Пукане при дигитален климатроник?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Пукане при дигитален климатроник?
Колеги здравейте.
Когато премествам позицията, чрез бутоните от ауто към някое друго положение /крака, централно, прозорец или комбинирано/ така здраво припуква че все едно ще се сцепи таблото и ще хвръкне нещо към мен
Въпросът ми е как се оправя проблема с досадното пукане на/при клапите? С разглабяне, смазване или как ако има решение без подмяна.
Когато премествам позицията, чрез бутоните от ауто към някое друго положение /крака, централно, прозорец или комбинирано/ така здраво припуква че все едно ще се сцепи таблото и ще хвръкне нещо към мен

Въпросът ми е как се оправя проблема с досадното пукане на/при клапите? С разглабяне, смазване или как ако има решение без подмяна.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Re: Пукане при дигитален климатроник?
Колега галимацията е огромна, но да с разглобяване става. Тук http://www.youtube.com/watch?v=m-Q-kT2HS3g е показано през какво трябва да минеш за да стигнеш до самия климатик. След това трябва да го разглобиш и да намажеш клапите с препарат който няма да им позволи да залепват.
Определено ще го направя само да се пооправи времето. Така пукайки има ли проблем - т.е. да кажем ако не се предприеме в скоро време може ли тотално да блокират на някакво положение?
За какво залепване става на въпрос бе братя , пука като се затваря клапата и удря пластмаса в пластмаса . Предполагам заводско има уплътнения които омекотяват удара , но с времето са паднали или разпаднали. Няма проблем да си удрят така стига да не те дразни и при мен е същото . Ама я си помисли колко още пукания и скърцания и то по всяко време ще възбудиш евентуално с едно такова разглобяване , дали си заслужава .
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Колега, аз вече 4 години карам с това пукане и няма проблем
от както съм взел колата е така, а преди това от кога си пука незнам...
ако ти се занимава оправи го ама е толкова голяма разправия , че незнам
ако ли не карай си и си свиркай...

То разглабянето при мен е неизбежно, че имам да слагам една торба джаджи екстри и ще се наложи да смъкна всичко описано в клипчето. Просто сега трябва да предвидя и кои поправими неща да отремонтирам, че после като сглобя да не съм пропуснал нещо и да ме е яд 
То Е36 с това пукане си е уникална явно - няма друга такава кола с такъв климатроник и естетически може да си го водим екстра

То Е36 с това пукане си е уникална явно - няма друга такава кола с такъв климатроник и естетически може да си го водим екстра

- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Диан написа:Зимата не пука
Пука, пука при мен няма зима няма лято все си пука...

- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Това си е една от "екстрите" които идват с колата. Всички си я имаме въпросната "екстра" и никой до сега не е казал, че се е потрошила някой клапа, така че карай и си свиркай. Няма нужда от тази акробатика (това е лично мнение) всеки сам си решава
Успех ако си твърдо решен да се занимаваш.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Няма никъв проблем, от клапите е както ти казаха при затварянето или отварянето се получава. При всички се получава рано или късно, при мене се чува най-много зимата, обаче аз си натискам само в средата и на прозорците и оставям да регулира перката на auto. Тогава нищо не пука щото не върти клапите през определен интервал
Иначе верно е веселба с тая вентилация и перката е като щурец на някоя степен ма тва се оправя по лесно 
Иначе за тоя радиатор на парното от клипа - молебен, че тва табло няма да го разглабям ако ще турско да става

Иначе за тоя радиатор на парното от клипа - молебен, че тва табло няма да го разглабям ако ще турско да става

10 мнения
• Страница 1 от 1