Карате ли/ще карате ли велосипедите си с жилетки?
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Карате ли/ще карате ли велосипедите си с жилетки?
Според новите промени в ЗДП колоездачите ще са длъжни да карат със светлоотразителни жилетки. До момента не знам дали е било задължително, но на мен това не ми допада
Източник: http://news.burgas24.bg//352807.html

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: Карате ли/ще карате ли велосипедите си с жилетки?
Защо да не ти допада ? Ще се виждат/виждаме от далече. Плюс това като сложиш и от онези светкащите лампи отпред и отзад на колелото няма начин да не те видят.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Не ми е комфортно, особено лятото. От естетична гледна точка да не говоря
Може би е най-добре само по тъмно жилетката да е задължителна. Иначе за светлините отпред и отзад няма проблем, така трябва да бъде.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Eми не са от най-красивите, но безопасността е на първо място.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Вечерта да, ама през лятото както си карам гол, никъв шанс!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Много ще е гадно лятото, вместо да си караш по блузка, да трябва да слагаш и жилетка...
Тук в Дания не е задължително да караш с жилетка. Само вечер да имаш светлини.
Тук в Дания не е задължително да караш с жилетка. Само вечер да имаш светлини.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Трябва да има и отговор - Не, защото се изисква от ЗДП.
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Има много смотани колоездачи и шофьори. Бих карал колело с костюм и отгоре жилетката за по-голяма безопасност. Грам не ми пука как изглежда естетически. Не искам някакъв псевдо рейсър, който си гледа оборотомера кога ще влезе в лютеницата да ме отнесе. Не че жилетката ме пази, ама видимостта е в пъти повече отколкото без жилетка. Та напълно подкрепям този закон.
Друг щеше да е въпроса ако имахме добре обособени велоалей и да не трябваше да се движиш по пътните плътна заедно с другите участници.
Пълна анархия е като цяло предвижването из цялата София - пешеходци си пресичат където си искат, шофьорите трябва да гледат за дупки, пешеходци, улични кучета, дали няма да светне жълто докато си под светофара и КАТ да дебнат след него. Колоездачите ползват и светофара на пешеходците и този на автомобилите, както е по-удобно и където е зелено ... абе кво да ви обеснявам, знаете как е!
Друг щеше да е въпроса ако имахме добре обособени велоалей и да не трябваше да се движиш по пътните плътна заедно с другите участници.
Пълна анархия е като цяло предвижването из цялата София - пешеходци си пресичат където си искат, шофьорите трябва да гледат за дупки, пешеходци, улични кучета, дали няма да светне жълто докато си под светофара и КАТ да дебнат след него. Колоездачите ползват и светофара на пешеходците и този на автомобилите, както е по-удобно и където е зелено ... абе кво да ви обеснявам, знаете как е!
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
не, няма да карам с жилетка, защото:
1) жилетката не е от дишащ материал, което ме засяга, тъй като карам по 30-60 км на ден и не смятам да рискувам топлинен удар заради бюрократски недомислици
2) карам преимуществено в паркове и през дворове, т.е. повечето време не съм пречка за движението по пътя
3) погрижил съм се да бъдя видим с предна и задна светлина, достъпно ми е да слагам и АДЕКВАТНИ светоотразителни елементи на произволни места по мен и колелото ми
4) повечето време карам с раница, което обезсмисля жилетка върху мен, тъй като в гръб е видима раницата ми, а некомфортът от точка 1 става двоен
5) не мисля да участвам директно в некадърно направени недомислици - колко от хората, приели и гласували този нормативен акт, според вас, карат ежедневно велосипеди и имат наблюдения непосредствени върху този начин на придвижване?
6) смисълът е същият, като при велоалеите - да се покаже, че се върши нещо, докато не се върши нищо адекватно
7) бих искал да видя масирани проверки за жилетки в София, конректно в Борисова Градина и Южен Парк, уикендите има стотици хора с велосипеди, които за да стигнат до парк, ТРЯБВА да участват в движението наред с МПС-та, заради неадекватно устроената градска среда ... как точно ще бъде спазвано това изискване? от самотни патрулки, скрити из храсти, спиращи самотни колоездачи?
1) жилетката не е от дишащ материал, което ме засяга, тъй като карам по 30-60 км на ден и не смятам да рискувам топлинен удар заради бюрократски недомислици
2) карам преимуществено в паркове и през дворове, т.е. повечето време не съм пречка за движението по пътя
3) погрижил съм се да бъдя видим с предна и задна светлина, достъпно ми е да слагам и АДЕКВАТНИ светоотразителни елементи на произволни места по мен и колелото ми
4) повечето време карам с раница, което обезсмисля жилетка върху мен, тъй като в гръб е видима раницата ми, а некомфортът от точка 1 става двоен
5) не мисля да участвам директно в некадърно направени недомислици - колко от хората, приели и гласували този нормативен акт, според вас, карат ежедневно велосипеди и имат наблюдения непосредствени върху този начин на придвижване?
6) смисълът е същият, като при велоалеите - да се покаже, че се върши нещо, докато не се върши нищо адекватно
7) бих искал да видя масирани проверки за жилетки в София, конректно в Борисова Градина и Южен Парк, уикендите има стотици хора с велосипеди, които за да стигнат до парк, ТРЯБВА да участват в движението наред с МПС-та, заради неадекватно устроената градска среда ... как точно ще бъде спазвано това изискване? от самотни патрулки, скрити из храсти, спиращи самотни колоездачи?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
In_Memoriam написа:Според новите промени в ЗДП колоездачите ще са длъжни да карат със светлоотразителни жилетки. До момента не знам дали е било задължително, но на мен това не ми допада![]()
Ти па един източик посочи....

Хора, не се излагайте. Родните журналя винаги обичат да вдигат шум за проектозаконите, които се променят тотално, докато станат реални закони и влязат в сила.
Може би сте забравили, как болните в Родопите, ще ги извозват с Порше Кайен

Така че, когато въпросният закон влезе в сила, съм сигурен че:
1. Ще може да се ползват обикновени светлоотразителни ленти и габаритни светлини на велосипеда.
2. Ще трябва да се ползват само вечер.
3. Половината няма да го спазват, без никакви последствия (тук дано не съм прав).
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Aбе то лошо няма да се кара с такава жилетка, особено вечер, както споменаха по-горе, но все си мисля, че най-добре е велосипеда да се кара денонощно с бронежилетка и каска от битката при Сталинград 

ATR-42/72
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не карам с жиетка, имам си достатъчно неща по колелото за да бъда видян. Ако някой ме сгази, щото не ме е видял няма да е заради липса на жилетка.
Много искам да видя как ще ме спре полицай, докато съм на колелото
Много искам да видя как ще ме спре полицай, докато съм на колелото

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
bum_bum написа:Много искам да видя как ще ме спре полицай, докато съм на колелото
Като начало би изглеждало супер дебилно отстрани, главно заради самото възприятие от хората

Последна промяна In_Memoriam на 21 Май 2012, 19:23, променена общо 4 пъти

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Законът е приет на първо четене! Според мен е добра идея 

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Вмсето да мотивират повече хора да се движат с велосипеди, те се опитват да ме направят на чучело...
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4