Project ""BloodyMarry""
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Re: Project ""BloodyMarry""
Радваме се, че ентусиазма не си е отишъл, но ще те помоля като имаш възможност да оправиш латиницата.
Успех.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Малко да раздвижа темата. Върнах се за малко до БГ и веднага направих някой покупки за ''старата госпожа'' Джантите са Oz Mito 17 inc. 7,5 J ET?.
В окаяно състояние са, но има надежда да ги спася. Доста са заваряни и то не много добре , но има лъч надежда
.
Има и още нещо което си взех а то е някаква спортна престилка или добавка за предната броня (не знам точно как им се казва). Не съм сигурен дали ще я сложа , защото първоначално нещо не ми харесва как стои , но все пак ще я подготвя и боядисам и ще я наложа на колата може и пък да ми хареса. Отделно днес проверих в един магазин за някой части а именно, комплект пружини street comfort на DTS 40/30 - 243 лв. Биалетка-48лв. Долен носач- 80 лв. Предни дискове за е34 302mm. вентилирани оригинални - 230лв. Не оригинални, около 150 лв. Пружините сигурно ще ги поръчам както и биалетка и носач че са за смяна. За дисковете още обмислям.
Някой може ли да ми сподели начини за снижаване на колата , като рязане на пружини за мен е неприемлив вариант. Както и големия ми проблем седалките. На моите нищо им няма но ми е тясно в колата. Краката ми опират във волана и никак не е комфортно. Търся по нисък вариант.
В окаяно състояние са, но има надежда да ги спася. Доста са заваряни и то не много добре , но има лъч надежда

Има и още нещо което си взех а то е някаква спортна престилка или добавка за предната броня (не знам точно как им се казва). Не съм сигурен дали ще я сложа , защото първоначално нещо не ми харесва как стои , но все пак ще я подготвя и боядисам и ще я наложа на колата може и пък да ми хареса. Отделно днес проверих в един магазин за някой части а именно, комплект пружини street comfort на DTS 40/30 - 243 лв. Биалетка-48лв. Долен носач- 80 лв. Предни дискове за е34 302mm. вентилирани оригинални - 230лв. Не оригинални, около 150 лв. Пружините сигурно ще ги поръчам както и биалетка и носач че са за смяна. За дисковете още обмислям.
Някой може ли да ми сподели начини за снижаване на колата , като рязане на пружини за мен е неприемлив вариант. Както и големия ми проблем седалките. На моите нищо им няма но ми е тясно в колата. Краката ми опират във волана и никак не е комфортно. Търся по нисък вариант.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
Поздравления за новите придобивки! Относно ОЗ-та определено за мен не са нещото което бих сложил на Е28-ца, но избора е в теб така че ще видим ти как ги намираш на колата. Иначе 15-те са екстра от всякъде, като не броя капачките естествено. На ниско окачване ще се връзват добре и с предния спойлер който си взел. Относно за седалките аз съм с корито в 5-ка и пак си седя сравнително високо може би заради самите релси за регулиране на седалката който още ползвам от оригиналната. В Е21-та имам Рекаро от Алфа 155 и е доста нисичко същевременно изглеждащо добре и удобно. За спирачките съм чувал, че големия диск от Е34 525 пасва заедно с апарата за него без преправяне на Е28 което ще е добър ъпгрейд. Също така се събира и в 15-ка джанта заради големия офсет на диска.
По върпоса за снижаването аз си пея моята песен с китайските койлове за бюджетен вариант и маркови за дебел портфейл. Аз и на 2-те карам с китайки 8/6кг и 5-ка вози сравнително меко на гуми с 50-профил на страничната височина.
Това е от мен, успех в модификациите и да не забравиш да качих хубави снимки след всяка промяна.
По върпоса за снижаването аз си пея моята песен с китайските койлове за бюджетен вариант и маркови за дебел портфейл. Аз и на 2-те карам с китайки 8/6кг и 5-ка вози сравнително меко на гуми с 50-профил на страничната височина.
Това е от мен, успех в модификациите и да не забравиш да качих хубави снимки след всяка промяна.

- M.Velichkov
- ентусиаст
-
- Кара: ретро ръжди
Aз тъкалям на рязани радилкно пружини
бай стругар скъси амортесьорите, отзад минах на мега твърди пружини и са е като трупче. С 14-ки джанти и високи на жипка гуми нямам забележка. Почти съм готов с 15-ките и мисля и аз да карам на 50-ти профил тогава ще кажа как е 

Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
moksika написа:Aз тъкалям на рязани радилкно пружинибай стругар скъси амортесьорите, отзад минах на мега твърди пружини и са е като трупче. С 14-ки джанти и високи на жипка гуми нямам забележка. Почти съм готов с 15-ките и мисля и аз да карам на 50-ти профил тогава ще кажа как е
Бай стругар как прецени колко да скъси стержените? (Въпроса не е подиравка, сериозно питам)

- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
Лично аз бих заложил на 55 или повече за 15-ка, иначе ще седи странно в хралупата на 5-цов калник. Освен ако не мислиш да я караш на 2 пръста клиренс. Моята за сега е на четири пък пръстите не са ми дебели ...moksika написа: Почти съм готов с 15-ките и мисля и аз да карам на 50-ти профил..

- M.Velichkov
- ентусиаст
-
Искам да се влачи по корем гадината, за тея години ядове това заслужава
Мислихме мислихме с колко да режем стержена и решихме с колкото съм скъсил пружината + 0.5 см. от нас. Нямам още наблюдение дали сме уцелили пропорцията
Ще ми се и от преде да мина на по твърди пружинки, ама дали ще намеря....

- Gecallica
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i
moksika написа:Искам да се влачи по корем гадината, за тея години ядове това заслужаваМислихме мислихме с колко да режем стержена и решихме с колкото съм скъсил пружината + 0.5 см. от нас. Нямам още наблюдение дали сме уцелили пропорцията
Ако се вярва на формулите, по които се изчисляват пружините, самото скъсяване придава "твърдост" на пружината. Друг е въпросът дали ще ти е достатъчна тази твърдост

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Gecallica написа:moksika написа:Искам да се влачи по корем гадината, за тея години ядове това заслужаваМислихме мислихме с колко да режем стержена и решихме с колкото съм скъсил пружината + 0.5 см. от нас. Нямам още наблюдение дали сме уцелили пропорцията
Ако се вярва на формулите, по които се изчисляват пружините, самото скъсяване придава "твърдост" на пружината. Друг е въпросът дали ще ти е достатъчна тази твърдост
Проблема е че няма как да си сигурен колко да скъсиш хода, затова и питах колегата.

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Вземаш няколко комплекта амортисьори (около 85ти набор) и пробваш през сантиметър 

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Vasko_BP написа:Gecallica написа:moksika написа:Искам да се влачи по корем гадината, за тея години ядове това заслужаваМислихме мислихме с колко да режем стержена и решихме с колкото съм скъсил пружината + 0.5 см. от нас. Нямам още наблюдение дали сме уцелили пропорцията
Проблема е че няма как да си сигурен колко да скъсиш хода, затова и питах колегата.
Като си харесаш колко да е дълга пружината, бай стругар скъсява амортисьора по нея така, че като е разпънат да не хлопа. Като цяло пружината започва да хлопа след махане на повече от 2-3 намотки, та до там може и да не пипаш амортисьора.
- M.Velichkov
- ентусиаст
-
Точно 2 "намотки" съм ги резнал. Накарaх го повече да реже от стержена за да е под напрежение като събираме "макферсона" ама ае се спреме, че усрахме на колегата темата. Имам си моя, ако някой иска да пита нека е там или на ЛС 

- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
Аз, на моята Е28-ца, наскоро минах на 18" предните са 8j ет20, задните са 9j ет25, гумите са 225/40 и отзад са 245/35. Окачването отпред е H&R пружини , доста са твърди, амортесьорите са ми koni регулеруеми. За отзад не успях да намеря нищо и затова резахме пружините, като амортесьорите са си стандартните. Та засега нямам грижи и никъде не опира. обаче вози д оста твърдо .
SHARK-а му е майката!!!
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Така със корави пружини+конита отпред, а отзад с мекици няма ли зверски много недозавиване
или важна е стойката 

- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
М10, няма недозавиване, забравих да спомена ,че на задните пружини сложихме гумени тампони между навивките , точно за да не се случва това. Ефект има!
Да, попитам нещо др. Отзад нямам стабилизираща щанга!!! На купето има място където да се захване, но на самите носачи няма??? На другата Е28-ца която имаме с брата, има и щанга и място където да се захванат на долните носачи
Може ли да си е така от завода без стабилизираща задна щанга, макар , че не виждам логика.Нека някой по компитентен каже .
Да, попитам нещо др. Отзад нямам стабилизираща щанга!!! На купето има място където да се захване, но на самите носачи няма??? На другата Е28-ца която имаме с брата, има и щанга и място където да се захванат на долните носачи

SHARK-а му е майката!!!