немско качество
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: немско качество
г-класата има смисъл, само ако е с АМГ мотора.. а тука некви дизели бистрим
No bling at the Ring
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
kikko написа:С риск да ме нахулите,разполагах ли с пари за джип,без да се замислям се хвърлях на Мерцедес Г-класа,въпреки немалкото му недостатъци.Просто всички останали ми се струват някакси "крехки".
г-класата е дърво за мазохисти.... и като комфорт и като качество/ надеждност и като динамика....
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:kikko написа:С риск да ме нахулите,разполагах ли с пари за джип,без да се замислям се хвърлях на Мерцедес Г-класа,въпреки немалкото му недостатъци.Просто всички останали ми се струват някакси "крехки".
г-класата е дърво за мазохисти.... и като комфорт и като качество/ надеждност и като динамика....
хмм... но пък има готин звук, а и пази висока цена на вторичния пазар
No bling at the Ring
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ако ще е Х5 - да е задължително след фейслифта. От гореизброените май това е най-удачния вариант.
Si non confectus, non reficiat.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
zazomazo написа:kronos написа:.., тойотите са чупливи..
тука си се объркал
Aаа въобще не съм се объркал, вервай ми. Вече три години се мъча с един ланд крузър 120, ще ти дам пример с цени на някои части: датчик на нивомата-720лв., турбо-9200лв., амртисиор-750лв. дюза 1бр. 1380лв. да не говорим че на 100-150к км. им гърмят двигателите и трябва да си търсиш нов..айде мерси повече японски джиб.
всеки с вкуса си, на някой бившата ми може да му се струва тупалка, ама аз не мога да я гледам
така и г-класата, ми е ултра грозна, пък ако ще да звучи като ферари. не ми трябва кола(джип) с който да се правя на гъзар (малко трудно с 6-7годишна кола), а да мога да кача 4-ма човека, да превозвам средно тежки товари, нещо като кола за всичко и едновременно да не ме занимава всеки месец с ремонти. принципното q7 ми се струваше най-добре, но почетох и в едмундс ревюта на потребители и наистина има противоречиви мнения, докато за х5 2006-та се сипят предимно суперлативи, все пак е последната преди обновяването на модела, така че логично да е удачен модела.
и тойотите наистина не са евтини за поддръжка, карал съм тундрата на един приятел-танк на гуми с поддръжка на космическа совалка
благодаря за коментарите, вече и аз ще съм "ентусиаст"

и тойотите наистина не са евтини за поддръжка, карал съм тундрата на един приятел-танк на гуми с поддръжка на космическа совалка

благодаря за коментарите, вече и аз ще съм "ентусиаст"

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Х5 , не съм го карал , но за мотора имам преки наблюдения и това е най-добрия дизелов шестак с който няма да имаш проблеми ! Икономичен , динамичен , здраво турбо , може някакви проблеми с инжекторите да имаш , ако се кара с кофти нафта , но това кой комън рейл го няма ? Аз съм за
пс проблеми с АСК , но вече ги рециклират успешно на приемливи цени

пс проблеми с АСК , но вече ги рециклират успешно на приемливи цени
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Може да е банално но джипката е фейсово Е53 3.0д спорт пакет. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
BadAngel написа:alx написа:kikko написа:С риск да ме нахулите,разполагах ли с пари за джип,без да се замислям се хвърлях на Мерцедес Г-класа,въпреки немалкото му недостатъци.Просто всички останали ми се струват някакси "крехки".
пази си цената защото текущите му притежатели са тайни членове на клуба на излъганите овчарчета - но това е клубна тайна и правят всичко възможно да подържат имиджа. а само те си знаят че са се минали жестоко с тоя паянтов кафез... ама нали са си го купили на първо място за имидж- гледат да го подържат.
аз друго обяснение за високите им цени нямам.
сега, ако трябва да бъдем честни преди много години и аз бях любопитен за тях и като ми беше по-малко семейството си го мислех като семеен джип. обадих се на дилъра и предоставиха един за няколко дни и аз го оставих на жената (щото тя основно ще го кара). покара го един ден и на вечерта ми вика- "александре, що ме занимаваш с глупости?". после и аз го карах. и си казах "александре, що се занимаваш с глупости?"

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
alx написа:BadAngel написа:alx написа:kikko написа:С риск да ме нахулите,разполагах ли с пари за джип,без да се замислям се хвърлях на Мерцедес Г-класа,въпреки немалкото му недостатъци.Просто всички останали ми се струват някакси "крехки".
пази си цената защото текущите му притежатели са тайни членове на клуба на излъганите овчарчета - но това е клубна тайна и правят всичко възможно да подържат имиджа. а само те си знаят че са се минали жестоко с тоя паянтов кафез... ама нали са си го купили на първо място за имидж- гледат да го подържат.
сега, ако трябва да бъдем честни преди много години и аз бях любопитен за тях и като ми беше по-малко семейството си го мислех като семеен джип. обадих се на дилъра и предоставиха един за няколко дни и аз го оставих на жената (щото тя основно ще го кара). покара го един ден и на вечерта ми вика- "александре, що ме занимаваш с глупости?". после и аз го карах. и си казах "александре, що се занимаваш с глупости?"аз съм сигурен че си има клиенти за него, но аз просто не съм един от тях.

Колега,щом имаш мерак и пари за Х5,няма какво да се чудиш,от "паркетниците" е номер 1.

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
alx написа:
аз имам, джипа има качества, които вече не се предлагат от актуалните модели на конкурентните марки

и мерцедес продължават да жулят в тази посока - единствения в12 4х4 в масово производство идва (не и за щатите)
сега разбирам защо не те кефи тази кола, наистина за семеен джип не става
но пък за бягство от обир на инкасо... утрепал се е

No bling at the Ring
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
- sisqou
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: Х5
TheKiller написа:Имам приятели с Q7-ци и са доста здрави джипове

Видях тук че колеги предлагат Г класата на Мерцедес, но той е друг клас джип-в смисъл че е повече офроуд отколкото паркетен и е предпочитан от малко хора. За здравината му мога да кажа, че е на 1 място в мойта класация, но за сметка на много други неудобства, особено при скорост над 140 на магистрала.
ГЛ-а е един много добър вариант, но той е на двойна цена спрямо Х5-цата Е53 фейслифт.
За Кайена видях негативни изказвания, но имам 2-ма приятели с бензинови и мога да ви кажа, че подръжката не е толкова скъпа, колкото разхода на бензин, а и е един относително стабилен и здрав джип.
Тойота 100-200 е варианта за здрав и същевременно истински джип, но пък наистина не изглеждат кой знае как.
И така, накрая пак се спираме на Х5, но според мен последният фейслифт, преди Е70. Мое мнение. За цената на Е70 ще взема две Е53-ки.

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Johnnie1 написа:тъкмо се отървах от рейндж ровър, благодарение на който научих телефонните номера на пътна помощ за половин България
искам нещо немско, дизел и главно да не ме занимава като тамагочи през 2 месеца да съм в сервиза! спрял съм се на х5(2006-та), q7 i GL 2006-2008-ма.
съвсем простичък въпрос, кое е най-безпроблемното и кои двигатели (дизелови) са най-удачните ?
поздрави
колега с тея модели на които си с спрял ще научиш и на другата половина телефонните номера

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3