Проблем със съединителя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- mitakaBE
-
-
- Кара: E21 315 купе
- Мечтае да кара: E21 Alpina
Проблем със съединителя
Здравейте , Колеги !
Моля за помощ тъй като имам сериозен проблем и си нямам и идея от къде може да е .
Та проблема ми е следния съединителя ми увлича на загрял мотор и то само на 1-ва и 2-ра .
Колата беше м42 селд swap с м52б28 се появи проблема , кутията си е на м52ката не е от ИС-а , при угасен мотор няма проблем скоростите си влизат но при запален абсурт 1ва и 2ра влизат с злоба и зверско прищракване. Също така впечетление ми прави и това , че педала на съединителя и адски твърт при натиск и омеква само при по продалжителна експлатация и то за около 2 - 3 минути.
Моля за помощ тъй като имам сериозен проблем и си нямам и идея от къде може да е .
Та проблема ми е следния съединителя ми увлича на загрял мотор и то само на 1-ва и 2-ра .
Колата беше м42 селд swap с м52б28 се появи проблема , кутията си е на м52ката не е от ИС-а , при угасен мотор няма проблем скоростите си влизат но при запален абсурт 1ва и 2ра влизат с злоба и зверско прищракване. Също така впечетление ми прави и това , че педала на съединителя и адски твърт при натиск и омеква само при по продалжителна експлатация и то за около 2 - 3 минути.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Проблем със съединителя
Проблема според мен е в притискателя ....
Огледахте ли го хубаво преди да го монтирате , може да си е бил с проблем ?
Самия притискател от кой мотор е ?
- espressto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d, E39 540i
metodi80 написа:Проблема според мен е в притискателя ....
Вижте и помпите какса.
- mitakaBE
-
-
Относно притискателя - мотора го монтирахме без да сваляме кутията както е изваден от донора, директно само смених водна помпа ремаци и ролки , но кутията не е сваляна. би трябвало да си е с оригинален съединител за 28ца
Относно помпите - и долната и горната са от ИС-а дали е вазможно от там да идва проблема
но като се замисля ако е от тях каде е логиката на студен мотор да няма проблем а само като загрее ?
Относно помпите - и долната и горната са от ИС-а дали е вазможно от там да идва проблема

Първо виж спирачната течност в казанчето трябва да е на MAX, прегледай помпите и ако всичко е наред значи ще трябва да сваляте скоростната кутия 

- Toni E36
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-E39; Yamaha R6 /06
Провери горната помпа над педала за съединителя може да има някаква инфекция ида ти дава ядове
0895600722
- cool_ice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53 4,4
- Мечтае да кара: Всичко що е М
Колега най добре си свали кутията и си ревизирай съединителя с нов съветвам те така или иначе май ще се наложи да си купуваш нов цената за комплект ще ти излезе като за олекотяване на маховика ето за това става дума http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&t=257796 колегата е описал всичко точно може да е плюс някой лев от горе но има страхотна разлика аз така направих на моя мотор и съм много доволен колата става много по жива в ниските ако ти се занимава сега е момента после вече само ще се кефиш 

- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
cool_ice написа:Колега най добре си свали кутията и си ревизирай съединителя с нов съветвам те така или иначе май ще се наложи да си купуваш нов цената за комплект ще ти излезе като за олекотяване на маховика ето за това става дума http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&t=257796 колегата е описал всичко точно може да е плюс някой лев от горе но има страхотна разлика аз така направих на моя мотор и съм много доволен колата става много по жива в ниските ако ти се занимава сега е момента после вече само ще се кефиш
Колега с м52б28 ли си?Единственото което ме спря да си сложа олекотен маховик, е че се очаква да губя нютони след 2ра предавка от което следва и намалено ускорение при висока скорост на по-високи обороти.Забелязал ли си как върви колата до 200 например и с кой диференциал си?
- mitakaBE
-
-
cool_ice написа:Колега най добре си свали кутията и си ревизирай съединителя с нов съветвам те така или иначе май ще се наложи да си купуваш нов цената за комплект ще ти излезе като за олекотяване на маховика ето за това става дума http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&t=257796 колегата е описал всичко точно може да е плюс някой лев от горе но има страхотна разлика аз така направих на моя мотор и съм много доволен колата става много по жива в ниските ако ти се занимава сега е момента после вече само ще се кефиш
Ревисията на кутията ще я направим , но дали е там проблема или някаде от помпита незнам :S иначе като цяло съединителя си отделя доста доло и не боксува което ме навежда на мисалта че той си е наред , а за лек маховик едва ли , тъй като колата е everyday-ка и тези леки маховици имат минуси в по-високите скорости
- mitakaBE
-
-
Смених съединителя и вече съм сигурен, че не е от него проблема , давайте други идеи 

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Колега, смени ли притискателя? Моя съединител омекна значително след смяната му.
Какво точно смени по съединителя?mitakaBE написа:Смених съединителя и вече съм сигурен, че не е от него проблема , давайте други идеи
Според мен проблема ти е в хидроцилиндрите. Губи ли спирачна течност? Като загрее спирачната течност губи свойствата си, но обикновено загрява при спирачните апарати. Да не си сменил или долял спирачна течност марка "менте"?
- mitakaBE
-
-
bmw325tds написа:Какво точно смени по съединителя?mitakaBE написа:Смених съединителя и вече съм сигурен, че не е от него проблема , давайте други идеи
Според мен проблема ти е в хидроцилиндрите. Губи ли спирачна течност? Като загрее спирачната течност губи свойствата си, но обикновено загрява при спирачните апарати. Да не си сменил или долял спирачна течност марка "менте"?
Съединителя сменихме целия комплект , днес ще сменя и долната помпа та да се надяваме да се оправи .
До колкото се отнася до течността за сега не сме доливали , нито пък сме забелязали да губи такава :S
- Toni E36
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-E39; Yamaha R6 /06
Колега така между другото погледнахте ли горната помпа на съединителя?????
0895600722
14 мнения
• Страница 1 от 1