М50Б20 тресе сутрин
Модератор: Технически модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
М50Б20 тресе сутрин
Ето какъв е проблема:Сутрин когато колата хубаво се е охладила от нощта,като тръгна да паля стартера върти по-дълго и като захапе да заработи все едно е на няколко цилиндъра по-малко и тресе докато огасне.С второто завъртане вече си пали все едно всичко е наред.И целия ден няма проблеми до другата сутрин...Ето клип какво точно се случва http://vbox7.com/play:7013c9307a усилете си звука за да чуето как тресе в началото... Колата е Е34 М50Б20 ванос с нов газов инжекцион.Дебелия маркуч на картерните газове ми е скъсан.Свещите ги смених оня ден като си мислех че с това проблема ще се оправи но явно не е от тях.Лулите са здрави.Сменени са уплътненията на колектора и дросела.Мислех дали не е не достатъчно налягане на бензин но като закарам на бензин и подавам повече газ всичко е ок и не придърпва. 

Re: М50Б20 тресе сутрин
Това е най-вероятно заради газта,няма смисъл да се притесняваш и да търсиш друга причина,щом е само сутрин и после изчезва.
При мен е същата работа,само дето съм с агу
При мен е същата работа,само дето съм с агу
MaxMeyer написа:...Дебелия маркуч на картерните газове ми е скъсан....
Започни с него!
Не е заради газта. И при мен има същия проблем. Миналото лято го правеше винаги, после се оправи на нейде и сега чат пат понякога също го прави. Подшушнаха ми, че може да е нещо основен или биелен лагер да затяга, нещо такова. Друг вариант, може ли да е разтегната верига?
Иначе и аз така, гориво мерих, цяла рейка с дюзи смених, свещи смених, на диагностика само датчика за входящия въздух на колектора показа и него смених - промяна никаква. После началото на зимата изчезна от самосебе си и сега не знам дали си внушавам, но понякога пак го прави, със стоплянето на времето. Дали може да има нещо общо това или е просто съвпадение?
Иначе и аз така, гориво мерих, цяла рейка с дюзи смених, свещи смених, на диагностика само датчика за входящия въздух на колектора показа и него смених - промяна никаква. После началото на зимата изчезна от самосебе си и сега не знам дали си внушавам, но понякога пак го прави, със стоплянето на времето. Дали може да има нещо общо това или е просто съвпадение?

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Масло бара ли ? Ако стича масло по клапаните , първото палене е такова , после изчиства
, няма страшно карай си.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
И от газта също го прави това . На газ е по бедна системата и се ошашква екуто ,записва си некви стойности по бедни от сондата .
ДОколкото знам се слагаше друг датчик за температурата , се едно е -50 и така обогатява повече като е студена докато тръгне сондата.
ДОколкото знам се слагаше друг датчик за температурата , се едно е -50 и така обогатява повече като е студена докато тръгне сондата.

Колегата спомена че ги-то му е ново,така че ако проблема е от скоро ясна е работата 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Абе кво говоря и аз като не разбирам и само обърквам хората
Изхвърли газта , няма да се оправи ,само повече хора ще зарадваш

Изхвърли газта , няма да се оправи ,само повече хора ще зарадваш

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
JIKI_RACER написа:И от газта също го прави това . На газ е по бедна системата и се ошашква екуто ,записва си некви стойности по бедни от сондата .
Сподели какъв точно датчик да сложа и да пробвам какво ще се случи?Ако стане така ще помогнем и на други хора с тоя проблем.
Я кажете ако карам цял ден на бензин и на другата сутрин пак ли ще се шашка екуто?Щото това ще е лесна проба да покарам на бензин и да видим...?
Аааа че се сетих м/у другото колата има и чип ако има значение....

Последна промяна MaxMeyer на 11 Май 2012, 19:46, променена общо 1 път

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
JIKI_RACER написа:Масло бара ли ? Ако стича масло по клапаните , първото палене е такова , после изчиства, няма страшно карай си.
Масло не пипа мотора , като цяло е много добре двигателя но това сега ме озадъчава...

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
покарай малко на бензин , и си намери 1 2 бобини
ей така да си пробваш сутрин.
няма се плашиш М50б20 така става с газ.вечерта ако я изгасиш на бензин няма да има драми .
обогати малко газовата , стига си я настройвал като някоя майна да ти гори 11 градско
.
бедна смес , ламбдата се шашка , пише глупости в еку , сутрин кат запалиш се чуди кво става .
третото е ламбда симулатор да сложиш .въпреки че няма мноого смисъл .
смени си и температурния датчик.

няма се плашиш М50б20 така става с газ.вечерта ако я изгасиш на бензин няма да има драми .
обогати малко газовата , стига си я настройвал като някоя майна да ти гори 11 градско

бедна смес , ламбдата се шашка , пише глупости в еку , сутрин кат запалиш се чуди кво става .
третото е ламбда симулатор да сложиш .въпреки че няма мноого смисъл .
смени си и температурния датчик.

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
То е ГИ нищо не настройвам
гори ми около 16. Интересно че в началото като ми сложиха инжекциона не правеше така и в последствие се влоши...Смених скъсания маркуч на картерните газове но все същото.

JIKI_RACER написа:
обогати малко газовата , стига си я настройвал като някоя майна да ти гори 11 градско.
ша ма обидиш

16 среден разход ли ти е?малко множко ми се вижда.
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Е кое му е множкото?Градско 16 газ,извънграско 10 газ.На бензин в града 15 някъде извън пак 10
И мисля че това е нормален разхода за тоя мотор.

пак казвам мислех че става въпрос за среден разход
иначе при мен с агу абсолютно същата история

иначе при мен с агу абсолютно същата история
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4