Въпрос за втория ключ на Е60 (нов)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- krassy_k
- Потребител
-
- Кара: BMW E60 530XD
- Мечтае да кара: това ми стига:)))
Въпрос за втория ключ на Е60 (нов)
Колеги,
Дано да не досаждам с вече разискван въпрос, но за съжаление не открих нищо по него (а може и да не му разбирам много на търсенето:)) Та, въпросът ми е може ли да възникнат някакви проблеми, ако прекалено дълго - повече от година не се използва втория ключ? Става дума за новия ключ и старт-стоп бутон след фейса.
Предварително благодаря за отзивчивостта.
Дано да не досаждам с вече разискван въпрос, но за съжаление не открих нищо по него (а може и да не му разбирам много на търсенето:)) Та, въпросът ми е може ли да възникнат някакви проблеми, ако прекалено дълго - повече от година не се използва втория ключ? Става дума за новия ключ и старт-стоп бутон след фейса.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Re: Въпрос за втория ключ на Е60 (нов)
Когато купих колата, от Германия до тук ги ползвах и двата. Този новия като го сложих в слота, ми изписа на таблото че батерията е слаба, но в последствие изчезна това съобщение. Четох че било добре да се ползва и резервния от време на време. Дали се зареждат в слота не знам, но някъде бях чел нещо подобно.
В книжката на 28-29 стр. е описано всичко и пише че трябва да се ползва поне 2 пъти на година защото така му се зарежда батерията.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-

memorex написа:В книжката на 28-29 стр. е описано всичко и пише че трябва да се ползва поне 2 пъти на година защото така му се зарежда батерията.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
Използвам темата на колегата за да попитам запознатите. В джапката има една пластмасия подобна на ключ, а в нея може да се вкара пластмасовия сервизен ключ. Бях чел в чужди сайтове, че могат да се ползват ако примерно караш сърф или си водолаз.
- krassy_k
- Потребител
-
- Кара: BMW E60 530XD
- Мечтае да кара: това ми стига:)))
Благодаря колеги!
И аз го имам този в жабката, но не знам дали изобщо там има някакво ел. захранване и дали там мойе да се зарежда.
Благодаря Ви за отговорите и Ви пожелевам безаварийно пътуване.
И аз го имам този в жабката, но не знам дали изобщо там има някакво ел. захранване и дали там мойе да се зарежда.
Благодаря Ви за отговорите и Ви пожелевам безаварийно пътуване.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
kopchev написа:И аз го имам този в жабката
+1 но реално за какво се ползва това "калъфче"?
За палене на колата като предварително сложиш вътре резервния ключ или за да можеш да пуснеш радиото
- sinbad0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d
- Детайли за колата: 520d 177p.s. E60
Наистина в книжката пише,че се зарежда когато е поставен ключа в слота.
За хората с комфортен достъп батерията се сменя,поне така пише в упътването. Аз тъкмо взех втория ключ от лизинга......
За хората с комфортен достъп батерията се сменя,поне така пише в упътването. Аз тъкмо взех втория ключ от лизинга......
Колеги да ползвам и аз темата - имам два ключа (старт/стоп). На резервния не му работи функцията за заключване на колата (и логично го държа резервен), а на първия не му работи копчето за отваряне на багажника. Бях питал в Камор за проблема с втория ключ и ми казаха, че не може да се поправи, трябва нов (предполагам аналогично това важи и за първия). Дали нещо може да се поправи по тези ключове, за да си работят всичките функции по тях или поне от двата ключа да се направи един, напълно работещ. Иначе и с двата ключа колата си пали, използваеми са.
Много вероятно е да имаш разпоено копче на "главният" ключ. Вторият може да се пробва да се обучи, в случай, че е ок хардуерно.
Ще отворя главния ключ да видя как са спойките. А защо втория ключ да има нужда от обучаване (като изключим евентуално разпояване и при него)?
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
krassy_k написа:Колеги,
При всички лизингови коли вторият ключ не се ползва 3-5години и досега за паднала батерия или за възникнал проблем не съм чул/бил свидетел!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Дори и да "падне" батерията не е болка за умиране - слагаш ключа в слота и за максимум половин час каране, тя се "събужда" (става дума за ключовете с акумулаторна батерия)! Батерията няма нищо общо с това дали колата ще пали или не, тя захранва само дистанционните функции и нищо друго. Транспондерът в ключа е енергонезависима памет и току-така няма как да се "изтрие" информацията вътре относно комуникацията между него и CAS-a. Карайте си спокойно лизинговите коли, вторият ключ ще си работи и след няколко години...
!

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2