М50б20 проблем с разход ?!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
М50б20 проблем с разход ?!?
Привет колеги , съжалявам ако допусна правописни грешки при пускането на темата не ме линчувайте
!
Така колата е 92 година м50б20 ( астматика ) БЕЗ ВАНОС ! бош електроника с клима и от известно време имам доста сериозен проблем с разхода на гориво !
Минах какви ли не диагностики прегледи и какво ли още не! Най-интерсното е че когато я качихме на комоютара дава грешка ламда сонда и дебитомер? НО ! при отделен преглед и на двете пак през диагностиката и двете неща работят в нормата !
При изгасена кола дебитомера дава 40Кг air интейк ?
при запалена работи ? както и ламда сондата
абсолютно всичко в нормите ! Предни няколко дни свалих Дриосел клапа и моторче за празен ход почистих ги и ги монтирах , но проблема остана ! Около колата си мирише на бензин харчи си и това е... Докато не загрее напълно няма проблем.. после се почва менене на обороти , което се засилва когато пусна фарове и парно !чува се пукане в генерацията..
Хвърляйте Боб и помагайте защото вече не се издържа !
Благодаря предварително !

Така колата е 92 година м50б20 ( астматика ) БЕЗ ВАНОС ! бош електроника с клима и от известно време имам доста сериозен проблем с разхода на гориво !
Минах какви ли не диагностики прегледи и какво ли още не! Най-интерсното е че когато я качихме на комоютара дава грешка ламда сонда и дебитомер? НО ! при отделен преглед и на двете пак през диагностиката и двете неща работят в нормата !

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: М50б20 проблем с разход ?!?
Типични симптоми на заминала ламбда.
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Haddess написа: Около колата си мирише на бензин харчи си и това е...
Колега не знам дали ще сам ти от полза но един френд с 316-ка седан имаше подобен проблем. Миришете на бензин харчеше яко и макар и минимално мощността му беше спаднала.. При него се оказаха 2 маркучета под въздушния колектор дълги по около 5-8 см които бяха спукани
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
Haddess написа:Привет колеги , съжалявам ако допусна правописни грешки при пускането на темата не ме линчувайте!
Минах какви ли не диагностики прегледи и какво ли още не! Най-интерсното е че когато я качихме на комоютара дава грешка ламда сонда и дебитомер? НО ! при отделен преглед и на двете пак през диагностиката и двете неща работят в нормата !При изгасена кола дебитомера дава 40Кг air интейк ?
абсолютно всичко в нормите ! Предни няколко дни свалих Дриосел клапа и моторче за празен ход почистих ги и ги монтирах , но проблема остана ! Около колата си мирише на бензин харчи си и това е... Докато не загрее напълно няма проблем.. после се почва менене на обороти , което се засилва когато пусна фарове и парно !чува се пукане в генерацията..
![]()
пробвай с друг дебитомер при мен се оказа той уж нищо му нямаше но след като сложих друг взе др.да говори и ми падна разхода
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
Колега карах едно 316 и и на мен ми харчеше в повече и меришеше на бензин оказа се маркучето на инжекцията от остаряването и се напукало и тече бензин 

- Haddess
- младши ентусиаст
-
CooL123Es написа:Haddess написа:Привет колеги , съжалявам ако допусна правописни грешки при пускането на темата не ме линчувайте!
Минах какви ли не диагностики прегледи и какво ли още не! Най-интерсното е че когато я качихме на комоютара дава грешка ламда сонда и дебитомер? НО ! при отделен преглед и на двете пак през диагностиката и двете неща работят в нормата !При изгасена кола дебитомера дава 40Кг air интейк ?
![]()
пробвай с друг дебитомер при мен се оказа той уж нищо му нямаше но след като сложих друг взе др.да говори и ми падна разхода
Пробвах същата работа?

- Haddess
- младши ентусиаст
-
Angelov91 написа:Колега карах едно 316 и и на мен ми харчеше в повече и меришеше на бензин оказа се маркучето на инжекцията от остаряването и се напукало и тече бензин
Моля дай линк към realoem за M50

7 мнения
• Страница 1 от 1