откъде да си изкарам по евтин ключ с чип
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: откъде да си изкарам по евтин ключ с чип
Колега,
вчера бях случайно в The Mall на Цариградско шосе и там на един ключар показах моя ключ, който е същия с трите бутона( за централното и за лайт пакета- колата е 10.96та) Той го погледна, сложи го в една машина и ми каза че може да направи същия за 80 лева като каза,че ще отнеме 10 минути. Ключаря се намира до чейндж бюрото срещу входа на супермаркета Карфур
. Не си направих дубликат, но може да отидеш и да кажеш как е.
вчера бях случайно в The Mall на Цариградско шосе и там на един ключар показах моя ключ, който е същия с трите бутона( за централното и за лайт пакета- колата е 10.96та) Той го погледна, сложи го в една машина и ми каза че може да направи същия за 80 лева като каза,че ще отнеме 10 минути. Ключаря се намира до чейндж бюрото срещу входа на супермаркета Карфур

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
hyperbass написа:Колега,
вчера бях случайно в The Mall на Цариградско шосе и там на един ключар показах моя ключ, който е същия с трите бутона( за централното и за лайт пакета- колата е 10.96та) Той го погледна, сложи го в една машина и ми каза че може да направи същия за 80 лева като каза,че ще отнеме 10 минути. Ключаря се намира до чейндж бюрото срещу входа на супермаркета Карфур. Не си направих дубликат, но може да отидеш и да кажеш как е.
А попита ли го ,дали ще ти направи и нов ЧИП или ще трябва да използваш този от оригиналния ключ.Цялата идея на автора на темата е да си изкара ключ дубликат на оригиналния ,както и ЧИП за него.
- lakmus
- младши ентусиаст
-
- Кара: комерсиални БМВ-та...
PeReZ написа:Този от 300лв. може да имате по следния начин:
1. купувате си ключа от 80лв.
2. купувате си заготовка за ключ с гумените бутони и отивате при ключар да ви го нареже за вашата кола (30лв. общо)
3. купувате един ключ с гумени бутони втора употреба (за да му ползвате дистанционното за вашата аларма) (20лв.).
4. премествате платката от ключа втора употреба, в новата (нарязана за вашата кола) заготовка.
5. премествате чипа от ключа за 80лв. във вашия нов ключ.
6. обучавате си дистанционното да отключва и заключва вашата кола (метода за обучение е обсъждан в доста теми във форума, елементарен е).
Аз смятам, че това е кажи речи евтиния вариант да имате втори, напълно функционален ключ, който да пали вашата кола, както и да октлючва и заключва с дистанционно.
А може ли да се направи същата процедура, но да се използва за платформа ромбоидния ключ от е39/е46 фейслифт и съответно пак да работи централното и да се пали с него ?
Мисля, че може, но все пак колата трябва да има оригинално дистанционно в ключа (т.е. колата трябва да е с оригинален ключ с гумените бутони). Иначе процедурата би трябвало да е горе долу същата, но този вариант не съм го пробвал и не гарантирам, че става без никаква допълнителна преправка. На е46 става преминаването от гумени бутони към ромбоиден ключ без никакви проблеми, но за е36 нямам опит.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
lakmus написа:PeReZ написа:Този от 300лв. може да имате по следния начин:
1. купувате си ключа от 80лв.
2. купувате си заготовка за ключ с гумените бутони и отивате при ключар да ви го нареже за вашата кола (30лв. общо)
3. купувате един ключ с гумени бутони втора употреба (за да му ползвате дистанционното за вашата аларма) (20лв.).
4. премествате платката от ключа втора употреба, в новата (нарязана за вашата кола) заготовка.
5. премествате чипа от ключа за 80лв. във вашия нов ключ.
6. обучавате си дистанционното да отключва и заключва вашата кола (метода за обучение е обсъждан в доста теми във форума, елементарен е).
Аз смятам, че това е кажи речи евтиния вариант да имате втори, напълно функционален ключ, който да пали вашата кола, както и да октлючва и заключва с дистанционно.
А може ли да се направи същата процедура, но да се използва за платформа ромбоидния ключ от е39/е46 фейслифт и съответно пак да работи централното и да се пали с него ?
Нищо не е невъзможно! Всичко опира до желание ... !
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Dream_BMW написа:hyperbass написа:Колега,
вчера бях случайно в The Mall на Цариградско шосе и там на един ключар показах моя ключ, който е същия с трите бутона( за централното и за лайт пакета- колата е 10.96та) Той го погледна, сложи го в една машина и ми каза че може да направи същия за 80 лева като каза,че ще отнеме 10 минути. Ключаря се намира до чейндж бюрото срещу входа на супермаркета Карфур. Не си направих дубликат, но може да отидеш и да кажеш как е.
А попита ли го ,дали ще ти направи и нов ЧИП или ще трябва да използваш този от оригиналния ключ.Цялата идея на автора на темата е да си изкара ключ дубликат на оригиналния ,както и ЧИП за него.
аз имах проблем с ключа,смисъл моят е много износен с паленето проблем нямам,а с отварянето на шофьорската врата(колата има централно но няма дистанционно и за тва ползвам ключа по сума ти пъти на ден както и предишния собственик

При вадене на дубликат за моят ключ ми обявиха цифри от над 100лв с обяснението че за моята кола чипа почвал от 70лв нагоре

ПС1: аз за старата кола опел астра джи(като полицейските за който не е запознат с опелските названия

ПС2:бях управител няколко години на магазини по морето ,за смяна на един патрон на стъклена дограма на една от продавачките ми бяха и взели 70 лв

С поста си не искам да ангажирам никой всеки си знае как да си управлява времето и личните си финанси просто изказвам мое мнение и случки които ми са се случили първата миналата седмица(аз проблема си го решех със поставяне на аларма за 70лв и 2 часа заигравка,но си оставам с един ключ за паленето

- vasko58
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i
- Мечтае да кара: Е 46
- Детайли за колата: BMW 318 i 1996год
randi84 написа:Колеги изкарайте чипа и го залепете за контакната ключалка кадето се намира четеца,естествено това става като свалите капака под волана.
Така за 200лв ще си изкарате 10 ключа от по 20лв а не 1 за 200лв
аз сам така от 2 г.и нямам никакви проблеми до сега.
Това се отнася за ключа с чипа,не че не става и за този с дистанцйоно.
Аз мисля че и това е някакъв вариант.

Dream_BMW написа:А попита ли го ,дали ще ти направи и нов ЧИП или ще трябва да използваш този от оригиналния ключ.Цялата идея на автора на темата е да си изкара ключ дубликат на оригиналния ,както и ЧИП за него.
В отговор на колегата:
пак ходих до The Mall и попитах специално за ключа дали ще бъде с нов чип и той каза, че дубликата ще бъде с чип за паленето, но няма да има платката с трите бутона за централното и лайт пакета. Цената отново казвам е 80 лв и каза, че става за 10 минути! При положение, че аз имам отделна аларма това ме устройва.
PeReZ написа:Мисля, че може, но все пак колата трябва да има оригинално дистанционно в ключа (т.е. колата трябва да е с оригинален ключ с гумените бутони). Иначе процедурата би трябвало да е горе долу същата, но този вариант не съм го пробвал и не гарантирам, че става без никаква допълнителна преправка. На е46 става преминаването от гумени бутони към ромбоиден ключ без никакви проблеми, но за е36 нямам опит.
Колега, искам да попитам за смяната на ключ със гумените бутони към ромбойден за е46, пишеш че е възможно, тоест предполагам че си правил тази процедура? Аз имам ключ с гумените бутони, колата е с фабричната аларма, ключа командва алармата и автоматичното сваляне и вдигане на стъклата. Искам да попитам, Това ли е процедурата за смяна:
1.купувам от Камор или Дару ключа за 80лв за да мога после от него да взема чипа за имобилайзера.
2.Купувам стар ромбойден ключ който че е с електрониката но без чип.
3.Купувам нова ромбойдна заготовка за да я изрежа за моята кола.
4.Взимам електрониката от стария ромбойден и я слагам в новата нарязана заготовка, взимам чипа и го слагам в новия ромбойден и после обучавам ключа да отключва и командва комфорт модула.
hyperbass написа:Dream_BMW написа:А попита ли го ,дали ще ти направи и нов ЧИП или ще трябва да използваш този от оригиналния ключ.Цялата идея на автора на темата е да си изкара ключ дубликат на оригиналния ,както и ЧИП за него.
В отговор на колегата:
пак ходих до The Mall и попитах специално за ключа дали ще бъде с нов чип и той каза, че дубликата ще бъде с чип за паленето, но няма да има платката с трите бутона за централното и лайт пакета. Цената отново казвам е 80 лв и каза, че става за 10 минути! При положение, че аз имам отделна аларма това ме устройва.
Колега, няма как да ти направят чипа, ако просто им занесеш твоя ключ... Или колата или имобилайзера (ЕВС модула) трябва да е при тях за да прочетат данните, които да ти запишат на чипчето.
dillian, да, точно така.
А за човека, който беше питал по-горе - да, дистанционнот (ромбоидно) от е46 се програмира за е39 без проблеми.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
В Пловдив,за нов ключ с преместване на чипа от стария ключ ми взеха 57лв (искаха 60,но нямах толкова в мен).Става дума за обикновен ключ,без бутони с разни функции.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
ildivvy написа:В Пловдив,за нов ключ с преместване на чипа от стария ключ ми взеха 57лв (искаха 60,но нямах толкова в мен).Става дума за обикновен ключ,без бутони с разни функции.
а реалната цена за този ключ е 15-18лв заготовка(има обява във форума и каде ли не в интернет) +10лв за нарязване това е,чипа си го местиш сам

иначе и при мен имаше мн умни ключари дето цените им почваха от 80лв нагоре само за нарязана заготовка за Пловдив става въпрос

то по добре да махна евс-а отколкото да дам 120лв за ключ

hyperbass написа:Dream_BMW написа:А попита ли го ,дали ще ти направи и нов ЧИП или ще трябва да използваш този от оригиналния ключ.Цялата идея на автора на темата е да си изкара ключ дубликат на оригиналния ,както и ЧИП за него.
В отговор на колегата:
Колега аз днеска бях в същото атилие и на мене ми казаха 100лв за ключа, мисля че майстора беше малко шанаджия и си измисляше цените.

- tenchooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: IS
- Мечтае да кара: BMW ///M3
kolov написа:hyperbass написа:Dream_BMW написа:А попита ли го ,дали ще ти направи и нов ЧИП или ще трябва да използваш този от оригиналния ключ.Цялата идея на автора на темата е да си изкара ключ дубликат на оригиналния ,както и ЧИП за него.
В отговор на колегата:
Колега аз днеска бях в същото атилие и на мене ми казаха 100лв за ключа, мисля че майстора беше малко шанаджия и си измисляше цените.
типично по български като усетят интерес към дадено нещо веднага вдигат цените

а аз ако може да попитам в темата как да разбера дали към централното е имало дистанционно защото когато купувах колата ми я дадоха само с един ключ без копчета а иначе имам централно и комфорт модул колата е е36 96г
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4