Въпрос отностно Е38 728!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Въпрос отностно Е38 728!
Здравейте колега нов сам в форума и наскоро си взех 728! За момента сам супер доволен и нямам абсолютно никакви проблеми! Въпроса ми е какво мога да очаквам като проблеми, дефекти и неприятни изненади! Дали автоматика може да гръмне някой ден понеже ме плашат с задната скорост(казвали са ми че някой ден може да ми откаже задната) дали разход между 14-15 литра градско е нормален! И дали газовият инжекцион ще му навреди! ? Извинявам се предварително за може би някоя подобна тема но немарих конкретен отговор на всичките ми въпроса!!!! Поздрави и предварителни благодарности на всички който ще ми разяснат това онова!
)))

Re: Въпрос отностно Е38 728!
за скорости незнам,за разхода Да нормален е за газ инжекцията Не няма да му навреди за други проблеми по купето има изписани доста теми разрови се ако тва те притеснява
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
inferno написа:Здравейте колега нов сам в форума и наскоро си взех 728! За момента сам супер доволен и нямам абсолютно никакви проблеми! Въпроса ми е какво мога да очаквам като проблеми, дефекти и неприятни изненади! Дали автоматика може да гръмне някой ден понеже ме плашат с задната скорост(казвали са ми че някой ден може да ми откаже задната) дали разход между 14-15 литра градско е нормален! И дали газовият инжекцион ще му навреди! ? Извинявам се предварително за може би някоя подобна тема но немарих конкретен отговор на всичките ми въпроса!!!! Поздрави и предварителни благодарности на всички който ще ми разяснат това онова!)))
0. И аз карам 728
1. Разхода е ок.
2. Не само автоматика, но всичко може да гръмне
3. С добре направен газов инжекцион няма да имаш проблеми. На колата и трябва редуктор за поне 250 коня за да работи добре. 8мм тръби са препоръчителни.
- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
Очаквай всичко, това все пак е стар автомобил. Не се знае как е поддържан преди теб. Имат си болежки и по окачването и по екстрите и по двигателя. По скоростите рядко имат ядове, обикновено са свързани с ненавременна смяна на маслото и филтъра. Обслужи си напълно колата - всички филтри и масла по двигател, скорости, диф., хидравлика. Смени си и антифриза с нов, че тоя дето е в колата най-вероятно смазочните му качества са изчезнали ототдавна за да няма неприятност с водната помпа. Спирачната течност също е хубаво да се смени. Разхода по борд ли си го засякъл? Ако е реален е много добре, по заводски данни му дават 16-16.5 градско бензин. Газта неможе да навреди на мотора, ако е настроена правилно, няма да имаш никакви ядове и на 50 000км. ще ти се налага само да и сменяш филтърчетата.
Поздрави и със здраве да си я караш !
Поздрави и със здраве да си я караш !

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
- todoran
- Потребител
-
- Кара: BMW 520
- Мечтае да кара: BMW М5 F10
- Детайли за колата: Бензин в кръвта :-)
Колега, за да се облужи напълно колата, както си описал, в какъв порядък ще струва като пари?
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
todoran написа:Колега, за да се облужи напълно колата, както си описал, в какъв порядък ще струва като пари?
Въпроса е освен обслужването какви други неща са ти належащи, неща за които дори не подозираш в момента. А ето там цените могат са космически, надявам се си си дал сметката за това. Успех
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кучките да се подмокрят
Абе колега това е 7ма серия,тук неможе да се оплакваш от разход или скъпи консумативи..предполага се че си взел в предвид това преди покупката,цените никога няма да бъдат като на голф 3 или БМВ 3ка...все пак всяко удоволствие се заплаща 

- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
Като е 7ма серия да не е само за милионери, защо да не пита човека, за да си направи сметка
, разбирам да кара най-новата седмица , но тези 15 годишни коли отдавна не са върха на лукса и отдавна не определят тези които ги карат като "богати", поне според мен де
Според мен грубо за да я обслужиш както трябва си трябват едни около 800 -1000лв, но много зависи от състоянието 

Последна промяна ddinobot на 30 Май 2012, 22:33, променена общо 2 пъти
- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
ddinobot написа:Като е 7ма серия да не е само за милионери, защо да не пита човека, за да си направи сметка, разбирам да кара най-новата седмица , но тези 15 годишни коли отдавна не са върха на лукса и отдавна не определят тези които ги карат като "богати", поне според мен де
Много си прав колега ама не всеки кара седмица със доходи по 200 лева на месец

- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Колега, първо- да ти е честита колата, и много безаварийни километри ти пожелавам!
Второ- има тема за цени на части и ремонт на е38, виж там и горе- долу ще ти стане ясно, че почти веки от нас е дал още толкоз парици, че и от горе, за да да я направи както иска!
7- ма серия, не е за милионери, а за ценители- иска грижи и потдръжка, все пак е класическа лимузина, нищо че е старичка, ако я гледаш както трябва, не се троши толкоз лесно както си мислиш!

7- ма серия, не е за милионери, а за ценители- иска грижи и потдръжка, все пак е класическа лимузина, нищо че е старичка, ако я гледаш както трябва, не се троши толкоз лесно както си мислиш!

От цървул, бална пантофка НЕ става!
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
red bulll написа:Абе колега това е 7ма серия,тук неможе да се оплакваш от разход или скъпи консумативи..предполага се че си взел в предвид това преди покупката,цените никога няма да бъдат като на голф 3 или БМВ 3ка...все пак всяко удоволствие се заплаща
ddinobot написа:Като е 7ма серия да не е само за милионери, защо да не пита човека, за да си направи сметка, разбирам да кара най-новата седмица , но тези 15 годишни коли отдавна не са върха на лукса и отдавна не определят тези които ги карат като "богати", поне според мен де
Според мен грубо за да я обслужиш както трябва си трябват едни около 800 -1000лв, но много зависи от състоянието

Подкрепям ddinobot,това че е седма серия,в никакъв случай не означава,че собствениците и не могат да питат какво и колко струва,и видиш ли си не знаят парите.
Това обаче,не ги превръща и в някакви селски квартални гъзарчета,дето продали двата коня и магарето на баща си,и си купили Е38-ца !
Всеки си е направил сметката преди да купи такава кола,ама в крайна сметка това не е F01,и собственика да го боли шмайзера,че ше даде 5-6к лева за ремонт

- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кучките да се подмокрят
Това за 7ма серия го написах зада подчертая че ИМА МНОГО ПО-СКЪПА подръжка от е36 или голф 3ка..ПРАВ ЛИ СЪМ>>???
Никъде не съм писал че неможе да пита собственика каквото и да е било....Зада караш такава кола трябва да си наясно че подръжка и всичко е по-скъпо от нормалната EVERYDAY-ka!!
Не приемам нападенията ви за правилни
Нима ще ми кажете че всеки 2ри кара 7ма серия,макар че е 15 годишна?
Както каза колегата по-горе , това е кола за ценители!Случаен човек не се качва в такава кола...особено с доход 200-300 лв немога си го представя!
Ако някой иска да спори моля ви пишете ми Л.С а не да спамим темата на колегата!
Никъде не съм писал че неможе да пита собственика каквото и да е било....Зада караш такава кола трябва да си наясно че подръжка и всичко е по-скъпо от нормалната EVERYDAY-ka!!
Не приемам нападенията ви за правилни

Нима ще ми кажете че всеки 2ри кара 7ма серия,макар че е 15 годишна?
Както каза колегата по-горе , това е кола за ценители!Случаен човек не се качва в такава кола...особено с доход 200-300 лв немога си го представя!
Ако някой иска да спори моля ви пишете ми Л.С а не да спамим темата на колегата!

- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
todoran написа:Колега, за да се облужи напълно колата, както си описал, в какъв порядък ще струва като пари?
Цената е относително нещо за пълно обслужване. Някъде излиза 800лв, другаде 1800лв. Всичко зависи от сервиза каква печалба е решил да си сложи, а и от марката на частите които се слагат.

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Здравейте колеги!Скоро смятам да взимам и аз 728 поне 98 г. ама все още се чудя дали да не взема 730 Д
Мен ме бърка много разхода
карам по 40 км градско София и имам приятел с 728 и му харчи 12-13/100 км газ,като е с газов инжекцион монтиран при Фобос !За поддръжката не ме касае (работя в автосервиз
),ана досега не съм имал БМВ а точно 7-ма серия ми е любима,та ще скачам в джаза! Много моля само колегите притежатели на 728и и 730 Д да кажат по една дума за разхода!Че ще си купя ... ще си купя ама дизел или бензин
!ПОЗДРАВИ

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
chernobila написа:Здравейте колеги!Скоро смятам да взимам и аз 728 поне 98 г. ама все още се чудя дали да не взема 730 ДМен ме бърка много разхода
карам по 40 км градско София и имам приятел с 728 и му харчи 12-13/100 км газ,като е с газов инжекцион монтиран при Фобос !За поддръжката не ме касае (работя в автосервиз
),ана досега не съм имал БМВ а точно 7-ма серия ми е любима,та ще скачам в джаза! Много моля само колегите притежатели на 728и и 730 Д да кажат по една дума за разхода!Че ще си купя ... ще си купя ама дизел или бензин
!ПОЗДРАВИ
На мен ми се струва нереално нисък разхода на твоя приятел на газ 12-13 в София. Моята е петица и то 2.5 мотора и харчи толкова в София на бензин. На седмицата сложи поне 2-3 литра отгоре, а на газ 4-5.
Щом работиш в сервиз мисля, че и двата мотора, към които си се насочил биха те радвали

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3