e91 325Ix харчи повече масло отколкото бензин
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Sintezisss
- Потребител
-
e91 325Ix харчи повече масло отколкото бензин
Здравейте колеги, имам следния проблем колата е купена чисто нова от Камор Ауто през 2008г до сега съм навъртял 200 000км. Напоследък започна да харчи много масло грубо около 1л на 500-600км. Не пуши и няма физически течове разглобиха я цялата в камор, и ми казаха (без да отварят двигателя), че някакви гумички на маслените пътища били заминали, но също така ми казаха че само отварянето на двигателя ще струва 1500лв и от там части евентуално. Ще съм ви благодарен за някакви мнения от какво може да е този харчалък. Един майстор ми сподели че можело да бъде от филтъра за картерни газове да се е запушил и той да е причината, от камор казаха че този филтър се сменя само на дизелите и че досега не им се е налагало да сменят въпросния филтър на бензинова кола.
Благодаря ви предварително за мненията.
Благодаря ви предварително за мненията.
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Re: e91 325Ix харчи повече масло отколкото бензин
Здравей и добре дошъл в нашия форум,колега.
Виждам че профила ти е нов и за това ще ти ги обясня малко по-така нещата.
Първо: Най-добре прoчети правилата и се запознай по-подробно с търсачката,за да ти бъде по-лесно занапред да намираш отговори на проблемите си, без да пълним подфорума с излишни и повтарящи се теми,обсъждани и разрешени вече.
Второ: Въпреки заглавието на темата и загатнатата година в поста ти това не е пълната информация която е нужна на колегите да ти помогнат евентуално.Най-добре е да даваш пълни детайли за колата като номера на двигателя е от особенна важност.Него можеш да разбереш от лепенката на шофьорската врата а именно :

Трето: Отговора на проблема ти е описан подробно и разрешен от колегата kronos,два реда над темата която ти си постнал, а именно тук.
Държа да подчертая - в момента само гадая че колата ти е произведена преди Септември 2008,което значи че е с двигател N52B25,които след определен пробег има проблема с маслото - като не мисля че това е нещо фатално,непоправимо или пък невъзможно скъпо за отремонтиране.
П.С. Един съвет от мен - не вярвай много,много на "един майстор" като става въпрос за е9x...не че и в Комор е по-добре положението ама....
Надявам се да съм бил полезен и без лоши чуства.
Peace
Виждам че профила ти е нов и за това ще ти ги обясня малко по-така нещата.
Първо: Най-добре прoчети правилата и се запознай по-подробно с търсачката,за да ти бъде по-лесно занапред да намираш отговори на проблемите си, без да пълним подфорума с излишни и повтарящи се теми,обсъждани и разрешени вече.
Второ: Въпреки заглавието на темата и загатнатата година в поста ти това не е пълната информация която е нужна на колегите да ти помогнат евентуално.Най-добре е да даваш пълни детайли за колата като номера на двигателя е от особенна важност.Него можеш да разбереш от лепенката на шофьорската врата а именно :

Трето: Отговора на проблема ти е описан подробно и разрешен от колегата kronos,два реда над темата която ти си постнал, а именно тук.
Държа да подчертая - в момента само гадая че колата ти е произведена преди Септември 2008,което значи че е с двигател N52B25,които след определен пробег има проблема с маслото - като не мисля че това е нещо фатално,непоправимо или пък невъзможно скъпо за отремонтиране.
П.С. Един съвет от мен - не вярвай много,много на "един майстор" като става въпрос за е9x...не че и в Комор е по-добре положението ама....
Надявам се да съм бил полезен и без лоши чуства.
Peace

- Sintezisss
- Потребител
-
Блaгодаря за поясненията извинявам се А това че не си направих труда да прочета първо и после да питам. Мерси за линка
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Ако случайно ти оправят колата, би ли споделил на какво се дължи харча на масло! Колата пуши, но в движение и по малко, за това не си забелязал.
За кои по точно гумички са ти казали, тези на клапаните се сменят не много трудно, но си намери добър майстор който има и инструмент а зацепване на валовете. Не е изключено и да са ти заминали маслените сегменти.
За кои по точно гумички са ти казали, тези на клапаните се сменят не много трудно, но си намери добър майстор който има и инструмент а зацепване на валовете. Не е изключено и да са ти заминали маслените сегменти.
- bmw_760il
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 99'
kronos написа:Не е изключено и да са ти заминали маслените сегменти.
Колега става въпрос за бензинов двигател, той няма маслени сегменти.
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
bmw_760il написа:kronos написа:Не е изключено и да са ти заминали маслените сегменти.
и от кога само дизелите са с маслени сегменти ?
Последна промяна armagedon_762002 на 17 Май 2012, 20:43, променена общо 1 път
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
batzlati написа:Колега става въпрос за бензинов двигател, той няма маслени сегменти.
![]()
![]()
уникално обяснение и логика
Не се учудвай,колегата 760ил успя да оспами всички подфоруми за една седмица...

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
stankata777 написа:batzlati написа:Колега става въпрос за бензинов двигател, той няма маслени сегменти.
![]()
![]()
Ти също не му отстъпваш много, така че занапред ще те помоля да се въздържаш от подобни квалификации спрямо потребителите на форума.
Аз и колегите модератори сме търпеливи, но не и слепи. Така че бъди спокоен - подобни неща не остават незабелязани.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- Sintezisss
- Потребител
-
Здравейте, пиша с малко ъпдейт, послушах колегата kronos и смених oilseparator и всички маркучи днес в камор ауто. Цялата операция струваше 1630.80лв (заедно със задни дискове и накладки). Надявам се това да реши проблема, но за впечатления ще пиша като навърта 700-1000км. Още един път искам да благодаря на Kronos. Поздрави на всички 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
stankata777 написа:batzlati написа:Колега става въпрос за бензинов двигател, той няма маслени сегменти.
![]()
![]()

Never mistake motion for action...
11 мнения
• Страница 1 от 1