 написа:Мисля си, че непушачите се чувстват един вид дискриминирани и все натякват как те са правите и че ние, пушачите, сме едва ли не издънката на обществотоАко искат да въведат и забрани за пушене в домовете и да минават на проверки дали има замърсяване на въздуха от тютюнев дим - все тая
На който му се пуши - ще пуши, където намери за добре и това няма да се промени никога. Всеки си има представа и мнение за нещата, както и глава на раменете, които ни заобикалят, но не мисля че е правилно да се натяква и обвинява. Понеже цялата държава е наред - остана само проблема с пушенето (сега ще се намерят хора, които да кажат, че все от някъде трябва да се почне
)
Все от някъде трябва да се почне

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
alX3m написа: Ако не познаваш непушачи, хубаво... обаче ако сред тебе има такива и не се съобразяваш с тях, то ти нямаш и уважение към тях!

Досега непушачите бяха дискриминирани (недейте ми обяснявайте как трябва да си избирам приятели непушачи и да не ходя по барове), сега малко пушачите да се почувстват дискриминирани

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Непушач в компания на пушачи = колоездач в трафик от коли?
Да, има велоалеи, паркове и т.н., както за пушачите имаше обособени зали, но и това ни отнеха
Да, има велоалеи, паркове и т.н., както за пушачите имаше обособени зали, но и това ни отнеха

Някакви елементарни неща не можете да осъзнаете... колоездач в трафик от коли
и кво отиваш с Пешо примерно да се видите, влизате в кафето и му казваш "Чао Пешо, отивай при колоездачите! Тука някой ще те блъсне!" 

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
alX3m написа:Някакви елементарни неща не можете да осъзнаете... колоездач в трафик от колии кво отиваш с Пешо примерно да се видите, влизате в кафето и му казваш "Чао Пешо, отивай при колоездачите! Тука някой ще те блъсне!"
Имам предвид, че като колоездач се тровиш с изгорелите газове на колите, като шофьор - пак се тровиш - при пушачите и непушачите е същото, пак единият трови другия