Как да сваля акумулатор на BMW и да го заредя!!!

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Как да сваля акумулатор на BMW и да го заредя!!!

Мнение от niksa1995 » 02 Юли 2011, 9:44

Здравейте!

Имам BMW кола.И искам да разбера как да сваля акумулатора до сега баща ми го сменяше но той е в Холандия и сега няма как да го смени аз не знам как да го смъкна от колата и как да го заредя.Ако може подробно обяснение че не сам толкова запознат с колите.Преди 2 дена зех книжката и bmw-то нее палено от 6 месеца.Моля ви обяснете подробно че много ми се кара кола!А пак ме е страх да не направя нещо на колата че ще ме смачкат!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Re: Как да сваля акумулатор на BMW и да го заредя!!!

Мнение от bat_gosho » 03 Юли 2011, 11:28

Какво е бмв-то поне знаеш ли

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 03 Юли 2011, 11:31

Развиваш клемите, първо махаш "-" после "+". Ако акумулаторът е "обслужваем", т.е. има капачки отгоре, преди да го пуснеш да се зарежда, се развиват(поглеждаш и трябва да видиш течност, почти до горе, ако не се вижда, доливаш дестилирана вода не точно до горе, а колкото да се покрият клетките, около 1 см над тях) и след зареждането(2-3 часа ще са му достатъчни, за 6 месеца няма да е паднал много)ги завиваш обратно, ако е тъй нареченият "сух"(няма капачки, а само едно "оченце")директно го пускаш да се зарежда. След като си готов, първо слагаш "+" после "-", стягаш клемите и въртиш :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 03 Юли 2011, 13:05

Здравей Колега и честито за новата шофьорска книжка!
Сега по темата,
Първо за да получиш адекватен отговор би било добре да дадеш информация каквъв точно модел и година на производство е БМВ-то, защото има модели на които акомулатора се намира в моторния отсек, при други е в багажника.
Длъжен съм да те предупредя, че при демонтиране на акомулатор, дори да го направиш правилно, така както е написал колегата в горния пост има риск след това като го сложиш да излезе някоя грешка на компютъра (най често излиза тази на еърбега) и след това изчистването и става в сервиз и струва 20-30лв.
Всички тези неща ги пиша с оглед на това което си коментирал, а именно че нямаш много опит и току що си взел книжка. Също така бих си позволил да те посъветвам да не скачаш веднага на БМВ, защото може да бъде опасна кола за млад шофьор като теб.
Поздрави и успех!!!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Юли 2011, 15:13

той темата я е пуснал и в shark сектора та едва ли ще има проблем с Еърбеците и грешките :mhihi:

@ автора кажи ква е колата поне
освен че е БМВ :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 17 Юли 2011, 9:11

Ти ако не знаеш да си смениш акумулатора, по-добре не сядай зад волана/сигурно и гума не знаеш как се сменя/. Как Ви дават свидетелства, без да Ви научат на елементарни неща, питай някой комшия, той ще ти каже-гледаш да не объркаш при поставянето на акумулаторната батерия плюса и минуса, с другото ще се справиш. Както казват колегите пиши какво е бмв-то, за да не търсиш акумулатора и да викаш, че няма :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 09 Мар 2012, 16:45

не се долива дестилирана вода, а дейонизирана!
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D
Мечтае да кара: м5
Детайли за колата: черна печка

Мнение от kunaa » 12 Май 2012, 22:09

Еее те май двете води са едни и същи :dunno:
Алкохол ДА шофьорлък НЕ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 99'

Мнение от bmw_760il » 14 Май 2012, 11:55

Така е еднакви са, а автора на темата мен ме съмнява да е взел книжка като му гледам ника.Относно темата според мен е най-добре да помоли комшия или познат да му свърши работата :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: BMW M6 G-power
Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp

Мнение от lud fen » 29 Юни 2012, 22:04

Здравейте колеги,да не отварям нова тема ще пиша тука :)
Дали ще се бъгне нещо в системата ако си изкарам акумулатора на колата и да го заредя
Колата е 520и 1997год.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 14 Юли 2012, 0:48

Такива грешки поне на мен, никога не са ми излизали при вадене на акомулатор. А защо в един по-горен пост пише да се налива вода 1 см над клетките. Аз веднъж годишно доливам до маркировката, но клетките пак се показват с 1 см и ясно се вижда, че са оксидирани. Това проблем ли е?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Мнение от 90e90e » 13 Авг 2012, 18:12

Проблем е, разбира се! След като са оксидирали - то те в повечето случаи стават неефективни и често пъти окъсяват. При обслужваемите акумолатори най-често има маркер до къде трябва да е нивото и маркера се намира в самата клетка, като се погледне отвора отгоре, а не някъде отстрани. Клетките както каза колегата трябва да са заляти поне 1 см с електролит.
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 13 Сеп 2012, 19:09

Здравейте,
За да не отварям нова тема,ще попитам тук.

Преди да си купя BMW-то, се бях загледал по една Е-класа 2004г..Зачетох се из форумите на Мерцедес,и в една тема ми направи впечатление,че току така не се е сменял акумулатора.До колкото разбрах тогава,не трябвало автомобила да остава без ток,защото имало някакво реле,което при откачване на стария и закачането на нов акумулатор,горяло и струвало 900лв.
Има ли такова нещо и при BMW ?
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 21 Сеп 2012, 2:22

bgpavlp написа:Здравейте,
За да не отварям нова тема,ще попитам тук.

Преди да си купя BMW-то, се бях загледал по една Е-класа 2004г..Зачетох се из форумите на Мерцедес,и в една тема ми направи впечатление,че току така не се е сменял акумулатора.До колкото разбрах тогава,не трябвало автомобила да остава без ток,защото имало някакво реле,което при откачване на стария и закачането на нов акумулатор,горяло и струвало 900лв.
Има ли такова нещо и при BMW ?

Това за първи път го чувам, за каквато и кола да е. Колкото и недомислици (според мен) да има в Мерцовете това на дали е така, все пак не са някоя мижава азиатска компания.

Назад към Сервизно обслужване на БМВ