м40 маслена магистрала ПОМОЩ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34
Мечтае да кара: М3,М5

м40 маслена магистрала ПОМОЩ

Мнение от flawless » 13 Май 2012, 11:31

Колеги много има изписано за проблемите с м40ки.. и от всичко прочетено смятам че в моя има живот още .. отварях два пъти капака на главата сменях вал .. раздвижех си повдигачите смених си кубилиците .. резултата е че стигам 4 500 понякога 5 500 оборота което е жалко за БМВ .. според мен или мотора остава сух горе заради запушена магистрала или имам проблем с горивото.

Ако е горивото няма да е от дюзи защото мотора ми гори 7 - 8 извънградско и 10 - 11 градско съвсем нормално .. а при проблем в дюзите първо се отчита при разход и смесва масло с гориво аз нямам такъв проблем..

ако смятате че проблема е в маслото - и по точно в тия магистрали МОЛЯ някой да ме светне подробно къде точно се намират как да ги позная като ги извадя как да ги почистя с подробно обяснение или снимков материал :bchug: :bchug: ще съм много благодарен защото неможе едно м40 да не си намери майстора :D
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: м40 маслена магистрала ПОМОЩ

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Май 2012, 12:01

Компресия мерил ли си? Сигурен ли си във вала, който си сменил? Щом имаш съмнения за недостиг на масло до главата има ли видими износвания?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от flawless » 13 Май 2012, 12:17

главата е кална .. масла не са сменяни от италия .. стария вал беше износен а новия не е мерен .. интересува ме как да изчистя магистралата
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 13 Май 2012, 21:10

Щом е кална си представи колко хиляди хиляди километра не са сменяли НАИСТИНА маслото... Доколкото знам отваряш капака, чистиш каквото успееш, после сваляш картера и там сигурно е такова положението, изчиства се.
После промивки за масло или изцяло да се напълни с такива, но мисля че са много агресивни и 20-тина минути с тях незнам как ще се отрази, защото те не е масло....
Някой по-опитен да пусне малко критика...
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от flawless » 13 Май 2012, 22:21

въпроса ми е за маслената магистрала да се разясни и да се даде начин за почистване иначе ще е на импровизация

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 13 Май 2012, 23:22

Над вала има маслена магистрала от която пръска на шийките (да ти търся ли снимки?), нея направо я смени, за почистването вече ти казаха.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 14 Май 2012, 0:17

не подлежи на чистене. Отворите са много малки и няма гаранция, че няма да се запуши пак някой от боклуци вътре. Промивай мотора и смени тръбичката. Към 30-на лв. е. А за проблема... не мисля, че е от тръбичката. По-скоро имаш нещо нечитаво(вал, кобилици, клапани). Мери компресия и ще ти се изяснят нещата ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 14 Май 2012, 9:52

Вместо да даваш една камара пари за промивки валове и кубилици, по добре сложи м43. По 300лв ги има из форума ,че дори и за по малко може да намериш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318is Coupe
Мечтае да кара: BMW e21

Мнение от valeri_86_ » 14 Май 2012, 15:45

Колега, провери си зацепването на маторя... Дори и да имаш запушена магистрала трябва да стигаш повече оборота на свободна ...Ако имаш запушена магистрала ще износиш мноооого бързо разпределителния вал...Успех....:)

Назад към E36