328i не държи обороти и гасне

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

328i не държи обороти и гасне

Мнение от ръб » 20 Май 2012, 15:46

Колеги моля за помощ.

От доста време насам почна да ми прави въртели, но все отлагах, бях чистил веднъж стъпковото моторче, но не помогна. И така го оставих за по-добри дни, до оня ден, когато ми изпадна стъпково моторче пак от 328и. И силно обнадежден вчера сменям, паля - и дърво. Същата работа. Поразпитах тук-там и ми казаха, че може клапана за картерни газове да е повреден/мръсен и затова да ми прави пак въртели - окей. Ето преди малко приключих - направо го махнах, запуших смукателя, запуших маркуча към щеката на маслото, а изхода на капака на клапаните му удължих маркуча и го изкарах отдолу. И пак - гасне ли гасне. Като спра и пусна газта след 1-2 сек. падне ли под 1000 оборота и гасне. Проверих за вакуми - уж всичко съм запушил и проверил. Остана да пробвам с дезодорант да пръскам около смукателя да не би някоя гарнитурка да ми издиша. Други вариянти не се сещам.

Някой да е имал/има такива проблеми или предположения за причината да ми го прави ? Ще съм мнг благодарен.

п.п. м/у другото казанчето на клапана беше пълно с боза, попринцип маслото ми не е смесено с вода, явно конденз е имало там, но беше направо задръстено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: 328i не държи обороти и гасне

Мнение от Nickelback » 20 Май 2012, 16:33

Провери ли я на дигностика? Чак да гасне от повечко въздух не ми е вярва :roll: Така както описваш симптомите ми прилича на датчик, и по-скоро този на коляновия вал...
Гледай за някакви грешки от тоя сорт: 83 engine speed/crankshaft position sensor :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Фокусник
Аватар
Кара: на тройки още от ученик!
Мечтае да кара: без да "прави"

Мнение от shmundi87 » 22 Май 2012, 20:46

При мен проблема с датчика на коляновия вал беше,че колата неможеше да пали,сутрин бяха едни "мъки родилни",едно надлъгване,но запалеше ли нямаше проблем с оборотите и не гаснеше :!: и един съвет-не слагай датчик втора употреба :nono: ,това от опит ти го казвам :oops:
Ти си от мъжете които ce прибират от работа,пият една боза,смачкват някоя хлебарка,ударя си чи**я и въздъхвaт-'' омръзна ми този живот-алкохол,убийства и секс...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 23 Май 2012, 8:10

да обаче аз проблеми с паленето нямам - като врътна ключа и пали без да се замисли

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 23 Май 2012, 11:57

autoboss-a показа 0 грешки :/ други идеи?

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 23 Май 2012, 17:09

ръб написа:autoboss-a показа 0 грешки :/ други идеи?

Аз на моята имах абсолютно същия проблем и аз проверявах вакуми ,клапани , пръсках и се оказа ,че ми дърпа въздух от помпата на сервото... като съм я свалял съм загубил о пръстенчето и дърпаше от там :yes:
Изображение

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 24 Май 2012, 10:49

.::Братоев::. написа:
ръб написа:autoboss-a показа 0 грешки :/ други идеи?

Аз на моята имах абсолютно същия проблем и аз проверявах вакуми ,клапани , пръсках и се оказа ,че ми дърпа въздух от помпата на сервото... като съм я свалял съм загубил о пръстенчето и дърпаше от там :yes:

Взможно е, да.
При мен има същото нещо при същите фактори със сервото :)
virtue and tranquillity

Назад към E36