E36 ili E 30

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Re: E36 ili E 30

Мнение от M10 » 12 Май 2012, 14:25

Angelov91 написа:но не са ли малко старични какво ще кажете вие подкрепете ме :dunno: :bchug:

Щом си задаваш тоя въпрос, вземай пласмасата :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 12 Май 2012, 15:06

Вземай е36 фейсово и не се чуди, читаво е30 ще е доста пари, а и като сравним екстрите на двете е ясен избора според мен :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 99'

Мнение от bmw_760il » 12 Май 2012, 18:38

За какъв бюджет става въпрос?
Най-добре според мен е Е36 2.5 или 2.8 и шпер или Е30 с един от двата двигателя в него и шпер, като цяло зависи за какво ще я ползваш ;)

Аватар

Мнение от apostate » 12 Май 2012, 21:53

baitun написа:Вземай е36 фейсово и не се чуди, читаво е30 ще е доста пари, а и като сравним екстрите на двете е ясен избора според мен :yes:

И кво ти е ясно, че не стоплям? Кви точно екстри ще сравняваш, дет ги има Е36-чката, а Е30-ката ги няма, като изключим климатроника? Само не ми разправяй, че ASC-то е екстра... :mhihi:
А като почнем със скърцащата пластмаса навред, насраните ел. стъкла, минем през увисналата жабка и т.н., ето ти някои екстри, които например ги няма при Е30-ката. :mhihi:

За поведение на пътя няма за какво да говорим. :winky:

M10 написа:
Angelov91 написа:но не са ли малко старични какво ще кажете вие подкрепете ме :dunno: :bchug:

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 12 Май 2012, 22:32

apostate написа:
baitun написа:Вземай е36 фейсово и не се чуди, читаво е30 ще е доста пари, а и като сравним екстрите на двете е ясен избора според мен :yes:

И кво ти е ясно, че не стоплям? Кви точно екстри ще сравняваш, дет ги има Е36-чката, а Е30-ката ги няма, като изключим климатроника? Само не ми разправяй, че ASC-то е екстра... :mhihi:
А като почнем със скърцащата пластмаса навред, насраните ел. стъкла, минем през увисналата жабка и т.н., ето ти някои екстри, които например ги няма при Е30-ката. :mhihi:

За поведение на пътя няма за какво да говорим. :winky:

M10 написа:

:yes:

Колега, не че нещо и аз не съм фен на многото електроника, но оставам с впечатление, че не си наясно какви "екстри" има в последните Е36, който въобще са нечувани за Е30. Само това ми е забележката, не че са страшните екстри, но има доста разлика все пак. За поведението си прав, доколкото съм чувал, Е30 не съм карал да сравня :bchug:
Аз бих си взел читаво Е30 за да го турбинирам подобаващо или да го реставрирам от-до и да го заключа в гаража за идните поколения :mhihi: За ежедневно каране, в Булгаристан..., по-добре не :bchug:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Аватар

Мнение от apostate » 12 Май 2012, 22:57

Кви са тия неземни екстри при Е36, дет ги няма Е30-ката, ве, колега, я ме просветли? :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Май 2012, 23:01

Да речем навигация, ел задни джамове на купето.. има и още ама тва няма значение. Все пак разликата в годините между първите модели на е30 и е36 е доста голяма.

Е30-ката си има хубави страни, има си и лоши, както и е36. Всеки един е отстраним с малко ентусиазъм и повечко кеш :mhihi: Факт е обаче, че читава е30-ка е бяла врана, докато е36 в добро състояние може да се види далеч по-често.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 12 Май 2012, 23:12

apostate написа:Кви са тия неземни екстри при Е36, дет ги няма Е30-ката, ве, колега, я ме просветли? :winky:

Не са неземни, казах ти вече :winky: Дреболий разни - куп еърбези разни, PDC, подгреви тука-там, ел. седалчици, cruise control, миене на фаровете, "Highend" :mhihi: HK 10 тела в купето и разни други шукарийки... Някои дори имат GPS модул и някакво телефонче. Все пак говорим за едно поколение по-нова кола, та не знам какво си кривиш душата :mhihi: Пак ти казвам, че мен по ме интересува колко ще ми завива колата отколкото дали ще ми е топло на дупето през зимата :mhihi: :bchug:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

Аватар

Мнение от apostate » 12 Май 2012, 23:20

Nickelback написа:
apostate написа:Кви са тия неземни екстри при Е36, дет ги няма Е30-ката, ве, колега, я ме просветли? :winky:

Не са неземни, казах ти вече :winky: Дреболий разни - куп еърбези разни, PDC, подгреви тука-там, ел. седалчици, cruise control, миене на фаровете, "Highend" :mhihi: HK 10 тела в купето и разни други шукарийки... Някои дори имат GPS модул и някакво телефонче. Все пак говорим за едно поколение по-нова кола, та не знам какво си кривиш душата :mhihi: Пак ти казвам, че мен по ме интересува колко ще ми завива колата отколкото дали ще ми е топло на дупето през зимата :mhihi: :bchug:

Аве, акаунт, това са женски екстри, ве... човек като купува БМВ това ли гледа, дет си го написал, а и особено за 3-та серия. Аз не бих им обърнал и минимално внимание при избора на БМВ. Откога такива простотии вдигат цената на колата? Но в БГ всичко абсурдно е също толкова възможно.

bum_bum написа:Да речем навигация, ел задни джамове на купето.. има и още ама тва няма значение. Все пак разликата в годините между първите модели на е30 и е36 е доста голяма.

Е30-ката си има хубави страни, има си и лоши, както и е36. Всеки един е отстраним с малко ентусиазъм и повечко кеш :mhihi: Факт е обаче, че читава е30-ка е бяла врана, докато е36 в добро състояние може да се види далеч по-често.

Ел. задни джамове на купе/кабрио го има и при Е30. Навигация няма, ама да ти ева и екстрата, за това ли си е купил някой 3-та серия??? :shock:
Фийдбак (да ги ева в чуждиците) - това липсва на Е36-цата. И не само това, скърцащата пластмаса също, но това е минорна забележка.
Няма я симбиозата с хАсфалтя, със завоя, с кyрвенското поведение на задницата, която трябва да я "пляснеш" по определен начин (както при к*рвите), за да те слуша и да не ти бяга... това може да го рабере само някой, който е карал Е30-ка кат ората и не се е пребил... :mhihi:
Журналистите, обаче, ще продължават да разискват относно pros and cons, рийш ли... и коя е по-юпи, е36 или е46... :mhihi:
Е30 не е юпи-френдли още на излизане от завода. Тя е юпи-килър. И е за хора с квадратни характери, като самата нея, а не за такива със заоблени характери.

Без лоши чувства, акаунти-ентусиасти! :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 12 Май 2012, 23:27

Аз се предавам :ok: Явно Е30 се крие зад крилатата фраза - "the ultimate driving machine" :yes: :bchug:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 12 Май 2012, 23:33

много е яка е30 ма като седна вътре и се 1 сядам в жигула. даже тя е с малко по-заоблен интериор от е30. и подлакътник няма което е голем минус. докато на фейс е36 интериора си е още свежарка нищо че е пълнолетен.
Последна промяна b00st на 12 Май 2012, 23:34, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Май 2012, 23:33

Колега, пусни някоя снимка на твойта е30 да се порадваме на един уникат. :dunno:
Изображение

Аватар

Мнение от apostate » 12 Май 2012, 23:41

bum_bum написа:Колега, пусни някоя снимка на твойта е30 да се порадваме на един уникат. :dunno:

Колега, моите гнилочи са зле за снимки. Не са позьорки.
Зле са и като техническо състояние, но си ги обичам и трите,
Но въпреки това се съмнявам. чв която и наточена Е36-ца или Е46-ца да видя, ще ги откъсне от сърцето ми.
Извинявам се, ако съм прекалил с крайните си мнения в темата. Те не би трябвало да заблудят никой трезвомислещ акаунт. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Май 2012, 23:46

Щото помня май че ваще щяха да ти купуват е46 за 5к пък сега пишеш за е30-ките.. някак си не ми се връзва тая внезапна любов към е30. Освен ако не си пуснал тая тема за да се ебаваш или пък ако аз не те бъркам с някой :dunno:
Аз съм имал 3 е30-ки. Много арна колица е и винаги бих карал такова в добро състояние ама да изкарваме е36 като най-недъгавата кола не мисля, че е честно. Тъй както е92 е пълен пластмасарник и след 10 години сигурно ще се саморазпадне от самосебе си, но това не я прави лоша кола към момента.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 13 Май 2012, 0:16

bum_bum написа:Колега, пусни някоя снимка на твойта е30 да се порадваме на един уникат. :dunno:

има кво да покаже :mhihi: само светеща топка, не ще да си сложи още... :mhihi:

bum_bum написа:Щото помня май че ваще щяха да ти купуват е46 за 5к пък сега пишеш за е30-ките.. някак си не ми се връзва тая внезапна любов към е30. Освен ако не си пуснал тая тема за да се ебаваш или пък ако аз не те бъркам с някой :dunno:
Аз съм имал 3 е30-ки. Много арна колица е и винаги бих карал такова в добро състояние ама да изкарваме е36 като най-недъгавата кола не мисля, че е честно. Тъй както е92 е пълен пластмасарник и след 10 години сигурно ще се саморазпадне от самосебе си, но това не я прави лоша кола към момента.

точно техните са искали да му купуват е46, ама са му взели е30 да не го глезят в подгрев на задника. :mhihi:

zBoost написа:много е яка е30 ма като седна вътре и се 1 сядам в жигула. даже тя е с малко по-заоблен интериор от е30. и подлакътник няма което е голем минус. докато на фейс е36 интериора си е още свежарка нищо че е пълнолетен.

щот па е36 е лимузина голяма....

общо взето го игнорирайте тоа акаунт, дет оди да си реже пружините с флекса за 10лв, па е30, та е30 :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E36