Смяна на пръстени (уплатнения) на дюзи 325tds

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 тдс
Мечтае да кара: M3 e92

Смяна на пръстени (уплатнения) на дюзи 325tds

Мнение от kiret0 » 15 Май 2012, 18:15

Преди време имах сълзене на нафта от помпата, закарах я в сервиз оправиха я обаче излезнаха още маркучи и гарнитурки и добре ме одрусаха...
Сега като прави хубаво налягане просълзя от едната дюза (на пяна така по една капка на6-7сек) карах а така 2-3 седмици не беше проблем ,но вчера като паркирах видях, че е прокапала по сериозно и не може вече така, трябва да оправа докрай проблема докрай като зема пари!
Колеги кажете такъв сервиз в София,от който сте доволни и няма да ме "одрусат".
Може и на ЛС, мерси предварително!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Смяна на пръстени (уплатнения) на дюзи 325tds

Мнение от BaHka » 15 Май 2012, 18:52

От 4-тата дюза ли тече, тая с кабела която е? Ако е от нея някъде във форума имаше тема как се ремонтира. Потърси я.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 тдс
Мечтае да кара: M3 e92

Мнение от kiret0 » 15 Май 2012, 20:50

Еми 3та или 4та, но не искам да се уча на мойта кола как...
В сервиза който ми смениха гарнитурата на помпата ми казаха, че се сменят всичките (6те)...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 15 Май 2012, 21:54

По принцип не е задължително да са 6.Ако питаш мен смени сервиза, много хора познавам /майстори и не майстори/ които са сменяли по 1 дюза.Има вариант за рециклиране по принцип, но незнам дали ще ти е рентабилно за 6-те дюзи.Има варианти за 2-ра употреба ама пак не се знае колко ще изкара.Има вариант потърси в форума има снимков материал как се оправя дюзата /тая с кабела/ в домашни условия.Успех
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 15 Май 2012, 23:06

Умната дюза ако тече,смяна или лепене,другите ги караш да ги проверят,ако пикаят ,което силно ме съмнява,говориш да ти се сменят разпръсквачите (до колкото помня на мен ми предлагаха да ми сменят разпръсквач на дюза за 40-50лв за брой) или взимаш 2ра употреба.Вече за твое удоволствие и удовлетворение,може да се минат на ултразвук или някакъв друг тип почистване.
За смяната на всички 6 бр незнам какъв е смисъла,може би да хвърлиш куп пари?
Най-лесно отиваш да ти ги проверят,преди бяха ми предлагали варианта да мина през някое стопанство да ми ги проверят,понеже там се проверяват на земеделски машини и тн и си имат някаква апаратурата,а цената беше от сорта на 2-3лв на дюза.Не стигах до там,защото не намерих,но честно казано,като гледам какви майстори има вече, бих си закарал колата,при някой чичка,който прави това от 30години,от колкото при някой ,който още си рови в носа и се чуди как да излъже хората,че да може да си вземе надника........да му го наврат в зад*ика.
Междодругото така както казваш,на пяна,балончета,смени маркуча,ако продължава да тече,смени дюзата,сцепена е в основата на пишка*а случва се като се използват,самоделно рязани камъни,да се спука там.
Късмет.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530D
Мечтае да кара: BMW E60 530D
Детайли за колата: Лукс...
Комфорт...
Класа!

Мнение от vankata_dupnica » 05 Юни 2012, 10:26

И аз имам проблем с 3 от дюзите, но така и не можах да намеря отговор на въпроса, каде точно ги оправят.
Искаш да продаваш в цял свят ->Уеб дизайн и Онлайн маркетинг

Назад към E36