Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

Пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
111
23%
Пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
50
10%
Не пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
30
6%
Не пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
265
55%
Не ме интересува
26
5%

Общо гласове : 482
младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

Мнение от Nasko_ » 19 Май 2012, 21:00

kriso85 написа:: И интересно ако дадат право на собствениците на заведения да избират дали заведението да е за пушачи или непушачи какво биха избрали те .... все си мисля, че ако бяха повечето непушачи нямаше да има логика да са за пушачи повечето заведения. Затова тоя резултат от анкетата и като цяло от гласуването на закона е доста интересен.
Но както винаги българина е по-католик от папата....

70% от българите: Защо да не се пуши в бара?

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/03/2 ... ara.154435
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 19 Май 2012, 23:55

Nasko_ написа:
kriso85 написа:: И интересно ако дадат право на собствениците на заведения да избират дали заведението да е за пушачи или непушачи какво биха избрали те .... все си мисля, че ако бяха повечето непушачи нямаше да има логика да са за пушачи повечето заведения. Затова тоя резултат от анкетата и като цяло от гласуването на закона е доста интересен.

Близо 70% от клиентите не подкрепят въвеждането на пълна забрана за пушене в заведенията. Това сочи проучване на Асоциацията на собствениците на заведения.
Оставаше и да е друг резултата ;)
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 20 Май 2012, 2:14

BFM написа:
Nasko_ написа:

Близо 70% от клиентите не подкрепят въвеждането на пълна забрана за пушене в заведенията. Това сочи проучване на Асоциацията на собствениците на заведения.
Оставаше и да е друг резултата ;)

Което ще рече,че не сте желани в заведенията ;) Стойте си в парка и дишайте "чист въздух"!

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 20 Май 2012, 2:29

С пред последния си пост, колегата BFM, искаше да каже, че едва ли е много меродавно проучването, имайки предвид от кого се е извършило :yes:

А на тоя етап след известно време чист въздух ще си дишаме и по заведенията, пак казвам на тоя етап, пък дано е за по-дълго :yes:
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 20 Май 2012, 15:50

flame написа:Прав е Зазо, копеуе! :smoke:

еми прав е много ясно. Кво разбираме ние дето ще ставаме фелдшерчета на село и ще предписваме някакъв си антибиотик или такива кат теб дето са влезнали с 3-ка и завършили с преписванки само...найш ли колко като теб са влезнали и излезнали през вузовете. Аз нищо не разбирам от действието на цигарите върху организма. От темата обраче разбрах, че те тренират белия дроб и предпазват хората от напълняване, успокояват нерви, вкусни са с кафето и са полезни за храносмилането след ядене, но най-благоприятния им ефект се оказва върху пасивните пушачи, малки деца и бременни. Тия тъпаци от герб как можаха да го ограничат :winky:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 20 Май 2012, 20:19

ineedmoney написа:
flame написа:Прав е Зазо, копеуе! :smoke:

еми прав е много ясно. Кво разбираме ние дето ще ставаме фелдшерчета на село и ще предписваме някакъв си антибиотик или такива кат теб дето са влезнали с 3-ка и завършили с преписванки само...найш ли колко като теб са влезнали и излезнали през вузовете. Аз нищо не разбирам от действието на цигарите върху организма. От темата обраче разбрах, че те тренират белия дроб и предпазват хората от напълняване, успокояват нерви, вкусни са с кафето и са полезни за храносмилането след ядене, но най-благоприятния им ефект се оказва върху пасивните пушачи, малки деца и бременни. Тия тъпаци от герб как можаха да го ограничат :winky:

Ако следваш медицина ти пожелавам да се изучиш и дипломираш, както и да станеш добър в професията си ;) Не знам коя област на медицината специализираш, ако си стигнал до специализация, но някак изказванията ти никак не ми се връзват. Просто от постовете ти лъха невежество. Без да искам да те засягам.
Всеки пушач може да ти каже, че цигарите действат успокояващо, независимо дали е от никотина и отровите вътре или внушение. Можеш да почетеш и гледаш предавания по темата. Онзи ден даваха предаване за (не се сещам коя психиатрия), имат стая за пушачи за психично болните. Сестрата каза следното:
- Колкото и невероятно да звучи, след като изпушат по цигара стават по-адекватни и можеш да говориш с тях, като със здрави хора!

И не ме разбирай погрешно, не съм седнал да обяснявам колко са полезни цигарите, тук темата не е за това. Просто се опитах да ти кажа, че си написал пълни глупости горе, които не съответстват на изказването на лекар! :)

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3973391

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 20 Май 2012, 20:30

[quote="Nasko_" Просто се опитах да ти кажа, че си написал пълни глупости горе, които не съответстват на изказването на лекар! :)

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3973391[/quote]

От линка ти:

Пушенето намалява риска от операция за смяна на коляното

Гениалното обяснение - който пуши по малко спортува и по малко му се изхабват ставите :ok: - е кажи честно. Ебааааааси глупостите дето пише в тоя линк. А за останалите неща от линка учените "предполагат" а за вредите от пушенето не предполагат те са доказани. Ама честно казано не ми дреме - който го кефят цигарите ако ще и в задника да си ги пъха - негова си работа. Просто както писах по рано да си го прави у тях си.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 20 Май 2012, 20:47

BMW_RIDER написа:

Гениалното обяснение - който пуши по малко спортува и по малко му се изхабват ставите :ok: - е кажи честно. Ебааааааси глупостите дето пише в тоя линк. А за останалите неща от линка учените "предполагат" а за вредите от пушенето не предполагат те са доказани. Ама честно казано не ми дреме - който го кефят цигарите ако ще и в задника да си ги пъха - негова си работа. Просто както писах по рано да си го прави у тях си.

Виж, това е казано 20 пъти досега сигурно, пушачът би ти казал, да си седиш у вас на чист въздух.
Пак казвам, че темата не е затова, дали са вредни цигарите, то е ясно ;)
И аз за 20 път казвам, че не съм против забраната, защото съм пушач, аз НЕ защитавам тютюнопушенето, просто не искам да ми се забранява нещо, което се рекламира и продава свободно на пазара.
Много хора тук мислят само за себе си и не осъзнават, че самата забрана е пълна глупост и това е защото облагодетелства тях. Но да видим дали ще говорят по същия начин, след като въведат данък "без тютюнев дим" примерно ;)

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 20 Май 2012, 21:26

Nasko_ написа:
Много хора тук мислят само за себе си и не осъзнават, че самата забрана е пълна глупост и това е защото облагодетелства

Пич, няма смисъл да спорим с фанатици, които смятат да живеят вечно. Забраната вече е факт , друг е въпроса колко ще се спазва и колко време ще съществува.
С пожелание на непушачите за свеж планински въздух в големите градове , без силно токсичния и отровен цигарен дим :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 20 Май 2012, 21:39

За мен резултата от анкетата е неочаквано приятен :)

По-конкретно факта, че 1/3 от пушачите осъзнават, че това е техен порок, чиито негативни ефекти не би трябвало да натрапват на околните.
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 20 Май 2012, 22:03

ivoo написа:
Nasko_ написа:
Много хора тук мислят само за себе си и не осъзнават, че самата забрана е пълна глупост и това е защото облагодетелства

Пич, няма смисъл да спорим с фанатици, които смятат да живеят вечно. Забраната вече е факт , друг е въпроса колко ще се спазва и колко време ще съществува.
С пожелание на непушачите за свеж планински въздух в големите градове , без силно токсичния и отровен цигарен дим :mhihi:

Всичко се беше уталожило, ама някой пак разлая кучетата :mhihi:
И аз мисля, че е крайно време да приключа със спора ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 21 Май 2012, 0:44

Nasko_ написа:Просто се опитах да ти кажа, че си написал пълни глупости горе, които не съответстват на изказването на лекар! :)

това което съм използвал, хората наричат ирония. Жалко че не си я разбрал. А колкото до това дали съм компетентен по темата или не, може да лични да ти разясня, щото ми стана много интересно кое точно ти лъха на некопетентност при положение че говоря само с факти и примери.
Въпреки че оправдавам изказванията на много хора с пословичната "компетентност" на българина по всички теми - от световния мир и търговкси взаимоотношения до тънкостите във варенето на ракия и как да направим от Е30 по-бърза кола от ламбо.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 21 Май 2012, 1:15

Твърдо против !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Май 2012, 7:13

Nasko_ написа:Виж, това е казано 20 пъти досега сигурно, пушачът би ти казал, да си седиш у вас на чист въздух.

тва пушачите... тия цигари ви бъркат нещо в мозъка честно. колко пъти трябва да го дъвчим тва, че вие правите нещо, което пречи на другите. а непушачите няма как да ви пречат на вас като нищо не правят. или може би е прекалено сложно за разбиране и аз не знам.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 21 Май 2012, 7:50

Nasko_ написа:Но да видим дали ще говорят по същия начин, след като въведат данък "без тютюнев дим" примерно ;)

С удоволствие ще го плащам този данък, стига да забранят цигарите не обществени места!!!
20 лв. повече или по-малко към осигуровките няма да ги усетим, но пък като се замисля, колко ще е приятно да отида на дискотека и после да не смърдя на кенеф... Безценно :ok:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата