Колата поумря, налягане гориво?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- rado89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 745i e65, 525dA e39
- Мечтае да кара: 850 CSi :)
Колата поумря, налягане гориво?
Здравейте. Колата е е36 м52б20. Още от край време нещо не искаше да върви както си трябва. Преди няколко дни обаче заредих на ОМВ и малко след това колата започна да умира. Не знам дали е съвпадение или е станало нещо. Проблемът е следния: Когато я запаля и не е работила върви що годе добре, пак не върви така както трябва, но след като загрее започва да глъхне, да пресецва и неможе да се развърти. Днес направих диагностика и карах на разкачен дебитомер, и на закачен, има някаква разлика, но не е от него(поне така мисля). Изкара някакви грешки на диагностиката, но те бяха 5 и 6 цилиндър - защото им разкачах бобините - мислех, че е от тях или свещи. Имаше и да ламбда датчици, но майсторът ми каза, че като има някакви проблеми със сместа и ги изкарва тези грешки. После замерихме налягане на бензина на входа на рейката и беше 1,3-1,4 на празен ход. Неможах да го замеря при подаване на газ, защото нямахме нужната тръбичка и го държах едва едва на празен ход за да видя налягането. Идеята ми е, че незнам дали е помпа, горивен филтър, вакум регулатор или запушена тръбичка, и се чудя от какво може да е. Бях останал с много малко гориво преди да заредя, може ли да е засмукало "тиня"
а и си мисля, че помпата като загрее ако е зле може да и падне налягането, както в случая - на студено щом не прави чак такива проблеми не вярвам да е запушване. И друго си мислех - възможно ли е от преди да е започнала да смъква налягането и да сдава багажа и затова да е започнала колата да върви по-зле, а сега когато е умряла напълно да се е проявил проблемът наяве както си трябва. Та се чудех Вие колеги какво мислите?
Благодаря предварително за помощта.
Поздрави.

Благодаря предварително за помощта.
Поздрави.
Сърдитко Петко - празна му торбата..
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: Колата поумря, налягане гориво?
При подаване на контакт в горивната рейка трябва да имаш точно 3,5бара. При запалване пада до 3 бара. При рязко подаване на газта трява да скача до 3,5 бара. Както се досещаш помпата има капацитет да работи и над 3,5бара. Ако регулатора ти работи трябва да получиш горните стойности. Измери налягането само на маркуча на входящото гориво без да го закачаш към рейката. Трябва да направи поне 3,5бара(или повече). Ако не го направи търси назад - филтър, помпа. Ако ги направи търси напред - регулатор, течащи дюзи. Като върнеш контакта налягането в рейката трябва да се запази поне няколко минути без да пада или ако падне да е с 0,2-0,3 бара. Моята за 20мин падна от 3 на около 2,7бара и повече не спадаше. Давам ти пресни данни защото, моя си го замервах преди 2-3 седмици. Щом имаш толкова ниско налягане на горивото, то трябва да имаш грешки за бедна смес.
Ако откачиш вакума на регулатора налягането трябва да стане 3,5 бара. От отвора за вакума на регулатора не трябва да тече гориво.
Може ли да гледате компенсациите от дюзите? Какъв свят са свещите?
Ако откачиш вакума на регулатора налягането трябва да стане 3,5 бара. От отвора за вакума на регулатора не трябва да тече гориво.
Може ли да гледате компенсациите от дюзите? Какъв свят са свещите?
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
Защо да има 3.5 бара на контакт, тогава помпата не работи и има само остатъчно налягане. Управлението на мотора я включва чак при палене и работа, ако се включва на контакт значи нещо е побългарявано.
- maxpower
- ентусиаст
-
Като подадеш на контакт помпата се включва за 1-2 секунди след това спира. След като спре трябва да имаш 3,5 бара и това налягане да не пада през първите няколко минути докато си седи на контакт
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- rado89
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте. Сега реших да отида до магазина и на първото кръстовище вече съжалявах - угасна и след това при подаване на газ започна да забива муцуна - умря напълно, немога да я подкарам. Свещите имат следи от нормална работа - нищо особено, но ги гледах като се появи проблемът преди няколко дни. Чудя се има ли смисъл да меря още нещо или да сменям направо помпата - влошаваше се по малко и сега е много зле. Също се чудя каква помпа да взема(марка), по колко струват и има ли смисъл да я взимам с цялата пластмаса или може да се смени само помпата. Благодаря за помощта.
Приятна вечер.
Приятна вечер.
- maxpower
- ентусиаст
-
Аз лично бих направил измерването преди да се набутам за нова помпа. Най малкото сложи от здрава кола и виж как е
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Съвсем вероятно е да е помпата, но не бързай да купуваш нова. Най-елементарното, което можеш да направиш като тест преди това (а и maxpower го е споменал вече) е да откачиш маркуча на бензиновия регулатор. Текне ли бензин (а при твоята загуба на налягане по-скоро трябва да шурне) значи е заминал. Ако там всичко е наред мери налягането директно от помпата и така. Една по една елиминирай възможните причини, за да разбереш еднозначно къде е грешката. Иначе за помпа - аз си взех белгийска с всичкото за 130лв. от форума. Боша без кошница е към 200. Тия от 60-70в. ги забрави. Въпроса е, че регулатора не е евтин мисля, и ако се окаже той проблема ще си похарчил малко повечко пари. В Дару кар оригиналния е 180лв.
Алтернативите не знам как вървят.

- rado89
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте. Тъй като нямах манометър, с който да меря отидох до бриколаж, купих манометър, трипътник, маркуч и накрайници. Като отидох при колата първо измъкнах маркучето на вакуума от регулатора и не пръсна нищо от там. После закачих манометъра и на изхода на помпата директно ми изкара 2 бара. Проблемът е, че шибаният манометър като видях какво се случи с него не съм много сигурен в резултата. Явно не е предвиден за течности, пък камоли за бензин, "запоти се" и.. абе трябва да го видите
Та незнам колко да му вярвам на манометъра. Иначе нямаше никакви течове от регулатора. Май май ще да е помпа.

- ro6ko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 323i, E83 LCI
- Мечтае да кара: E 12
Смени си горивния филтър ако не е сменян скоро. Ако не помогне, поне няма и да навреди 

- maxpower
- ентусиаст
-
Добре дори и да не мери вярно сега измери на входа на горивния филтър, ако и там е така сам се сещаш какво трябвада смениш. Ако там наляганет ое значително по високо то филтъра ти 100% е за смяна.
Иначе то няма значение какво мери, то по маркуча трябва да остане въздушва възглавница и да не стига до него течността ама то си зависи колко е качествен манометъра 

- rado89
- кандидат ентусиаст
-
Горивният филтър го смени преди няма хиляда километра с маслото, ама ще сменя помпа и филтър - няма какво друго да е. Да не говорим, че това налягане го мерих при студена кола, като загрее става много по-зле 

- rado89
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново колеги. Търся си помпа - незнам каква да купя и се чудя дали има някой, който продава, дори да е втора ръка стига да е читава. Не ми се дават 200 и кусур лева за оригинална а не ми се иска да купувам и евтина за 100тина лева.
Поздрави.
Поздрави.
rado89 написа:Здравейте отново колеги. Търся си помпа - незнам каква да купя и се чудя дали има някой, който продава, дори да е втора ръка стига да е читава. Не ми се дават 200 и кусур лева за оригинална а не ми се иска да купувам и евтина за 100тина лева.
Поздрави.
Колега оригиналната далеч не е 200 и кусур лв, а 537.24 лв

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Свали си помпата и ако изглежда по начина като на снимката ,взимай друга без да се замисляш повече и да мериш квото и да било ...
А в Дару и т.н. струва 500 и кусур лева,щото я продават барабар с кошницата и нивомера ... Самостоятелно помпата мисля ,че не се предлага ...

А в Дару и т.н. струва 500 и кусур лева,щото я продават барабар с кошницата и нивомера ... Самостоятелно помпата мисля ,че не се предлага ...

- rado89
- кандидат ентусиаст
-
Много скъпи бе да му се не види. Поръчах си от един колега. Днес ще я взема и ще пиша за резултата.
Поздрави.
Поздрави.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2