немско качество
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
немско качество
тъкмо се отървах от рейндж ровър, благодарение на който научих телефонните номера на пътна помощ за половин България 
искам нещо немско, дизел и главно да не ме занимава като тамагочи през 2 месеца да съм в сервиза! спрял съм се на х5(2006-та), q7 i GL 2006-2008-ма.
съвсем простичък въпрос, кое е най-безпроблемното и кои двигатели (дизелови) са най-удачните ?
поздрави

искам нещо немско, дизел и главно да не ме занимава като тамагочи през 2 месеца да съм в сервиза! спрял съм се на х5(2006-та), q7 i GL 2006-2008-ма.
съвсем простичък въпрос, кое е най-безпроблемното и кои двигатели (дизелови) са най-удачните ?
поздрави
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: немско качество
Johnnie1 написа:тъкмо се отървах от рейндж ровър, благодарение на който научих телефонните номера на пътна помощ за половин България
поздрави
Аз също ти препоръчвам Х5-цата, въпреки, че не съм карал такава и нямам преки наблюдения, но все ми се струва по-добра от останалите

За оцветеното в синьо ще кажа само, че колите, които отговарят на това описание са 2 и от тях по-немски никога няма да има. Особено щом искаш и да е дизел и да живее много препоръчвам първото, въпреки, че знам, че няма да си купиш нито едно от двете

ATR-42/72
Johnnie1 написа:тъкмо се отървах от рейндж ровър, благодарение на който научих телефонните номера на пътна помощ за половин България
поздрави
да ти напиша малко случайни мисли...
нещо не си решил какво искаш - гл/кю7 са различен клас от х5 ...
гл-а (има ли 2006? мисля, че започват от 2007) е най-голям отзад. вдигаш третия ред седалки и отзад все още имаш две педи багажник. голям сан бернард влиза там точно

кю-то си го представи като по-динамично усещащ се гл. по-малко е отзад (сан бернард-а не влиза

х5-цата е най-динамична и най-тясна. третия ред като го вдигнеш и отзад няма място за нищо. мисля, че може да сложиш два нервозни мини пинчера ако искаш да ги наказваш

забелязваш ли общата тема че тия не са за хора със слаби сърца?
ако искаш здрав дизелов джип дето само да сменяш консумативи- намери си един по-нов дизелов ленд крузер.
всеки дизел които ще купуваш е абсолютно задължително да го закачиш за диагностика и да погледнеш бордовия дневник на обслужването кога му е сменяно маслото- за бензиновите е важно, но за дизелите е критично да е бил обслужван коректно. иначе след 80-100к км просто ще те разори с дизеловите си глупости.
това е моя скромен съвет

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Толкова ли държиш да е немско !??????????
Нещо японско ??
Нещо японско ??
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Отървал си се от Х5 в английски вариант и искаш пак х5???Иначе варианта за здрав и надежден СУВ ти го каза колегата по-горе 

а, не, не ги сравнявам по класове, просто тия ми допадат най-много и в частност най-вече q7, но явно проблемите по електрониката на тоурега, логично и в джипа на ауди присъстват.
при отпадането на аудито избора тогава се свежда до практичност или динамичност? практичност.. на кой му е притрябвала, ако ми трябва ще си взема вито
х5 ще е и то със сервизна книжка, не съм толкова зле че да си купувам съмнители дизели.
японски? по-добре пеша, толкова ми са грозни отвътре.
P.S жалко за q7, не съм фен на ауди, ама дизайна е един път!
при отпадането на аудито избора тогава се свежда до практичност или динамичност? практичност.. на кой му е притрябвала, ако ми трябва ще си взема вито

х5 ще е и то със сервизна книжка, не съм толкова зле че да си купувам съмнители дизели.
японски? по-добре пеша, толкова ми са грозни отвътре.
P.S жалко за q7, не съм фен на ауди, ама дизайна е един път!
аз пак да кажа.. туарег?
но не в10, щото пак влиза в темата за слабите сърца и джобове

No bling at the Ring
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
BadAngel написа:аз пак да кажа.. туарег?

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Аз съвсем искрено бих ти препоръчал, ако ще взимаш който и да е от тези 3 джипа, или да е нов, или на да кажем 2 години, за да е все още в гаранция. Джиповете-паркетници са много рисков контингент - пълни с електроника и всякакви джаджи, които не са и много издържливи на всичкото отгоре /въздушни окачвания, модули, автоматичните кутии и т.н./. Имам познати, които са ревали от точно такива коли, и не е приятно. Например преди 3-4 години един приятел гръмна скоростната кутия на Х5 4.4i и му заявиха скромните 15 бона в Камор, а гаранцията вече беше заминала и общо взето избор нямаш, защото и втора употреба са си пари тези части. Да не продължавам с историите, просто това са много рискови коли след като са излезли от гаранция.
В никакъв случай не искам да кажа че всичките такива Жипки спадат под общо знаменател - но едва ли е случайно че доста често тези автомобили хвърлят скоростната кутия на около 200 000 км.
Иначе като външен дизайн слагам х5 и Кю7 наравно, след тях ГЛ. Като комфорт на возене мога да дам мнение само за х5 и Кю7, защото на ГЛ не съм се возил, но все пак представата за красота е индивидуално усещане. И мисля, че Кю7 вози една идея по-добре от х5, но това е доста субективно и всеки има различно мнение. А и х5 е по-спортно ориентиран, докато Кю7 повече на возия на лимузина бие. За динамика нищо не мога да кажа, не съм притежавал нито един от трите за да ги карам, но от това което съм се возил, мога да кажа че бензиновите х5 с големи мотори са доста адекватни на пътя.
При всички положения, което и да избереш, преценявай хубаво продавача /доколкото е възможно/, дали не е мошеник, който пробутва кошове. Това че трябва първо да закараш колата на официален сервиз за преглед и диагностика е задължително, но мисля че и сам си го знаеш. Оттам нататък е късмет дали ще се появи проблем или не.
Успех с покупката, взимай това което ти е насърце, и трите джипки са страхотни и ще ти доставят много удоволствие ако попаднеш на гледан екземпляр!
В никакъв случай не искам да кажа че всичките такива Жипки спадат под общо знаменател - но едва ли е случайно че доста често тези автомобили хвърлят скоростната кутия на около 200 000 км.
Иначе като външен дизайн слагам х5 и Кю7 наравно, след тях ГЛ. Като комфорт на возене мога да дам мнение само за х5 и Кю7, защото на ГЛ не съм се возил, но все пак представата за красота е индивидуално усещане. И мисля, че Кю7 вози една идея по-добре от х5, но това е доста субективно и всеки има различно мнение. А и х5 е по-спортно ориентиран, докато Кю7 повече на возия на лимузина бие. За динамика нищо не мога да кажа, не съм притежавал нито един от трите за да ги карам, но от това което съм се возил, мога да кажа че бензиновите х5 с големи мотори са доста адекватни на пътя.
При всички положения, което и да избереш, преценявай хубаво продавача /доколкото е възможно/, дали не е мошеник, който пробутва кошове. Това че трябва първо да закараш колата на официален сервиз за преглед и диагностика е задължително, но мисля че и сам си го знаеш. Оттам нататък е късмет дали ще се появи проблем или не.
Успех с покупката, взимай това което ти е насърце, и трите джипки са страхотни и ще ти доставят много удоволствие ако попаднеш на гледан екземпляр!
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Готино, но разход 30, и за едни накладки да чакаш по два месеца... x5 много ги гепват, тойотите са чупливи и с безбожно скъпи части, кю седем вози като форд транзит иначе е готино, поршетата ги изключваме защото там граничи с мазохизъм, ами то не останаха..Аз щях да взема джи ел-а, по мъжкарска е някакси.
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
????тойотите са чупливи и с безбожно скъпи части
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
МИТАКА1654 написа:????тойотите са чупливи и с безбожно скъпи части

- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
С риск да ме нахулите,разполагах ли с пари за джип,без да се замислям се хвърлях на Мерцедес Г-класа,въпреки немалкото му недостатъци.
Просто всички останали ми се струват някакси "крехки". 

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3