питане за масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: питане за масло
nesko написа:братле знам че не е правилно и няма да върви както трябва но така ще върви че ми писна да правя колкото изкара толкова и после някой друг мотор
Ти си знаеш

- plamen.ALPINA09
- Потребител
-
- Кара: e30-ки
- Мечтае да кара: F1
имам разни такива проблеми.мотора е м54б30,използва се само за дрифт.подкарахме го с лики 10w-60,пробвано многократно на кви ли не бмв мотори,ве4е и доста с турбини,и съм нямал дертове,поне на пръв поглед-хар4,разтропване на повдига4и,запазване на налягане при работна температура, но на м54-ката не6то грам не и допадна,яко харчене на масло,а за хидравликите не ми се говори-губят се цилиндри направо,последва смяна с оем-ско 5w-30 мисля беше,харченето изчезна и подобрение при повдигачите има,но пак се разтропват,следва монтаж на маслен кулер задалжително,от липса на свободно време за нашата дрифтачка досега нямахме такова.но все пак бих приел съвети от ваши наблюдения и проби специално за м54-то,и режима на работа на агрегатчето в нашите рачички
понеже този сезон ште сме с него,просто няма време,не толкова заради монтажа на друг агрегат,колкото до другите доработки като спирачна с-ма,баланс,окачване и всичко друго което прави дрифтака лесен и наи вече приятен за управление,имаите в предвид че кратунката е ревизирана,благодаря предварително 

в този он-лайн магазин има оригинални масла на BMW
с произход Германия
5W-40 1L - 14.5 лв.
10w-40 1L - 10 лв.
5W-30 1L - 16.5 лв.
http://shop.grid-trade.com/catalogsearc ... r=57&q=bmw
с произход Германия
5W-40 1L - 14.5 лв.
10w-40 1L - 10 лв.
5W-30 1L - 16.5 лв.
http://shop.grid-trade.com/catalogsearc ... r=57&q=bmw
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
зравейте да питам някой ползвал ли е VALVOLINE DURA BLEND SAE SYNTETIC и ако да да каже впечатления от маслото,имам карта за добри отстъпки на тази марка но пускат определено масло на промоция,и този месец беше това мисля че е полу синтетика,предишната ми смяна беше пак с валволин ,но POWER SYN 5W40,колата го прие добре за 8500км ми е на половината между мин. и макс. мисля ,че е добре без доливане от смяна до смяна.та маслото е от чужбина и е намалено от 54е на 27е с тази карта и е 5литра (4+1бонус)
който ги разбира или е карал с това масло да сподели впечатления,аз вече го купих де
и ми предстои смяна ,ако не е подходящо за моята кола бмв е36 с м43 да сподели кумът ми има авто сервиз и има на кой да гопродам
,ако не става за мойта
който ги разбира или е карал с това масло да сподели впечатления,аз вече го купих де

bum_bum написа:Кой гаратира, че са оригинални?
Ами вземал съм...на етикета си пише произход Германия...маслото е добро(изпитано)
Точно от този сайт, собственика е официален вносител на немски масла...ако се разровиш има сертификат с воден знак на един от сайтовете му!