Данъци

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 D Хафтомат
Мечтае да кара: 740D

Re: Данъци

Мнение от dosko » 27 Апр 2012, 13:41

E39 530D 312 лв. а ако го платя сега има отстъпка 14 лв.
Аз също съм съгласен с колегите , че данъците за колите са нереално високи.Аз си плащам , но какво от това?
Карам по същите обрулени пътища , скачам в същите дупки , даже и винетка си купувам.
То че не мога да си оправя ходовата част с 300 лева е ясно , но с тези пари ако всеки купи цимент и пясък може да закърпим доста улици.
Поне ще знаем каде са ни отишли парите , и че са използвани по предназначение.
Другия вариант е догодина да отида с фактурите за пружини и амортисьори , и да ми изплатят разликата :)

Може ли на един Seat Ibiza 1.4 бензин 92 година данъка да му е 40 лв. , а за мойта кола 300 лв?
Че какво като е бензинов и е по малко конски сили? Пуши като кумин , гори масло и бензин 1/1 , замърсява 10 пъти повече околната среда.
Друго си е да се ръгат скорости! - Ръгай си , Доско ръга на директна и отива на цвичка си майчина , пък нека му е зле.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 27 Апр 2012, 16:07

dosko написа:E39 530D 312 лв. а ако го платя сега има отстъпка 14 лв.
Аз също съм съгласен с колегите , че данъците за колите са нереално високи.Аз си плащам , но какво от това?
Карам по същите обрулени пътища , скачам в същите дупки , даже и винетка си купувам.
То че не мога да си оправя ходовата част с 300 лева е ясно , но с тези пари ако всеки купи цимент и пясък може да закърпим доста улици.
Другия вариант е догодина да отида с фактурите за пружини и амортисьори , и да ми изплатят разликата :)

Може ли на един Seat Ibiza 1.4 бензин 92 година данъка да му е 40 лв. , а за мойта кола 300 лв?
Че какво като е бензинов и е по малко конски сили? Пуши като кумин , гори масло и бензин 1/1 , замърсява 10 пъти повече околната среда.

А как на Seat Ibiza 1.6 101к.с 2010 год. данъка е 286.94 лева, а данъка на мойто бмв на 9 години е 200лв.? Кой замърсява повече според теб?
В България данъка не се изчислява по това колко замърсява и колко не :nono: , изчислява се на база, кой е по-голям 'гъзар' и има повече възможности, кара кола с повече кончета и дава повече пари за бензин, е на него му се взимат повече пари.
Като имаш пари за нова кола, значи си 'гъзар'/според управляващите/ и ще си плащаш големия данък.
Ако караш стара кола, но 200к.с. значи пак си 'гъзар' и ще си плащаш...тъпа работа.
Нека ни мерят изгорелите газове и по тях да ни изчисляват данъците.
Същото е и с недвижимите имоти. Такса смет се изчислява по това на колко ти се оценява апартамента, а не по други показатели или поне досега беше така.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dosko » 28 Апр 2012, 10:05

cHaunepucTa написа:
dosko написа:E39 530D 312 лв. а ако го платя сега има отстъпка 14 лв.

А как на Seat Ibiza 1.6 101к.с 2010 год. данъка е 286.94 лева, а данъка на мойто бмв на 9 години е 200лв.? Кой замърсява повече според теб?
В България данъка не се изчислява по това колко замърсява и колко не :nono: , изчислява се на база, кой е по-голям 'гъзар' и има повече възможности, кара кола с повече кончета и дава повече пари за бензин, е на него му се взимат повече пари.
Като имаш пари за нова кола, значи си 'гъзар'/според управляващите/ и ще си плащаш големия данък.
Ако караш стара кола, но 200к.с. значи пак си 'гъзар' и ще си плащаш...тъпа работа.
Нека ни мерят изгорелите газове и по тях да ни изчисляват данъците.
Същото е и с недвижимите имоти. Такса смет се изчислява по това на колко ти се оценява апартамента, а не по други показатели или поне досега беше така.

Така е колега , изчисляват.
Ама защо не изчисляват и по какви пътища караме? :)
Крайно време е да започнем да съдим общината(без значение коя) , за всяка щета свързана с дука , или каквато и да е неравност по пътя. Ама всички! Пък да видим дали ще им излезе сметката.
Какви права имаме ние? - да плащаме , да плащаме и само да плащаме , а какво получаваме срещу парите си?
Вече започва да ми писва , а на всякаде ми казват само " еми така е".
Това е в резултат от всеобщото мълчание.
Друго си е да се ръгат скорости! - Ръгай си , Доско ръга на директна и отива на цвичка си майчина , пък нека му е зле.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10, 535i X Drive LCI

Мнение от Deo_10 » 28 Апр 2012, 18:29

espressto написа:
vaskina написа:180 лв.на е36 м52б20. Някой може ли да ми каже дали мога да мина преглед преди да съм платил данъка защото от данъчното ми казаха че срока е до юни,а преглед трябва да минавам до края на април.

:nono:

Все още може да се мине преглед без данък. Ако не е съгласен първия, втория ще се навие. Просто трябва да почерпиш едно кафе и става. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 29 Апр 2012, 0:37

dosko написа:Така е колега , изчисляват.
Крайно време е да започнем да съдим общината(без значение коя) , за всяка щета свързана с дука , или каквато и да е неравност по пътя. Ама всички! Пък да видим дали ще им излезе сметката.
Какви права имаме ние? - да плащаме , да плащаме и само да плащаме , а какво получаваме срещу парите си?

Прав си! Днес по Тракия направо ми идваше да отбия колата встрани и да се прибера пеша :kuku: . Ебаси скоростната магистрала...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 29 Апр 2012, 23:41

Deo_10 написа:
espressto написа:
vaskina написа:180 лв.на е36 м52б20. Някой може ли да ми каже дали мога да мина преглед преди да съм платил данъка защото от данъчното ми казаха че срока е до юни,а преглед трябва да минавам до края на април.

Все още може да се мине преглед без данък. Ако не е съгласен първия, втория ще се навие. Просто трябва да почерпиш едно кафе и става. ;)

Ще се навие, ако няма видеонаблюдение и не те кара да стоиш 30 м. в бокса! А такива вече нямат лиценз! И ни кафе, ни пари помагат!
Моят преглед беше преди месец, висях половин час, накрая малко се поизнервих, влязох при момъка,викам "Кво чакаме?"- Ами справката..." и в този момент ми излиза от принтера документа за прегледа, бланка с холограма...баф' м--му. Питам г :"Добре, документ за данък?""Ааа, не ни трябва, имаме електронна връзка с НАП..."
Вече май няма измушек!!! :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dosko » 30 Апр 2012, 10:17

cHaunepucTa написа:
dosko написа:Така е колега , изчисляват.

Прав си! Днес по Тракия направо ми идваше да отбия колата встрани и да се прибера пеша :kuku: . Ебаси скоростната магистрала...

Две години не бях карал по "Тракия".По често пътувам по "Хемус". Преди две седмици ходих служебно до Пловдив. Не можах да повярвам на какво е заприличала таи "магистрала". Бях със служебната кола - 760 LI - раздрънкаха ми се пломбите , а автомобила не е като да не вози... Не ми се мисли ако тръгна със скромната си Е39-ка :)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e39 М54В22
Мечтае да кара: кормилачка

Мнение от gestapo30 » 02 Май 2012, 14:02

привет колеги днес бях в общината за люлин става въпрос 216лв.това е за 9 месеца обаче говорим за 520и 2002г. двойния ванос
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 03 Май 2012, 23:29

cucko написа:Днеска платих за 530д
249,08лв. - 5% =12,45лв
Всичко: 236,63 лв
:winky:

Данъка за 2012 г. остана непроменен! :wave:

Потребител
Аватар

Мнение от mmaxx » 07 Май 2012, 15:57

530д , 2001г. , 193к
420лв годишен данък
Община Божурище се слави с едни от най-високите данъци.

Потребител
Аватар
Кара: 530д

Мнение от TAIFUNA » 12 Май 2012, 17:00

Миналата година платих 364 лв. за 530д 184к.с. тази година още не съм ходил

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 13 Май 2012, 10:43

530д 200год-499лв в Плевен,528 97-ма-237лв

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 13 Май 2012, 11:32

Deo_10 написа:
espressto написа:

:yes: Лев не давам за данъци,докато карам по такива пътища.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 13 Май 2012, 12:47

kalingk написа:
Deo_10 написа:
espressto написа:

:yes: Лев не давам за данъци,докато карам по такива пътища.

принципно си прав колега ама искаш не искаш ще дадеш един ден решиш ли да продаваш колата или някой ден ще получиш честитка от данъчното със дълъг списък от главници и лихви за колата и тогава .... ще плащаш искаш не искаш
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 520i

Мнение от onicks » 13 Май 2012, 18:53

Бмв е39 520 тауринг 97г. 121,80лв за цяла година в София.

ПредишнаСледваща

Назад към E39