Изчезнаха десните габарити и осветл. на таблото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Изчезнаха десните габарити и осветл. на таблото
Колеги, проблемът е следния - миналата седмица докато пътувах за събора забелязах, че не ми свети таблото. А сутринта си беше наред. Малко по-късно проверих фаровете и се оказа, че преден десен и заден десен габарит не светят. Същия ден се случи друго нещо странно - гася колата, вадя ключа и зумера за фаровете се разпищя при положение, че фаровете не бяха включвани изобщо. Прецъках ключа и спря. И разбира се не на последно място - 2 дни преди това здрав зареден акумулатор беше тотално изтощен без видима причина.
Та сега се чудя откъде да започна да търся проблема .. бушон не е, гледах. Крушките са здрави също. Имам съмнения за ключа за фаровете .. други идеи ?
Та сега се чудя откъде да започна да търся проблема .. бушон не е, гледах. Крушките са здрави също. Имам съмнения за ключа за фаровете .. други идеи ?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Изчезнаха десните габарити и осветл. на таблото
Щом ти се е разредил акумулатора , имаш сериозна утечка и тя най-вероятно е някъде там в проблема със габаритите и таблото .... Откачи минусовата клема на акумулатора , вържи един мултицет да мери ток последователно за да измериш утечката .... Както си е вързан мултицета свали ключа за фаровете , ако утечката не отпадне , започни да вадиш един по един предпазителите , за да видиш къде точно в инсталацията имаш проблем ....
- streetz
- младши ентусиаст
-
B48B20
Да, това щях да го правя, но според мен с утечката е било моментно. Последните 4 дни не беше палена и днес нямаше ядове - акумулатора е същия. Утре ще проверя за утечка все пак де. Мисълта ми беше каква може да е връзката между десните габарити само и осветлението на таблото ?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
streetz написа: Мисълта ми беше каква може да е връзката между десните габарити само и осветлението на таблото ?
Ами общото е обща точка на захранване (в ключа за фаровете ) , общ предпазител на габаритите и на реостата за регулиране на осветеността на таблото ....
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Виж за всеки случай предпазител № 37. Имаш ли ангелски очи-ако имаш виж си трафа
- streetz
- младши ентусиаст
-
B48B20
baitun написа:Виж за всеки случай предпазител № 37. Имаш ли ангелски очи-ако имаш виж си трафа
Точно него гледах преди няколко дни, днес пак го гледах и на гледане си е здрав. Обаче за всеки случай го смених .. и всичко се оправи

И за утечка ще проверя по-късно, само да си намеря по-читав мултицет, че моя е пълна скръб .. ама за 5 лева толкова. Благодаря за мненията колеги!
- iv4obmwto
- Потребител
-
- Кара: М43Б18
- Мечтае да кара: X 6
При мен десен габарит и табло не светеше и проблема излезе от кабелите между багажника и купето бяха са скъсали в гуфрето кадето се прегъва
7 мнения
• Страница 1 от 1