въпрос за гуменото каре на кардана
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
въпрос за гуменото каре на кардана
Колеги, тия дни сменях гуменото каре на кардана.. след това ми започна едно тупкане като тръгвам рязко.. консултирах се с един приятел в сервиз и той ме посъветва да ви питам има ли някаква белязка при поставянето на карето? понеже в момента съм го сложил така че болтовете да са на местата където са чертичките и имаме съмнения, че не е както трябва? 

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Re: въпрос за гуменото каре на кардана
не съм чувал за такова нещо и аз при слагането го сложих как да е. проблеми нямам
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
uricatoli написа:Колеги, тия дни сменях гуменото каре на кардана.. след това ми започна едно тупкане като тръгвам рязко.. консултирах се с един приятел в сервиз и той ме посъветва да ви питам има ли някаква белязка при поставянето на карето? понеже в момента съм го сложил така че болтовете да са на местата където са чертичките и имаме съмнения, че не е както трябва?
Колега,а ти какво каре си сложил ново или втора ръка?Ако е ново и не е с някакъв фабричен дефект няма причина за това тупкане.При мен също го имам този проблем,но защото карето е започнало да се накъсва и е за смяна.

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Когато аз сменях моето , майстора който ми е мн добро приятелче беляза кардана при карето не си спомням отзад дали го беляза кадето влиза в дифа но белези има ! иначе може да почне да тропа !
Поздрави !
Поздрави !
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Глупости на търкалета , белези на каре и тн .... Аз съм го сменял моито 2-3 пъти слагал съм го както дойде ,къстъм болтове съм слагал също , слагал съм и по-дебелото и по тънкото каре на един кардан и такива филми няма .... Или нещо не си стегнал като хората или карето е чао ако е втора ръка или с някакъв фабричен дефект ново
I'm slowly drifting

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
По принцип, за правилното поставяне на карето, има едни стрелки бележещи посоката на болта (или друго яче казано накъде да бъде поставен болта) Има значение, да, и не е от млко! Виж си тупкането дали не се чува от самата кутия или отзад от тампона на дифа.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Глупости на търкаленца и каренца ... Как и да го сложиш е все тая , пробвано е 100 ПЪТИ ! Да принципно и джантите като ги свалиш после трябва да ги поставиш по същия начин и болтовете да се затегнат с определено усилие , но на практика колко хора го правят ? И има ли реална разлика в действителността ?
Иначе кофтито на карето втора ръка е ,че може да изглежда читаво , но като се натовари чак си проличават пукнатините в гумата и около втулките ... Един съвет слагайте от 325i малко по-дебело е от на другите мотори с гетрак скорости и изкарва повече време
Иначе кофтито на карето втора ръка е ,че може да изглежда читаво , но като се натовари чак си проличават пукнатините в гумата и около втулките ... Един съвет слагайте от 325i малко по-дебело е от на другите мотори с гетрак скорости и изкарва повече време

I'm slowly drifting

Тупкането може и според мен е единствено от тампона на висящия лагер . Съвсем скоро смених и честно казано между новото и старото никаква ама съвсем никаква разлика не долових , нито беше прокъсан нито пък да беше стегнат ( гумата имам предвид по-твърдо да стои ) . Само че след това ни тупкане ни муткане . От карето не мога да си обясня тупкане тъй като там няма възможност да играе тангенциално кардана докато висящия лагер е друга бира.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
имам чисто нов висящ лагер, за 318ис го бях купувал по погрешка, ако искаш може се разберем приятна за теб цена че само ми седи 

10 мнения
• Страница 1 от 1