немско качество

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: немско качество

Мнение от BadAngel » 15 Май 2012, 21:26

г-класата има смисъл, само ако е с АМГ мотора.. а тука некви дизели бистрим
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 15 Май 2012, 22:09

Имам приятели с Q7-ци и са доста здрави джипове :yes:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Май 2012, 22:52

kikko написа:С риск да ме нахулите,разполагах ли с пари за джип,без да се замислям се хвърлях на Мерцедес Г-класа,въпреки немалкото му недостатъци. :yes: Просто всички останали ми се струват някакси "крехки". :yes:

г-класата е дърво за мазохисти.... и като комфорт и като качество/ надеждност и като динамика....
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 15 Май 2012, 23:18

alx написа:
kikko написа:С риск да ме нахулите,разполагах ли с пари за джип,без да се замислям се хвърлях на Мерцедес Г-класа,въпреки немалкото му недостатъци. :yes: Просто всички останали ми се струват някакси "крехки". :yes:

г-класата е дърво за мазохисти.... и като комфорт и като качество/ надеждност и като динамика....

хмм... но пък има готин звук, а и пази висока цена на вторичния пазар
No bling at the Ring

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 15 Май 2012, 23:23

Ако ще е Х5 - да е задължително след фейслифта. От гореизброените май това е най-удачния вариант.
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 16 Май 2012, 9:15

zazomazo написа:
kronos написа:.., тойотите са чупливи..

тука си се объркал :winky:

Aаа въобще не съм се объркал, вервай ми. Вече три години се мъча с един ланд крузър 120, ще ти дам пример с цени на някои части: датчик на нивомата-720лв., турбо-9200лв., амртисиор-750лв. дюза 1бр. 1380лв. да не говорим че на 100-150к км. им гърмят двигателите и трябва да си търсиш нов..айде мерси повече японски джиб.

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 16 Май 2012, 9:49

всеки с вкуса си, на някой бившата ми може да му се струва тупалка, ама аз не мога да я гледам :ok: така и г-класата, ми е ултра грозна, пък ако ще да звучи като ферари. не ми трябва кола(джип) с който да се правя на гъзар (малко трудно с 6-7годишна кола), а да мога да кача 4-ма човека, да превозвам средно тежки товари, нещо като кола за всичко и едновременно да не ме занимава всеки месец с ремонти. принципното q7 ми се струваше най-добре, но почетох и в едмундс ревюта на потребители и наистина има противоречиви мнения, докато за х5 2006-та се сипят предимно суперлативи, все пак е последната преди обновяването на модела, така че логично да е удачен модела.

и тойотите наистина не са евтини за поддръжка, карал съм тундрата на един приятел-танк на гуми с поддръжка на космическа совалка :mrgreen:
благодаря за коментарите, вече и аз ще съм "ентусиаст" :D

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 16 Май 2012, 10:48

Х5 , не съм го карал , но за мотора имам преки наблюдения и това е най-добрия дизелов шестак с който няма да имаш проблеми ! Икономичен , динамичен , здраво турбо , може някакви проблеми с инжекторите да имаш , ако се кара с кофти нафта , но това кой комън рейл го няма ? Аз съм за :yes:
пс проблеми с АСК , но вече ги рециклират успешно на приемливи цени
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 16 Май 2012, 11:04

Може да е банално но джипката е фейсово Е53 3.0д спорт пакет. ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Май 2012, 14:26

BadAngel написа:
alx написа:

пази си цената защото текущите му притежатели са тайни членове на клуба на излъганите овчарчета - но това е клубна тайна и правят всичко възможно да подържат имиджа. а само те си знаят че са се минали жестоко с тоя паянтов кафез... ама нали са си го купили на първо място за имидж- гледат да го подържат.

аз друго обяснение за високите им цени нямам.

сега, ако трябва да бъдем честни преди много години и аз бях любопитен за тях и като ми беше по-малко семейството си го мислех като семеен джип. обадих се на дилъра и предоставиха един за няколко дни и аз го оставих на жената (щото тя основно ще го кара). покара го един ден и на вечерта ми вика- "александре, що ме занимаваш с глупости?". после и аз го карах. и си казах "александре, що се занимаваш с глупости?" :winky: аз съм сигурен че си има клиенти за него, но аз просто не съм един от тях.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 16 Май 2012, 16:50

alx написа:
BadAngel написа:
alx написа:

пази си цената защото текущите му притежатели са тайни членове на клуба на излъганите овчарчета - но това е клубна тайна и правят всичко възможно да подържат имиджа. а само те си знаят че са се минали жестоко с тоя паянтов кафез... ама нали са си го купили на първо място за имидж- гледат да го подържат.

сега, ако трябва да бъдем честни преди много години и аз бях любопитен за тях и като ми беше по-малко семейството си го мислех като семеен джип. обадих се на дилъра и предоставиха един за няколко дни и аз го оставих на жената (щото тя основно ще го кара). покара го един ден и на вечерта ми вика- "александре, що ме занимаваш с глупости?". после и аз го карах. и си казах "александре, що се занимаваш с глупости?" :winky: аз съм сигурен че си има клиенти за него, но аз просто не съм един от тях.

:OT: Опита ми с Г-класа,вероятно е по-малък от твоя,но въпреки това мнението ми,че това е ДЖИП си остава.

Колега,щом имаш мерак и пари за Х5,няма какво да се чудиш,от "паркетниците" е номер 1. :yes:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Май 2012, 13:31

alx написа:

аз имам, джипа има качества, които вече не се предлагат от актуалните модели на конкурентните марки :ok:

и мерцедес продължават да жулят в тази посока - единствения в12 4х4 в масово производство идва (не и за щатите)

сега разбирам защо не те кефи тази кола, наистина за семеен джип не става

но пък за бягство от обир на инкасо... утрепал се е :yes:
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 17 Май 2012, 15:01

Х5 Е70 Facelift 30sd :yes:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5
Мечтае да кара: Х5

Мнение от sisqou » 10 Юни 2012, 0:21

TheKiller написа:Имам приятели с Q7-ци и са доста здрави джипове :yes:

:lol: Това не съм го чувал дори и от най-ревностните фенове на Ауди. Имам доста приятели със скъпи джипове и мога да ви кажа, че най-трошливият е Q7. Това важи и за марката като цяло.
Видях тук че колеги предлагат Г класата на Мерцедес, но той е друг клас джип-в смисъл че е повече офроуд отколкото паркетен и е предпочитан от малко хора. За здравината му мога да кажа, че е на 1 място в мойта класация, но за сметка на много други неудобства, особено при скорост над 140 на магистрала.
ГЛ-а е един много добър вариант, но той е на двойна цена спрямо Х5-цата Е53 фейслифт.
За Кайена видях негативни изказвания, но имам 2-ма приятели с бензинови и мога да ви кажа, че подръжката не е толкова скъпа, колкото разхода на бензин, а и е един относително стабилен и здрав джип.
Тойота 100-200 е варианта за здрав и същевременно истински джип, но пък наистина не изглеждат кой знае как.
И така, накрая пак се спираме на Х5, но според мен последният фейслифт, преди Е70. Мое мнение. За цената на Е70 ще взема две Е53-ки. :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 30 Ное 2013, 0:52

Johnnie1 написа:тъкмо се отървах от рейндж ровър, благодарение на който научих телефонните номера на пътна помощ за половин България :evil:
искам нещо немско, дизел и главно да не ме занимава като тамагочи през 2 месеца да съм в сервиза! спрял съм се на х5(2006-та), q7 i GL 2006-2008-ма.
съвсем простичък въпрос, кое е най-безпроблемното и кои двигатели (дизелови) са най-удачните ?

поздрави

колега с тея модели на които си с спрял ще научиш и на другата половина телефонните номера :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата