Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Re: Е46 - Разход гориво!
cHaunepucTa написа:koleto_78 написа:Смесен градско и извън София-Сандански-Петрич-Благоевград-София 450км=22л което е 4.9l/100.Само в Сандански са 100км като улиците гледат към небето и е палиш 1ва-2ра гасиш.Отделно колоните за изпреварване с 5та-4та.
Сори, ама под това смесен, какво имаш предвид? 20км в София и останалото извънградско ли ?
Без Софията

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
316i 99 г.-13 месеца-11 000 км.-смесено каране-по колонка-7,9/100.
- docento
- Потребител
-
- Кара: E 46 320d
- Детайли за колата: Тъмно син металик ,320 d ,136 ps;
Тъмно сив металик,320 Diesel 150 ps
320 дизел,150 к.с.2002 година. Изминах 162 км.и му долях 9,550 литра дизел.Това май е някъде около 6/100. 

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
За мен няма такова понятие "смесен разход".
Това е стойност за която единственото нещо, което се зане със сигурност е, че е повече от извънградското и по-малко от градското. Ако се даде разход грдско и извънградско, мисля че всеки който е минал 4-ти клас може да се сметне "смесения" разход при определено съотношение градско/извънградско шофиране. Обратното обаче, не може!
Това е стойност за която единственото нещо, което се зане със сигурност е, че е повече от извънградското и по-малко от градското. Ако се даде разход грдско и извънградско, мисля че всеки който е минал 4-ти клас може да се сметне "смесения" разход при определено съотношение градско/извънградско шофиране. Обратното обаче, не може!
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- ivanofff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136к.с.
320d 136 к.с автоматик чипната, Стара Загора - Слънчев бряг през Айтос нормално каране 4.8/100 по колонка,но караше жена ми!!!
320iA за сега само градско (за около месец ) 13,5 л/100 и по колонка, и по борд, и като жената кара и аз като карам, все си е толкова.
Средно колко е разходът на 318i (118к.с.)?
По спецификации гледах, че го дават 6 извънградско и 11 градско.
Сега обаче гледам в друга тема мнение, че гори 7.5 извънградско без парно и климатик. Предполагах, че в характеристиките са го занижили, но литър и половина ми се вижда сериозна разлика...
Сега обаче гледам в друга тема мнение, че гори 7.5 извънградско без парно и климатик. Предполагах, че в характеристиките са го занижили, но литър и половина ми се вижда сериозна разлика...
- Rubik777
- Потребител
-
- Кара: Е46 318i 00'
- Мечтае да кара: M5
jamesj написа:Средно колко е разходът на 318i (118к.с.)?
318i 118 k.c.
градско нормално каране- (с малко ръчка от време на време) 10-11
градско с много ръчка- 12+
Варна - избягвам задръствания
извънградско трудно ще направиш 6 по-скоро 6.5-7 в най-добрия случай ако караш с 90-100
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
jamesj написа:Средно колко е разходът на 318i (118к.с.)?
Литър и половина не е сериозна разлика между спецификация и реален разход. Все пак колата е ~12 години, зависи как се кара, с какъв бензин, от кой и къде.
И да не съм офф:
318i 143к.с. - градско: около 10.5 - 11/100.
Извънградско на няколко пъти засичах: 6.3/100, 6.5/100, 6.7/100 в зависимост как се кара. 6.7/100 ми даде като карах с колоната за събора.
По книга я дават извънградско ~ 5.5, градско ~ 10.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Преди години за разход извънградско пишеше- при скорост 90 км/час. Сега има ли такова нещо?
cHaunepucTa написа:
Литър и половина не е сериозна разлика между спецификация и реален разход. Все пак колата е ~12 години, зависи как се кара, с какъв бензин, от кой и къде.
Ами по принцип е така, но все пак става въпрос за извънградско. Това си е 25% по-висок разход. Да не говорим, че мнението беше за без парно и климатик, което значи, че ще скочи поне до 8. Това е повече от дизел в града

Мерси все пак

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Пак да напиша, че разхода по каталог е в кажи-речи лабораторни условия, при една температура на въздуха и т.н. и най-вече, с бензин 98 октана! Това важи и за мощността на колите. На практика, каталожния разход е минималния, който може да постигне автомбила, така че аз лично винаги слагам 1-1.5 л отгоре, особено с бензин 95.
Never mistake motion for action...
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Да добавя още нещо.
Аз съм успявал да смъкна разхода дори под каталожните данни (с друга кола, не БМВ), но това с тава с много старание при шофирането (скорост 90кмч, пускане по инерция и/или принудителен празен ход). Общо взето каталожния разход се постига с каране 90-100 без никакви резки ускорения. Говоря за 3 различни марки и модели коли включително и БМВ.
При каране 130-140 разхода се качва с около 1 - 1.5 л/100км! Разбира се да не забравяме и фактора товар. Затова когато някой даде разход трябва да се имат в предвид всички тези фактори.
Аз съм успявал да смъкна разхода дори под каталожните данни (с друга кола, не БМВ), но това с тава с много старание при шофирането (скорост 90кмч, пускане по инерция и/или принудителен празен ход). Общо взето каталожния разход се постига с каране 90-100 без никакви резки ускорения. Говоря за 3 различни марки и модели коли включително и БМВ.
При каране 130-140 разхода се качва с около 1 - 1.5 л/100км! Разбира се да не забравяме и фактора товар. Затова когато някой даде разход трябва да се имат в предвид всички тези фактори.
Кога се пише "И" и кога "Й"
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
Leon написа:Пак да напиша, че разхода по каталог е в кажи-речи лабораторни условия, при една температура на въздуха и т.н. и най-вече, с бензин 98 октана! Това важи и за мощността на колите. На практика, каталожния разход е минималния, който може да постигне автомбила, така че аз лично винаги слагам 1-1.5 л отгоре, особено с бензин 95.
А защо с бензин 98 октана, като само може би 330и го дават да се кара с 98, останалите с 95 ?
Той по каталог даже е 5.5.
И изведнъж ми стори доста да се качи до 8-8.5 (с климатик).
То си е нормално да е по-висок от каталожния, но по-скоро мислех, че при 120-130-140км/ч ще нарасва до 7-7.5, а не че ще трябва да карам с 90, за да го сваля до толкова
И изведнъж ми стори доста да се качи до 8-8.5 (с климатик).
То си е нормално да е по-висок от каталожния, но по-скоро мислех, че при 120-130-140км/ч ще нарасва до 7-7.5, а не че ще трябва да карам с 90, за да го сваля до толкова