Слаба искра
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Слаба искра
Здравейте колеги, имам следния въпрос:
Искрата на свещите е много слаба, съответно автомобилът не пали. Проверих бобина , кабели, сонда... тези неща са ок. Майсторът ми каза , че може да е компютъра, ама не е сигурен... Интересното е че, колата изгасна отведнъж като преди това не съм имал никакви проблеми, работеше си идеално. Можете ли, да ми дадете съвет , възможно ли е наистина да е компютъра или нещо друго като датчик например.
Благодаря!
Искрата на свещите е много слаба, съответно автомобилът не пали. Проверих бобина , кабели, сонда... тези неща са ок. Майсторът ми каза , че може да е компютъра, ама не е сигурен... Интересното е че, колата изгасна отведнъж като преди това не съм имал никакви проблеми, работеше си идеално. Можете ли, да ми дадете съвет , възможно ли е наистина да е компютъра или нещо друго като датчик например.
Благодаря!

Re: Слаба искра
Как разбера, че е слаба искрата? Тези неща по-горе как ги провери? Искрата с какъв цвят е?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
Re: Слаба искра
искрата е едва доловима, почти я няма, вижда се на тъмно като отвия свещта... така е и на четирите цилиндъра. Провери ги майстор при, който колата стоя около седмица... накрая ми каза че сигурно е комутатора , защото бил сложил такъв от голф за проба и се оправило... каза ми да си търся нов компютър... Ама аз не съм съвсем сигурен в това , защото не ми звучеше убедително и си личеше , че човека не е наясно с проблема... затова питам тук .

4 мнения
• Страница 1 от 1