Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от cHaunepucTa » 30 Май 2012, 16:11

BMW_1914 написа:
L.B.Team написа:Какво мислите за тази кола?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Дали тези двигатели са добри като цяло, благодаря предварително? Нещо предницата ми се струва малко :conf:

щом ще има коментар, за цена под 3'500 лв е добра сделка ;) имала е удар отпред :roll: ... но може да се погледне какво са сменили по окачването и и направи една диагностика :yes: преден капак и халогени от автоморга и си пак под 4'000 лв за регистрирана кола.

Добре де, тая кола за тия пари...оставена в автокъща, явно не е много добре колата, щом собственика не си я оправи да я кара или да я продаде за повече пари. На мен ми мирише, че просто е искал да се отърве от тая кола...
За тия пари ти предлагам да си купиш е36 и с обслужване пак ще отидеш на повече пари... :shock:

Какви коли са оплювани в тая тема, точно тая си била струвала да се види :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 30 Май 2012, 16:34

L.B.Team написа:Какво мислите за тази кола?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Дали тези двигатели са добри като цяло, благодаря предварително? Нещо предницата ми се струва малко :conf:

у цело мобиле най-убавата избра :lol:

sharki_ написа:Привет на всички колеги.Искам да ви пипитам да си кажете мнението от около седмица-две се оглеждам да си купя кола(Първа) не разбирам почтни нищо.Спрял съм се на http://www.cars.bg/u548440.Ако може да ми кажете мнение ,колко горе долу трябва да отделя за първоначално смяна на масла ремъци и тнт.Има ли нещо по специално което да гледам.Благодаря ви много

на мен ми е малко съмнителна за удар отпред ляво. И като цяло не ми хареса... не бих ходил да я гледам.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 31 Май 2012, 20:26

Леле момчета влюбих се в този екземпляр... мисля другата седмица да го видя как ви се струва ... дайте мнение :)
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11336731442060211&f1=details
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 31 Май 2012, 21:58

нов внос, с новиа мотор-VALVETRONIC , с всики екстри+BI XENON с лупи, спортни ауспуси на SUPERSPRINT, оригинално спюртно окачване и много други екстри закупени и монтирани в германия в професионални сервизи с висока прецизност. колата е уникална и без каквито и да е забелележки -прфектна! сменени консумативи, платена екотакса, застраховка и преглед. АВТОМОБИЛ ЗА ЦЕНИТЕЛИ! ЦЕНАТА Е КРАИНА! МОЛЯ БЕЗ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА КАКВИТО И ДА Е БИЛО БАРТЕРИ! !! !

---

к'во беше --> "Коли от неграмотници - не купувам!"

Иначе е красива, но мен лично ми се губи копчето на Хармън Кардона и залагам, че салона е претапициран, което не е лошо, но да се има предвид, особено за 12 бонбона :yes: :driving:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 31 Май 2012, 22:16

Тази 11 годишна 318ка е по-скъпа от 330ка :roll: И Н42Б20 от 2001ва ли започва ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Мнение от jumjumski » 31 Май 2012, 22:32

hacker4eto1 написа:Леле момчета влюбих се в този екземпляр... мисля другата седмица да го видя как ви се струва ... дайте мнение :)
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11336731442060211&f1=details

и без каквито и да е забелележки -прфектна! :nono: 101000 км :nono:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Май 2012, 22:45

jumjumski написа:
hacker4eto1 написа:Леле момчета влюбих се в този екземпляр... мисля другата седмица да го видя как ви се струва ... дайте мнение :)

и без каквито и да е забелележки -прфектна! :nono: 101000 км :nono:

нов внос, с новиа мотор-VALVETRONIC , с всики екстри+BI XENON с лупи, спортни ауспуси на SUPERSPRINT, оригинално спюртно окачване и много други екстри закупени и монтирани в германия в професионални сервизи с висока прецизност. колата е уникална и без каквито и да е забелележки -прфектна! сменени консумативи, платена екотакса, застраховка и преглед. АВТОМОБИЛ ЗА ЦЕНИТЕЛИ! ЦЕНАТА Е КРАИНА! МОЛЯ БЕЗ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА КАКВИТО И ДА Е БИЛО БАРТЕРИ! !! !

Айде стига бе..всички екстри ама няма никво радио :mhihi: екстри монтирани в Германия - еми то завода е там :mhihi: Нямам думи за този неграмотник :ranting:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Мнение от jumjumski » 31 Май 2012, 23:01

За какво ти е радио,нали има harman/kardon или поне капаците :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 31 Май 2012, 23:16

jumjumski написа:За какво ти е радио,нали има harman/kardon или поне капаците :mhihi:

Даже са спестени някои ХК баджове , за да се олекоти :mhihi:
Майтапа настрана - не е най-неграмотно написана обявата . Дразнят претенциите за нещо уникално и прекалено високата цена . Също така не съм сигурен че 10.2001ва е имало Н42Б20 .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 31 Май 2012, 23:24

acho.rs написа:
jumjumski написа:За какво ти е радио,нали има harman/kardon или поне капаците :mhihi:

Майтапа настрана - не е най-неграмотно написана обявата . Дразнят претенциите за нещо уникално и прекалено високата цена . Също така не съм сигурен че 10.2001ва е имало Н42Б20 .

N42B20

The N42B20 is a larger 2.0 L (1995 cc) version. It produces 105 kW (143 hp) and 200 N·m (148 lb·ft) with the same Bosch DME ME9.2 fuel injection. It has twin balance shafts .
Applications:
2001-2004 E46 318i/318Ci/318ti
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 31 Май 2012, 23:27

Gqbriel написа:
acho.rs написа:

N42B20

The N42B20 is a larger 2.0 L (1995 cc) version. It produces 105 kW (143 hp) and 200 N·m (148 lb·ft) with the same Bosch DME ME9.2 fuel injection. It has twin balance shafts .
Applications:
2001-2004 E46 318i/318Ci/318ti

+ http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1787299&sid=32d8fde6315c9ec928a60378ae665e3c :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от shifty » 31 Май 2012, 23:43

Здравейте,

Тъй като прочетох около 20 страници от темата и така и не видях никой да се интересува от Compact серията, искам да попитам дали случайно няма основателна причина за това :D

Иначе съм се насочил точно към такава е46-ца, поради няколко ламерски причини - много ми харесва на външен вид, по-евтини са от останалите си връстници 3ки (може би защото са двуврати), по-малките габарити (тъй като и сега карам кола с подобни).

Другото нещо, за което бих искал да попитам, е следното - не съм имал възможност да се возя в Compact и поради тази причина ме интересува дали има разлика във возията в сравнение например със седан или комби (които са по-тежки с около 200 килограма). Като цяло возията е една от причините да желая да притежавам BMW (макар и старичко), така че това е наистина важно за мен. Качвал съм се на разни Пежа и прочие коли от същите години (2003-2004), даже един приятел има Мазда 3, която бие всичко като визия, но возят НА КАРУЦИ.

За избора на двигател ще се наложи да се доуграмотя - това, което разбрах на 1во четене е, че старият дизел е потенциално по-проблемен от бензина, поддръжката му е по-скъпа, а и аз в крайна сметка извънградско почти не карам (ниския разход няма да играе). От друга страна пък, дизеловият двигател е 150 коня :D

Ще съм ви благодарен за всякакви отзиви, дано не съм ви отегчил с тоя роман ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 01 Юни 2012, 6:31

Никой не пита за компотите, защото повечето от нас не ги харесват на външен вид, но все пак сие въпрос на вкус :dunno:
Возията си е като на Е46, според мен 150 коньовия дизел е много добро решение за тази кола. Градско ще ти дава 7-8, зависи колко го настъпваш. Бензина ще ти е 2-3 литра отгоре и няма да върви толкова, това при положение, че вземеш 1.6 или 1.8, каквито са повечето двигатели на компактите. Мое мнение е, че купето е по-добрия вариант за теб, не е много по-дълго :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 01 Юни 2012, 6:47

shifty написа:Здравейте,

Тъй като прочетох около 20 страници от темата и така и не видях никой да се интересува от Compact серията, искам да попитам дали случайно няма основателна причина за това :D

Иначе съм се насочил точно към такава е46-ца, поради няколко ламерски причини - много ми харесва на външен вид, по-евтини са от останалите си връстници 3ки (може би защото са двуврати), по-малките габарити (тъй като и сега карам кола с подобни).

Другото нещо, за което бих искал да попитам, е следното - не съм имал възможност да се возя в Compact и поради тази причина ме интересува дали има разлика във возията в сравнение например със седан или комби (които са по-тежки с около 200 килограма). Като цяло возията е една от причините да желая да притежавам BMW (макар и старичко), така че това е наистина важно за мен. Качвал съм се на разни Пежа и прочие коли от същите години (2003-2004), даже един приятел има Мазда 3, която бие всичко като визия, но возят НА КАРУЦИ.

За избора на двигател ще се наложи да се доуграмотя - това, което разбрах на 1во четене е, че старият дизел е потенциално по-проблемен от бензина, поддръжката му е по-скъпа, а и аз в крайна сметка извънградско почти не карам (ниския разход няма да играе). От друга страна пък, дизеловият двигател е 150 коня :D

Ще съм ви благодарен за всякакви отзиви, дано не съм ви отегчил с тоя роман ;)

Да кажеш на Е46 компот красива кола е като na бабa яга модел на Victoria Secrets :mhihi: - eто ти основателна причина,защо почти никой не се интересува от тях - за двуврато си има купе, за останалото ясно..
Аз лично мисля,че компота е измислен само за жени,така и така ги лъжат като паркират кво са 20-а см - тъй че :mhihi: кое му е по малкото ?Разликите са пренебрежими,а ако някой ми даде довод за градско паркиране - еми има си смарт,има си пежо 1007 и тем подобни ...
Ако целта ти е цената - тогава ясно,иначе - ако не правиш много километри - аз бих взел бензинова кола,НО другия момент е чисто градско каране :dunno: стига сте ги гледали тези 150 коня - не вървят толкова много има 318 - 143кс. и имаш едни 2500 оборота повечко - никъв шум ,дизела е малко капризна кола - да ефективна но за сметка,на евентуални ремонти само по ДВГ - иначе разлики нямат :yes:
Ние можем да те съветваме за автомобил от обява - но колата ще я караш ти - имай го предвид ;) - Упсех с търсенето

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 01 Юни 2012, 7:40

Gqbriel написа:стига сте ги гледали тези 150 коня - не вървят толкова много има 318 - 143кс. и имаш едни 2500 оборота повечко

Колега като сравняваш двата двигателя нали не забравяш и въртящия момент, който при дизелите е доста по-сериозен и започва от по-ниски обороти. Според мен като сравнение между двата двигателя по-добрия вариант е дизела. Хем ще е по-икономичен и хем по-добре върви.

ПредишнаСледваща

Назад към E46