смяна на бендикс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Re: смяна на бендикс
Как се сваля тази зегерка на втулката колеги?Там може да се бръкне само с игла 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Абе стартера на М43 може и да излиза без да се свалят колекторите ,аз поне не съм го правил без да е свален колектора и честно казано ми е трудно да си го представя..... , ама ако знаете на М54 как се сваля клапана за картерни газове , ще се откажете с указ в държавен вестник ! Свалянето на стартера на което и да е БМВ изобщо не е лесно , който твърди обратното , според мен не е свалял стартер ! Иначе смяната на бендикса при свален стартер е лесно , ще се ориентираш колега , наистина не е сложно ...
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
Мисълта ми е как излиза тази зегерка?Да не би да се троши и после да се слага нова 

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
bochogogogo написа:Как се сваля тази зегерка на втулката колеги?Там може да се бръкне само с игла
дали някой те разбра за какво гопвориш

- metodi80
- старши ентусиаст
-
mihal написа:bochogogogo написа:Как се сваля тази зегерка на втулката колеги?Там може да се бръкне само с игла
дали някой те разбра за какво гопвориш
разбрах го аз , и в една друга тема е писал ..... тая зегерка , както и всяка друга , колега , се сваля със зегер клещи (ако не успяваш по друг начин а , щом не можеш да бръкнеш , значи оста на която е поставена зегерката е потънала на вътре и трябва да я избуташ по някакъв начин , така , че да се покаже зегера )
- mihal
- ентусиаст
-
аз що устанах със спомена че няма такъв тип зегерки в стартера? ако говориш за това номер 5 от схемата то не е за зегерклещи
, то се сваля като се избие втулката с леко почукване (в едната посока само става), после изчопляш пръстенчето с отверка и втулката е свободна да излиза
))

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
mihal написа:аз що устанах със спомена че няма такъв тип зегерки в стартера? ако говориш за това номер 5 от схемата то не е за зегерклещи, то се сваля като се избие втулката с леко почукване (в едната посока само става), после изчопляш пръстенчето с отверка и втулката е свободна да излиза
))
Това беше отговора колега.
- mihal
- ентусиаст
-
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2