Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

Пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
111
23%
Пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
50
10%
Не пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
30
6%
Не пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
265
55%
Не ме интересува
26
5%

Общо гласове : 482
младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

Мнение от Nasko_ » 17 Май 2012, 19:34

ineedmoney написа:Едит към първия ми пост :arrow: забраната включва не само закритите обществени места, но и някои открити: "открити спортни обекти, детски площадки летни, кина, амфитеатри - по време на спортни и културни прояви, за които зрителите са купили билети"
:clap: :clap: :clap: :lalala: :have one:

Да, щото на другите, които пушат са им ги подарили.
Я се осъзнайте...гледайте новините... "София, градът с най-мръсен въздух в цяла Европа" :banghead:
Седнали да ми обясняват как цигареният дим им бил проблема...но цигареният дим имаш шанс да го избегнеш.
И ми обяснявайте после, как цигарите били виновни за повечето болести...а никой не обръща внимание в каква смрад живее!!!

http://www.monitor.bg/article?id=338600
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 17 Май 2012, 19:52

Браво !!! Това е про-европейско !!! Нали 80% от форума гледа към Европа - ето Ви сега Европа!
Може би Вие искате европейски пътища и заплати, с български цени на бензина, правила и закони :mhihi:

Аз лично много се радвам, че забраниха пушенето :clap:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Май 2012, 20:03

в тая тема обаче се виждат фазите ...

отричане -> гняв -> пазарене -> депресия -> примирение
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 17 Май 2012, 20:25

Ако ви кажа, че в някоя европейска столица нямаш право да си простираш прането на балкона ще скочи ли целия форум :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 17 Май 2012, 20:41

drago_pavlov написа:Вие май не правите разлика между частен имот и обществено място... Ми отвори си пицария, яж си вътре само с баба си, пък си пушете колкото искате...
Частен имот, но щом е общодостъпно място за посещение, то е нормално държавата да ти забрани определени неща.

Aз правя разлика - обществено място са общината, данъчното, банката.
частня имот си е този, които е лично мои, а не собственост на държавата или на хората, на които съм разрешил да влязат /ако искат/. A мои. и имота, и земята под него - лично мои. Tова, че съм допуснал теб и приятелите ти вътре не ти дава право да определяш правилата там.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 17 Май 2012, 20:56

vlad0 написа:Ако ви кажа, че в някоя европейска столица нямаш право да си простираш прането на балкона ще скочи ли целия форум :mhihi:

Не знам за останалата част от страната, ама и в Бургас не можеш. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 17 Май 2012, 20:58

dimov_ написа:Aз правя разлика - обществено място са общината, данъчното, банката.

не, това са общински, а не обществени! банката е частна, но развива дейност която може да влизат хора ;)

dimov_ написа:
частния имот си е този, който е лично мой, а не собственост на държавата или на хората, на които съм разрешил да влязат /ако искат/. A мой. и имота, и земята под него - лично мой. Tова, че съм допуснал теб и приятелите ти вътре не ти дава право да определяш правилата там.

В случай, че говорим за някаква дейност като офис, заведение и т.нат. и се извършва някаква дейност то е обществено.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 17 Май 2012, 21:00

Воденичаров написа:
vlad0 написа:Ако ви кажа, че в някоя европейска столица нямаш право да си простираш прането на балкона ще скочи ли целия форум :mhihi:

БРАВО! :clap: АДМИРАЦИИ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 17 Май 2012, 21:04

vlad0 написа:
Воденичаров написа:

БРАВО! :clap: АДМИРАЦИИ!

Е да ама всички си простират. Сигурно и с пушенето ще стане така.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 17 Май 2012, 21:04

Nasko_ написа:И ми обяснявайте после, как цигарите били виновни за повечето болести...а никой не обръща внимание в каква смрад живее!!!

http://www.monitor.bg/article?id=338600

ми да няма да ти обяснявам защото на сила никой не може да те убеди в нещо. Трябва сам да стигнеш до извода, данни и изследвания има колкото щеш...трябва само някой да ги прочете и разбере. Ако за теб цигарите са безвредни, за моя организъм не са. Не можеш да сравняваш въздуха с цигарен дим, няма как да го изкараш по-мръсен защото не е. Пък и в крайна сметка никой не цели да ви откаже от цигарите. Просто за всяка дейност си има място.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 17 Май 2012, 21:09

vlad0 написа:.

3нам определението колега. Hо щом аз му плащам данъците , значи аз определям правилата/стига да не нарушават закона-а цигарите са си законни /. Kато е общесвено и държaвата "поръчва музиката", да си му плща и данъка

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 17 Май 2012, 21:21

ineedmoney написа:...
В крайна сметка с 90 гласа "за", 9 "против" и 8 "въздържали се" парламентът одобри забраната за пушене на закрито.
...

в еуфорията си пропускате да забележите, че отново е приет закон без да има кворум в парламента, което е грубо потъпкване на Конституцията на България....

В парламентарното право "кворум" е минималният брой народни представители, необходим за да се проведе едно парламентарно заседание и да се приемат парламентарни актове. Кворумът зависи от това какво мнозинство от народни представители се изисква за приемането на различните парламентарни актове. За провеждането на заседания, на които ще се приемат закони, кворумът трябва да бъде повече от 1/2 от всички народни представители - т.е. поне 50% + 1, или най-малко 121 души. За провеждането на заседания, на които ще се приеме закон за изменение и/или допълнение на Конституцията, кворумът е по-висок - 3/4 от всички народни представители, но при определените в чл.155, ал.2 от Конституцията условия, приемането на такъв закон е възможно и с гласовете на 2/3 от тях. Ако по време на провеждащо се заседание се установи, че вече не е налице кворум, председателят го прекратява.

утре 20 педераса от НС ако се съберат и приемат закон да ви го слагат в задниците веднъж месечно може пак да не обръщате внимание и да продължите да се кланяте
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат...

Мнение от mstef » 17 Май 2012, 21:29

vlad0 написа:В случай, че говорим за някаква дейност като офис, заведение и т.нат. и се извършва някаква дейност то е обществено.

С едно изключение- само да няма табелка "Частен клуб"... Тогава вече НЕ Е обществено място щото собственика ще решава кой ще влезе вътре- а пушенето ще е забранено на обществени места... Очаквай появяването на сериозно количество "Частни клубове"...

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 17 Май 2012, 22:26

От всички членки на Европейския съюз само в 7 държави има пълна забрана за пушене на обществени места, като 3 вече я махат, защото се разбра, че е икономически не съобразно.Никой не е по-голям от икономиката - тя ще се наложи над политиката и идеологията на популиската ГЕРБ-аджийска измет :censored:
Пресен е примерът с Германия, където бе отменена забраната за пушене. Федералният конституционен съд на Германия отмени пълната забрана да се пуши в кафенетата и ресторантите. Там всяка провинция решава в кой вид заведения да се пуши или да не се пуши. Така че , добре би било тук да не се правите на повече Европейци , от самите тях :mhihi:
Последна промяна ivoo на 17 Май 2012, 22:38, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 17 Май 2012, 22:32

За Частния Клуб :yes: Не се бях сетил :angel:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата