Инфо за 740 i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Re: Инфо за 740 i
Не мога да разбера какво толкова мислите че V12 има пред V8, екстрите са същите както и всичко друго. Само цената е друга...
И тежи с 200кила повече, а не е истина това как си личи по завоите особено по бързите магистрали
И тежи с 200кила повече, а не е истина това как си личи по завоите особено по бързите магистрали
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
ddinobot написа:Според мен, ако имаш средства да поддържаш 750, няма нищо по-хубаво от това, това е върховния лукс на БМВ, но пък не се знае на какъв екземпляр ще попаднеш
-2 пъти пове4е разходи (ядове) има при избор м/у М62 и М73 на милион км (след 99г), а разликата в динамиката е само на хартия ))
-няма смисъл от втора ръка В12 ,освен ако не го развъртате без пари в Щатите )) М62Б35 до М62Б44 ванос е идеален за Европа
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
Колеги човек да не се похвали с колата си
Преди малко се прибирам от града и какво забелязвам
спирам на едно място за кафенце седя 10 мин.качвам се в колата тръгвам да паля колата стрелката за температурата на колата седи малко след синято.Тръгвам местя се на друго кафенце седя там около 1 час тръгвам с колата ама забелязвам същата ситуация със стрелката чак на гаража като прибрах колата.Та седя сега и си мисля следното дали е заминал термостата да е зацепил постоянно отворен или е заминал тоя датчика дето е за температурата ама мисля,че ако е датчика заминал не би трябвало стрелката да помръдва грам.Вие какво мислите колеги.
Благодаря предварително

Преди малко се прибирам от града и какво забелязвам

Благодаря предварително

Ако разстоянието е 1-2км - няма какво да се чудиш. Ако я запалиш и я изчакаш да загрее на място (не се препоръчва), за 1-2 минути би трябвало стрелката да застане на средата... Моята загрява до нормална температура след 2-3-5-10 минути каране (в зависимост от това дали е лято или зима).
- mystvd
- младши ентусиаст
-
deank написа:Ако разстоянието е 1-2км - няма какво да се чудиш. Ако я запалиш и я изчакаш да загрее на място (не се препоръчва), за 1-2 минути би трябвало стрелката да застане на средата... Моята загрява до нормална температура след 2-3-5-10 минути каране (в зависимост от това дали е лято или зима).
И аз така знам,че V8 загрява много бързо например лятото а мои познати казват,че не е възможно както и да е.Термостат ли е за смяна колега?

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
mystvd написа:deank написа:Ако разстоянието е 1-2км - няма какво да се чудиш. Ако я запалиш и я изчакаш да загрее на място (не се препоръчва), за 1-2 минути би трябвало стрелката да застане на средата... Моята загрява до нормална температура след 2-3-5-10 минути каране (в зависимост от това дали е лято или зима).
И аз така знам,че V8 загрява много бързо например лятото а мои познати казват,че не е възможно както и да е.Термостат ли е за смяна колега?
Виж си температурата от таблото , предполагам си с големия борд и си го отключил.
За около 1км трябва да си от 0 до 100 , което е г/д нормалната работна температура на тоя двигател. Термостата отваря напълно на 110 градуса , сменях го миналата седмица. 100 кинта от колегата левиатан и 30 кинта в сервиза , че не ми се разправяше на мене.
- mystvd
- младши ентусиаст
-
Колеги развитие по темата днес излизах по града нагоре-надолу кафенца туй онуй и температурата седи нормално по средата( имам предвид уреда дето показва на таблото).Дали е термостат или нещо друго а иначе сутринта проверих цената на термостата само термостата 130 лева е без работа.

Термостатът излиза на диагностика като грешка, ако не е наред, така че едно закачена на диагностика ще ти каже дали термостата е проблемен. Провери нивото на антифриза, провери и виското дали зацепва.
- mystvd
- младши ентусиаст
-
PeReZ написа:Термостатът излиза на диагностика като грешка, ако не е наред, така че едно закачена на диагностика ще ти каже дали термостата е проблемен. Провери нивото на антифриза, провери и виското дали зацепва.
Колега аз ще я закача ма диагностика ама в тоя град както съм казвал и по рано няма човека с нужната техника най-близко Монтана.

Тъкмо ще се разходиш извънградско и ще видиш дали държи нормална температура при скорост над (градските) 40-50 км/ч.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
mystvd написа:PeReZ написа:Термостатът излиза на диагностика като грешка, ако не е наред, така че едно закачена на диагностика ще ти каже дали термостата е проблемен. Провери нивото на антифриза, провери и виското дали зацепва.
Колега аз ще я закача ма диагностика ама в тоя град както съм казвал и по рано няма човека с нужната техника най-близко Монтана.
Колега за 40-50лв си взимаш кабела и софт-а и ти трябва само един лаптоп и си правиш диагностики колко искаш и когато искаш. Тва нонстоп да палиш колата и да ходиш на майната си не си е работа. Представи си че другия път колата нещо е влезнала в сервизен режим или трябва видиш що ти свети лампата на АБС-а ...
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
victor2k написа:Не мога да разбера какво толкова мислите че V12 има пред V8, екстрите са същите както и всичко друго. Само цената е друга...
Ами на първо четене така едни 4 цилиндъра повече и 1000 кубика отгоре по голям обем по голяма мощност по голям въртящ момент за вървежа е ясно че ще върви повече екстрите на 750 серийните са малко повече от на 740 все пак 750 е топ модел относно стабилноста до колкото знам всички 750 са с ЕДЦ и нивомат отзад така че май ще е и малко по стабилна в завои от 740-ка със стандартно окачване нищо че тежи с 200 кг отгоре
Барай шишарката Минкеее ....
anzak написа:до колкото знам всички 750 са с ЕДЦ и нивомат отзад
750iL колега
доста 750-тки нямат нито едц, нито нивомат
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Хаос написа:anzak написа:до колкото знам всички 750 са с ЕДЦ и нивомат отзад
750iL колега
доста 750-тки нямат нито едц, нито нивомат
може колега не споря затова поне тези които съм виждал са били с едц и нивомат но и при нормално окачване то със сигурност е изчислено според масата на автомобила така че не би трябвало да има разлика както твърди колегата
Барай шишарката Минкеее ....
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Честно казано аз не знам това EDC дали да го считам за нещо кой знае колко важно,лично мнението ми е че по бих се радвал ако го няма