BMW намират старата форма?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

BMW намират старата форма?

Мнение от MDFk » 20 Юни 2006, 16:03

Разглеждах Autobild.de и попаднах на следната статия със заглавие "BMW намират старата форма"...Не мисля, че тя е само за немскоговорящите, струва си да се видят снимките(90% от които са монтажи), в които като че ли има надежда за нормализиране на дизайна на баварците. Е, стига да излязат на пазара по този начин. :D
Има и 4-5 издънки(за мен) - новата Х5 и някакъв ван(LSC - Luxory Sports Cruiser - WTF ???) който пък е...гаден, но като за финал има догатки към евентуалния наследник на Z8 - и по мое мнение е да го дават насам както си е на картинката!

Иначе се говори още за плановете на марката до 2012, Х6(2008), и за нов двигател 3,0л - 272кс. бензин с разход 7,8!...

ето линка: http://www.autobild.de/erlkoenige/neuhe ... l_id=11430

Извинявам се ако темата се дублира!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Modulo » 20 Юни 2006, 17:09

Единственото, което според мен трябва на "нормализират" е X3, което изглежда много зле. Също така е много дразнещо, че джантите, които идват базово с трета серия (не знам за 5-тa) са жалки, а явно повечето хора се стискат и ги поръчват така. Нямам друго обяснение за факта че повечето нови 3-ки в София са с малки и обикновени джанти, от което целия вид на колата губи драстично. Забелязвате ли коренната разлика когато 3-ката е на 18-ки, а 5-цата е на 19-ки?

А E92 изглежда убийствено - нямам забележки... Гледах официална ценова листа в германия - 335i ще е 43 000 EUR (базово). Аа да, и ако някой не е чул - кабриото ще е с твърд покрив. Направо мечта!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 20 Юни 2006, 17:37

Modulo написа:Единственото, което според мен трябва на "нормализират" е X3, което изглежда много зле. Също така е много дразнещо, че джантите, които идват базово с трета серия (не знам за 5-тa) са жалки, а явно повечето хора се стискат и ги поръчват така. Нямам друго обяснение за факта че повечето нови 3-ки в София са с малки и обикновени джанти, от което целия вид на колата губи драстично. Забелязвате ли коренната разлика когато 3-ката е на 18-ки, а 5-цата е на 19-ки?

А E92 изглежда убийствено - нямам забележки... Гледах официална ценова листа в германия - 335i ще е 43 000 EUR (базово). Аа да, и ако някой не е чул - кабриото ще е с твърд покрив. Направо мечта!

Ако питаш мен на тройката и 18ки седят малки.

А колкото до Х3, то си е удар под кръста,ама за конкуренцията,понеже нито ауди,нито мерцедес имат подобен джип.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от MDFk » 20 Юни 2006, 23:36

Вярно е това че джантите "отварят" дизайна на колата - например една е36тица изглежда добре по дефолт, но с едни хубави джанти просто става друга кола(не говорим за возия). Със всички коли е така - просто един наглед малък детайл прави разлика от земята до небето.
Те и немците в статията за такива говорят малко...

Чудно за интереса по темата...нали болшинството искат да убият шеф-дизайнера на БМВ(и аз съм измежду тях)? Но не влизат(или поне не пишат) да видят дали аджеба има надежда.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и си свирка

Мнение от AIWERA » 21 Юни 2006, 1:12

MDFk написа:Чудно за интереса по темата...нали болшинството искат да убият шеф-дизайнера на БМВ(и аз съм измежду тях)? Но не влизат(или поне не пишат) да видят дали аджеба има надежда.

На мен модераторите ми изтриха подписа след първото мнение във форума, а именно защото в него имаше деликатно изказано недоволство от новата тройка купе. Та, вече не виждам смисъл да си изказвам мнението за дизайна на новите баварчета след като е доста негативно, а ако и новият Х5 изглежда така, както го пуснаха в една тема вече наистина ще ми писне! Не харесвам новите тройки (и седана и купето), защото знам, че можеха да изглеждат и по-добре! :evil: На autobild много отдавна им гледам фотошопите и някои наистина ми харесват!

За протокола - В подписа ми беше тази скица, взех я от страницата, която излизаше при представянето на купето в сайта на БМВ:
Изображение
Последна промяна AIWERA на 21 Юни 2006, 1:19, променена общо 1 път

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 21 Юни 2006, 1:18

Aiw написа:
MDFk написа:Чудно за интереса по темата...нали болшинството искат да убият шеф-дизайнера на БМВ(и аз съм измежду тях)? Но не влизат(или поне не пишат) да видят дали аджеба има надежда.

На мен модераторите ми изтриха подписа след първото мнение във форума, а именно защото в него имаше деликатно изказано недоволство от новата тройка купе. Та, вече не виждам смисъл да си изказвам мнението за дизайна на новите баварчета след като е доста негативно, а ако и новият Х5 изглежда така, както го пуснаха в една тема вече наистина ще ми писне! Не харесвам новите тройки (и седана и купето), защото знам, че можеха да изглеждат и по-добре! :evil: На autobild много отдавна им гледам фотошопите и някои наистина ми харесват!

Пиши смело бе.. дееба тоя отвратителен нов дизайн..

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 21 Юни 2006, 4:12

Мен пък Е90 почва се повече и повече да ми харесва а купето е трепач...за Е60 да не говорим, защото таз кола с един Мшакет е предпочитам прееееед мнооооооого други!

От всички БМВ-та само неразбирам дизайна на Х3, но щом има хора да ги кефи се тая.

Евала на дизайнерите на БМВ защото гледат в бъдещето, тези коли ще са адски модерни след 20 години, така както Е30 е "модерна" сега.

Ам пак казвам, всеки да си кара/купува какво му харесва :)

Ако не, то просто да не плюе това което се харесва на друг ;-)

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 21 Юни 2006, 7:04

Съжалявам да ви го кажа, но БМВ не ги интересува мнението на доста от хората тука, включително и мойто.

Мене ме кефи новата 3ка, и то много, но аз нямам възможността да влезна утре в локалния ми БМВ дилър, да хвърля $10,000 депозит на масата и да кажа "Искам ей таз 325ца с тези джанти, и я искам днеска". Точно поради тази причина, на БМВ им е през к*ра дали ми харесва новата 3ка или не.

Обаче като гледам статистикте за продажби на нови коли в Австралия, а и по пътищата, излиза че дизайнърите на БМВ вообще не са прости, ами точно обратното, защото хората които МОГАТ да си позволят тези коли често избират БМВ пред Ауди, Ягуар, Мерцедес и сума други луксозни автомобили. И БМВ за разлика от доста други фирми в момента работят с печалба.

Такаче ако трябва да обвинявате някой за дизайните на новите БМВта, не обвинявайте БМВ, ами обвинявайте пазара . . . сигурен съм че ако идете при некой собственик на Е90 и му кажете че е глупак и че не разбира от дизайн защото си е купил Е90 320д вместо Е36 328и, той много ще се засегне . . . още утре ще си продаде колата и ще почне да търси из мобилето за читава Е36ца 'нов внос от Гирмания'.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 21 Юни 2006, 7:37

SlipKnoT написа:
Aiw написа:

Пиши смело бе.. дееба тоя отвратителен нов дизайн..

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 21 Юни 2006, 8:12

GaD написа:Мен пък Е90 почва се повече и повече да ми харесва а купето е трепач...за Е60 да не говорим, защото таз кола с един Мшакет е предпочитам прееееед мнооооооого други!

От всички БМВ-та само неразбирам дизайна на Х3, но щом има хора да ги кефи се тая.

Евала на дизайнерите на БМВ защото гледат в бъдещето, тези коли ще са адски модерни след 20 години, така както Е30 е "модерна" сега.

И аз съм така, когато за първи път видях снимки на 1ва и на 3та серия хич не ми харесваха, но като ги видях на живо стана обратното,сега колкото по-често виждам Е90 или Е87 все повече и повече ми харесват.

П.С. На времето някой беше казал ,че като мине по улицата някоя 6ца никои не я заглежда,а като мине някое Е30 всички се обръщат и му се възхищават :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 23 Юни 2006, 20:33

GaD написа:Мен пък Е90 почва се повече и повече да ми харесва а купето е трепач...за Е60 да не говорим, защото таз кола с един Мшакет е предпочитам прееееед мнооооооого други!

Подкрепям. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sleepwalker » 24 Юни 2006, 21:05

сега е36 е модерно по него се обръщат хората ( и пичките де :mhihi: ) на е30 му мина "модата" ;)
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 24 Юни 2006, 23:35

да имам пари да си карам Е30-то и кой квото ще да заглежда! :P
BMW only!

E21 поклонник
Аватар
Кара: e36 компот

Мнение от x3m » 25 Юни 2006, 11:15