Отново за АБС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Отново за АБС
Само да кажа,че грешка на темпомат управлението/при което копчето да го включиш и изключиш,не работи/,излиза в менюто на DDE в BMW Scanner.Или с две думи казано,темпомата се управлява от Digital Diesel Electronic
Ето:
# ERRORS DETAILS - DTC(hex)/PARAM(hex)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DDE* -> 1E05/70 - Control panel, Cruise Control
0605/78 - DDE control module (microcontroller)
1E40/70 - Analog/digital transducer, test voltage
0105/70 - Atmospheric-pressure sensor (in ECU)
Shadow-memory:
1E05/70 - Control panel, Cruise Control
0335/18 - Speed, crankshaft
Ето:
# ERRORS DETAILS - DTC(hex)/PARAM(hex)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DDE* -> 1E05/70 - Control panel, Cruise Control
Shadow-memory:
1E05/70 - Control panel, Cruise Control
0335/18 - Speed, crankshaft
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Така е, но се почва от датчиците, както ти си направил. Като се види че проблема не е в тях, се оправя модула 

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Айде колеги няма ли някой склонен да разменим модулите за 10мин, няма да остане недоволен който се навие 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- ibar
- Потребител
-
- Кара: Е39 530d Touring
kraininski написа:Айде колеги няма ли някой склонен да разменим модулите за 10мин, няма да остане недоволен който се навие
моята е 530д 10/2000
ако мислиш, че е същия и лесно се разменят - кажи кога и къде да се срещнем.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Здравейте,карам Е38....но мисля че и тук може да ми помогне някой
Като натисна рязко спирачките,и се чува еднократно нещо като удар отпред в дясно.
Окачването го гледаха и е здраво,на диагностика даде някаква грешка в предно дясно колело в ABS датчика....обаче на таблото нямам светещи лампи и CHECK-а е ОК.
Възможно ли е да е от това тоя звук,ако е заминал датчика....или да се насочвам към тампони и ходова част.
Това става само при рязко натискане на спирачки еднократно,иначе няма тоя звук при нормално натискане на спирачки ?

Като натисна рязко спирачките,и се чува еднократно нещо като удар отпред в дясно.
Окачването го гледаха и е здраво,на диагностика даде някаква грешка в предно дясно колело в ABS датчика....обаче на таблото нямам светещи лампи и CHECK-а е ОК.
Възможно ли е да е от това тоя звук,ако е заминал датчика....или да се насочвам към тампони и ходова част.
Това става само при рязко натискане на спирачки еднократно,иначе няма тоя звук при нормално натискане на спирачки ?

- kraininski
- ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Така е, но се почва от датчиците, както ти си направил. Като се види че проблема не е в тях, се оправя модула
колега как да почна от датчиците като никой не дава грешка, а същевременно километража играе, смених заден ляв(което беше набутване) и нищо не се промени, или да дам още 300лв за 3 датчика, после още 800 за 4 главини и накрая 1500 за модул...а то да се окаже некоя окислена връзка.Знам че БГ майсторите сменят наред докато уцелят проблемния елемент ама мен ми е писнало от скапаняци които ме набутват, дълбоко съм убеден че трябва да се търси аналитично проблема и да се открие точно какъв е и да се смени точно каквото трябва, другия вариант е меко казано дървен
- kraininski
- ентусиаст
-
sambeto написа:Здравейте,карам Е38....но мисля че и тук може да ми помогне някой![]()
колега осещаш ли педала да рита, т.е. АБС да се включва, ако не, то проблема ти не е в АБС
- sambeto
- ентусиаст
-
kraininski написа:sambeto написа:Здравейте,карам Е38....но мисля че и тук може да ми помогне някой![]()
колега осещаш ли педала да рита, т.е. АБС да се включва, ако не, то проблема ти не е в АБС
Ами не рита педала,и това ме кара да мисля че ABS не включва заради тоя проблем с датчика който излезе.....ама не светят лампи,пък си е като удар....заради неработещ датчик такъв шум да се чува.....знам ли

- kraininski
- ентусиаст
-
ами натисни душманската спирачките така че АБС да трябва да се включи и ще разбереш дали работи, друго което можеш да направиш е да я пробваш дали ще буксува на прахоляк !не би трябвало! ако АБС и АСЦ сработват, а лампите за АБС и АСЦ светят ли на контакт?
- sambeto
- ентусиаст
-
kraininski написа:ами натисни душманската спирачките така че АБС да трябва да се включи и ще разбереш дали работи, друго което можеш да направиш е да я пробваш дали ще буксува на прахоляк !не би трябвало! ако АБС и АСЦ сработват, а лампите за АБС и АСЦ светят ли на контакт?
Лампите при контакт на ABS и ASC си светват нормално и после си угасват.
Ще пробвам да натисна душманската спирачките да видя дали ще сработи ABS-а....че по принцип съм си спокойно шофъорче и ще кажа резулатата.

- kraininski
- ентусиаст
-
пробвай и да забуксуваш и кажи и в двата случая кво се случва, смисъл при агресивно спиране и буксуване
То буксуването какво ли да му каже за предно дясно колело ама ако не бачка датчика при блокиране на колелата ( силно натиснат педал на спирачките ) трябва да завлачи колелото и ще си проличи на настилката после. Иначе ако не сработва наистина при ситуация няма да натиска и пуска колелотот при което няма да има удари в него , а еднократния звук такъв ще да е нещо друго . Обикновено такова пукане може и от накладки да движат в супорта мъничко ако не им е добър размера примерно или пружината дет държи външната там ли си е .
- sambeto
- ентусиаст
-
Такаааа значи пробвах и ритане на педала няма.Значи датчика на предно дясно колело е заминал както ми казаха,и от това не сработва ABS-а.
Засилвам,натискам рязко педала,чува си се еднократно тоя звук като удар отпред и колата си спира....ма без ABS.
Ще запазвам час при Варна Карс,ще ми е интересно какво ще кажат
Накладките са почти нови и предни и задни....пък тая пружина,ще я видя каква е и за какво се бори
Засилвам,натискам рязко педала,чува си се еднократно тоя звук като удар отпред и колата си спира....ма без ABS.

Накладките са почти нови и предни и задни....пък тая пружина,ще я видя каква е и за какво се бори

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
kraininski написа:Ivo_Borisov написа:Така е, но се почва от датчиците, както ти си направил. Като се види че проблема не е в тях, се оправя модула
колега как да почна от датчиците като никой не дава грешка, а същевременно километража играе, смених заден ляв(което беше набутване) и нищо не се промени, или да дам още 300лв за 3 датчика, после още 800 за 4 главини и накрая 1500 за модул...а то да се окаже некоя окислена връзка.Знам че БГ майсторите сменят наред докато уцелят проблемния елемент ама мен ми е писнало от скапаняци които ме набутват, дълбоко съм убеден че трябва да се търси аналитично проблема и да се открие точно какъв е и да се смени точно каквото трябва, другия вариант е меко казано дървен
Имах предвид да не се почва с модула а с датчиците

- kraininski
- ентусиаст
-
sambeto написа:Такаааа значи пробвах и ритане на педала няма.Значи датчика на предно дясно колело е заминал както ми казаха,и от това не сработва ABS-а.
интересна е тая работа, АБС не сработва пък лампите не светят, дано на диагностиката да се види проблема
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4