Питане за е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Re: Питане за е36

Мнение от vaykisss » 05 Фев 2012, 0:59

за компакт,купе,комби,седан,кабрио спорове винаги ще има всеки според потребностите,въпрос на вкус е за модификацията,аз лично ги харесвам,компактите,от е36 повече ми харесва кабриото,най харесван (комерсиален модел е купето),не съм убеден че е неуспешен модел,на мен лично 1ва сериа мн ама 1000000 пъти ми харесва повече от е90 въпрос на вкус казало кучето и нататък знаете какво е направило :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 05 Фев 2012, 14:21

u`F`o написа:
randity написа:А то от Пловдив. Търсеше се нещо от София, за да не се бие път.

Колата така не се търси колега...
... или поне не запазена :idea:

И това от едно гледане :shock: Човека ако си е гледал колата както трябва, трудно ще й намериш забележки. Само имай предвид, е като купуваш кола и има 2-3 забележки, в рамките на 2-3 месеца ще намериш 20-30 ;)

Тази кола както ми я описваш, повече от 2400-2500 за '98-'99та година :nono:

Няма да ви обеснявам колко е грозен компакта, щом ви влече взимайте, обаче :!: след това няма продаванка. Купе се продава, компакт - трудно. Кой нормален човек, ще ти вземе двуврата кола БМВ, дето "харчат много и са скъпи за поддръжка" , невървящо, със задно (не става за жена)...

Демек - отпадат групите :
- псевдогъзари (за купето)
- псевдорейсъри (заради конете)
- неделни шофьори/жени - заради задното
- хора на средна възраст - 2 врати, "скъпа поддръжка", "висок разход"

с две думи после на кой ще го продадеш това? :dunno: Защото рано или късно идва и този момент ;) Успех :yes:

П.С.: Само за информация, ако искаш си я провери:
Компакта е неуспешен модел за евтина 3ка. От БМВ се опитват да направят по-евтин модел, за да могат да обхванат и по-ниския ценови клас на хечбеците. Залагат на по-евтината изработка - имплементират окачване от е30 отзад, както и табло от е30 (уредите са като на е36). Предлаганите екстри са далеч по-малко от тези на е36 купе. Собствениците на е36ци започват да негодуват срещу това да се произвежда евтина кола със същата абревиатура (е36), но от БМВ продължават и при е46. Този път решават, че ще сменят не само задницата, но и предницата.

В борбата Голф и Астра винаги са ги побеждавали. Към 2003-2004та година БМВ се отказват от тази си идея и изваждат 1ва серия. Тя успява да достигне предвижданите продажби и продължава да се произвежда дори до днес, както виждате има вече и ///М1 ;) Та общо взето това е историята на един неуспешен модел на БМВ :idea:

:no: Ти направо разказа играта на всички каращи Компакт!Разбира се,всеки си има прадпочитания за вида на купето (и таблото).Ама била слаба: има 323ti 170к.с. Нямала екстри: май само климатроник не се вгражда серийно.Окачването си върши перфектно работата и винаги може да се смени с още по-спортно!Стават всички джанти от Е36 и Е46,има М-пакети,салони и т.н.Не бъди толкова категоричен в оценката си!Вярно е,че след това се продава малко по-трудно,но какво от това?Да си купим Голф 3-ки ли,че после да е лесно?!?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 05 Фев 2012, 17:09

P1030716.jpg
P1030714.jpg
No comment
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
С много любов към децата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 05 Фев 2012, 20:18

:mhihi: мнооо добре,само че ся оня дет ни оплю компактите ще искара някво купе и се почва :mhihi:
ама ай да не са обиждаме на коли ... :1: щото тва ми е мнението пък колегата с 20ката купе,ако иска да мръдне към майна таун да го напрая смешен със стоков ti 143коня срещу неговата 20ка 150 :winky: ако не и е сложил някво англииско 2,8 щот ся тва е на мода :mhihi:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 06 Фев 2012, 23:50

Колеги, да се похваля. Колата вече е прехвърлена. Днес се повозихме малко и разбира се не минахме без бутане :mhihi: Има уникално парно колата, за може би 2-3 минути се сгрява. Малко да поомекне времето и да падне леда от нея и ще я наснимам за да я видите. Искам да похваля предишния собственик, уникален човек и продавач.
Да попитам как се сменя крушката за габаритите на стопа, че видях, че е изгоряла днес ? Трудно ли е, трошиш ли си ръцете или се сменя без проблем ? :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 07 Фев 2012, 14:58

Едва ли питаш сериозно !?! Отзад (откъм багажника) има една "врътка".Въртиш я и отваряш цялата платка на стопа.Вадиш крушката и я сменяш!
Последна промяна ildivvy на 27 Май 2012, 12:16, променена общо 1 път
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 07 Фев 2012, 15:24

честито , само масло да сменяш и бензина да сипваш :driving: ,така е парното е уникално (ако всичко е изправно по системата :mhihi: ) а зимата си е предизвикателство (особенно ако си със слаби гуми :mhihi: ) ,аз съм с едни дърти континенталки ама досега да чукна на дърво тая зима още не съм закъсвал иначе сутринта с излизането от паркинга пред блока си беше филм,щото снегорините бяха затрупали всичко :bang: ,от сякъде миришеше на феродо от съединители и гуми :mhihi: ,ама аз си излезнах даже цяло ден си връткам из града да си прая кефа :mhihi: не че имам няква работа с колата но :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 07 Фев 2012, 15:27

за стопа колегата по горе ти го каза едва ли има кола на която и се сменят крушки на фаровете и стоповете от компакт .... :mrgreen: аааа и пистовия ремък се сменя по бързо от цигара време :mhihi: за тва я обичам тая кола :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 07 Фев 2012, 18:08

Честито на колегата със колата,пожелавам му безаварийно каране,и като колегата казва само да сипва бензин,масло да сменя,да се качва и да кара :),ще е хубаво и снимки после да видим от вътре от вън,салонче,джантички нещо :),сега в снега е още по забавно да се кара...:) За тези които могат де :),не като мен.... :mhihi: :yes: :yes: :yes:

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 07 Фев 2012, 20:56

Мерси за пожеланията. Ще изчакам да се махне тоя сняг, та да я снимам чиста. Наистина е забавно в този сняг, за който може. За който не може, е кошмар.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 25 Май 2012, 18:07

Малко да ъп-на темата. Компакта е в отлично състояние с вече навъртяни над 2000км. С кеф си харчи и горивото, но кеф цена няма. Има обаче един проблем, в левия мигач се получава конденз. Най-вероятно ще се кара при майстор да видим уплътненията. Както и щипките на шофьорската врата на кората отдолу явно са се изпочупили, но след време и това ще се оправи. За съжаление не се оправи пусто време да я снимам измита и на слънце. Има само една снимка, където е мръсна, ето я и нея. Надявам се скоро времето да се оправи, та направим една баня и да я снимаме:

Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Май 2012, 18:39

Чак пък на майстор да ходиш да ти гледа мигача... той уплътнения няма. Има дупка, дето влиза фасунката и отдушник, който евентуално може да е запушен с прах.

Тая броня нали знаеш, че не е неговата. Вземи си една фейсова, че тая много грозна :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Мнение от em1l » 25 Май 2012, 18:42

Няма уплатнения има одушник. Щипките на корите на вратата ги купи от магазин на бмв а не от някой тунинг магазин че са с 200-300 % по скъпи :mhihi: . Пък мигача се сваля за 2 минутки недей ходи на никакви майстори слизай долу пред блока с гидорията и гледай и действай.

Успех :wave:
Изображение

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 25 Май 2012, 18:48

Бум, ти направо ме уби с т'ва за бронята :conf: Демек маската е фейсова, а бронята-не ?
Утре ако е добре времето ще слезна и ще видя какво е положението с тоя мигач ..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Питане за е36

Мнение от bum_bum » 25 Май 2012, 19:22

Ни маската е фейсова, ни бронята. Ма тва е бел кахър. Случва се да се строши и без сериозен удар и слагат квото намерят.
За мигача не ти трябва инструмент. С поглед падат. Мойте оня ден ги хвана липсата. :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36