320D e90 vs 325i e90

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Re: 320D e90 vs 325i e90

Мнение от Georgieff » 07 Май 2012, 13:08

От 2 месеца карам Е91 325i новия комън рейл 218 к.с.

Повече за дизел не искам да чуя.
Touring & windsurf club

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 07 Май 2012, 14:05

Georgieff написа:От 2 месеца карам Е91 325i новия комън рейл 218 к.с.

Е ти ме уби... :shock:
Как караш "новия комън рейл 218 к.с." и в същото време повече не искаш да чуеш за дизел? :mrgreen:
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d

Мнение от banansko » 07 Май 2012, 14:19

Сигорно е имал предвид новият фаселифт. Иначе с един кадърен чип вървят заедно. За резхода няма какво да се говори. Въпрос на личен избор. Зависи какво те влече повече.

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The black devil-335i e92

Мнение от ND1 » 07 Май 2012, 14:43

Да благодаря на всички за отговорите. Мисля, че намерих колата - 320д 163 коня и ако я взема , ще се похваля.
След обръщане на София и Пловдив се убедих, че читави е90-ки за нормална цена няма... или са на много км и разбити от каране, както каза онзи ден един търговец "с проблеми ама за по-ниска цена". Благодаря на колегата неоман, за предложението, но от 330д не се интересувам, не че не е доста по-голямо добиче :) и колата наистина ти е много хубава.

Da,blagodarq na vsichki za otgovorite.Mislq,che namerih kolata ->2.0D 163hp e,ako q vzema shte se pohvalq.
Sled obrushtane na Sofia i Plovdiv,prosto se ubedih che chitavi e90-ki za normalna cena nqma .. ili sa mnogo km i razbiti or karane,kakto kaza onzi den 1 turgovec ''s problemi ama za po-niska cena'' :confused: Blagodarq na kolegata neonman,za predlojenieto,no ot 330D ne se interesuvam,ne che ne e dosta po-golqmo dobiche :P i kolata na naistina ti e mnogo hubava :yes:
p.p. sry za mainumicata,neshto kirilizatora na saita ne raboti,a na pc-to nqmam,shte go editna posta sledvashtiqt put (y)

Моля за в бъдеще да пишеш на кирилица! Задължително е в форума!
- Модератор Гад.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 07 Май 2012, 17:48

cww написа:

Как караш "новия комън рейл 218 к.с." и в същото време повече не искаш да чуеш за дизел? :mrgreen:

Мн хора викат на директното впърскване при Бензина комън рейл :|
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 09 Май 2012, 13:21

xerial написа:
cww написа:

In internal combustion engines, Gasoline Direct Injection(GDI) , also known as Petrol Direct Injection or Direct Petrol Injection or Spark Ignited Direct Injection(SIDI) or Fuel Stratified Injection(FSI) , is a variant of fuel injection employed in modern two-stroke and four-stroke gasoline engines. The gasoline is highly pressurized, and injected via a common rail fuel line directly into the combustion chamber of each cylinder, as opposed to conventional multi-point fuel injection that happens in the intake tract, or cylinder port.

Само за информация.
Много хора така му викат, понеже си е така.
Повече информация тук
Touring & windsurf club

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 09 Май 2012, 16:00

И на всичко това по нашите географски ширини му казват директно впръскване. Или поне на мен това ми е известно.
Както и да е, поне научих нещо ново. :yes:
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 10 Май 2012, 13:45

Georgieff написа:
xerial написа:
cww написа:

In internal combustion engines, Gasoline Direct Injection(GDI) , also known as Petrol Direct Injection or Direct Petrol Injection or Spark Ignited Direct Injection(SIDI) or Fuel Stratified Injection(FSI) , is a variant of fuel injection employed in modern two-stroke and four-stroke gasoline engines. The gasoline is highly pressurized, and injected via a common rail fuel line directly into the combustion chamber of each cylinder, as opposed to conventional multi-point fuel injection that happens in the intake tract, or cylinder port.

Само за информация.
Много хора така му викат, понеже си е така.
Повече информация тук

Ето това е разковничето

via a common rail fuel line directly into the combustion chamber of each cylinder, as opposed to conventional multi-point fuel injection that happens in the intake tract, or cylinder port.

Аз също го знам като - Direct Injection вместо Common Rail... но както и да е явно е че няма грешно :)
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ND1 » 14 Май 2012, 6:05

Хелло отново :) Тези дни ми беше голяма лудница и не съм сядал на компа.Значи 1-во благодаря на всички за постовете и съветите,в крайна сметка взех точно това което исках ! Колата е 320Д 163хп/на 100км,с ксенон/анджъл айс/парктроници преден заден/подгрев на седалките/кожен салон/профешънал нави 16:9,автоматична кутия,що-горе хубави джанти ( под хубави не са онези със звездите които мен лично ме дразнят),рънфлат мишлен гуми на 5000 км,Круиз контрол (които е фабричен мисля)и още няколко неща които не мога да се сетя в момента .. Много съм доволен от колата,проверих я както си му е реда в оторизираното представителство,предишните собственици се оказаха много готини,не са правили компромиси от нищо и колата е зверски запазена.Вътре си е направо като чисто нова.Нито драскотина по стъклоповдигачите нито по таблото или кожата .. абе въобще .. :shock: :)))))))))))) Много съм доволен. Разучавам я сега още,че доста опции има и ми е малко трудно все оше.. :D Иначе много комфортно си вози и същевременно е стегнато окачването,има изключително добра обратна връзка с пътя и много много.. не много АДСКИ добро управление .. просто съм зашеметен :) Голямо удоволствие ми носи 8) Автомата не се усеща изобщо как превключва и честно казано за 2.0 кубика дизел се набира супер пъргаво .. Просто Ултимейт драйвинг машин,няма какво друго да кажа .. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 99'

Мнение от bmw_760il » 14 Май 2012, 12:31

Едно голямо честито колега! :bchug:
1 000 000 безавариини килоетри ти пожелавам :yes:
От къде е колата и какви пари е?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ND1 » 20 Май 2012, 15:25

Hey,съжелявам малко за по-късният отговор,но през седмицата имам много ангажименти и не влизам много често .. :) Ами 320Д е90-> 2006 година,от София частни лица,доста са се грижили за нея,колата е закупена от Мюнхен на времето нова,вътре е като нова,все 1 човек не се е качвал,много е запазена и точно с екстрите които искам :) Малко звучи като самореклама,ама си е така ... :P 24К излезе .. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 21 Май 2012, 14:18

ND1 написа:Хелло отново :) Тези дни ми беше голяма лудница и не съм сядал на компа.Значи 1-во благодаря на всички за постовете и съветите,в крайна сметка взех точно това което исках ! Колата е 320Д 163хп/на 100км,с ксенон/анджъл айс/парктроници преден заден/подгрев на седалките/кожен салон/профешънал нави 16:9,автоматична кутия,що-горе хубави джанти ( под хубави не са онези със звездите които мен лично ме дразнят),рънфлат мишлен гуми на 5000 км,Круиз контрол (които е фабричен мисля)и още няколко неща които не мога да се сетя в момента .. Много съм доволен от колата,проверих я както си му е реда в оторизираното представителство,предишните собственици се оказаха много готини,не са правили компромиси от нищо и колата е зверски запазена.Вътре си е направо като чисто нова.Нито драскотина по стъклоповдигачите нито по таблото или кожата .. абе въобще .. :shock: :)))))))))))) Много съм доволен. Разучавам я сега още,че доста опции има и ми е малко трудно все оше.. :D Иначе много комфортно си вози и същевременно е стегнато окачването,има изключително добра обратна връзка с пътя и много много.. не много АДСКИ добро управление .. просто съм зашеметен :) Голямо удоволствие ми носи 8) Автомата не се усеща изобщо как превключва и честно казано за 2.0 кубика дизел се набира супер пъргаво .. Просто Ултимейт драйвинг машин,няма какво друго да кажа .. :)

Честито лолега, някой знае ли дали може да се сложи автопилот на 320д 2005г, че от дару и камора казаха, че не се предлага щом не е серийно!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ND1 » 21 Май 2012, 14:44

Жоро 320и написа:
ND1 написа:Хелло отново :) Тези дни ми беше голяма лудница и не съм сядал на компа.Значи 1-во благодаря на всички за постовете и съветите,в крайна сметка взех точно това което исках ! Колата е 320Д 163хп/на 100км,с ксенон/анджъл айс/парктроници преден заден/подгрев на седалките/кожен салон/профешънал нави 16:9,автоматична кутия,що-горе хубави джанти ( под хубави не са онези със звездите които мен лично ме дразнят),рънфлат мишлен гуми на 5000 км,Круиз контрол (които е фабричен мисля)и още няколко неща които не мога да се сетя в момента .. Много съм доволен от колата,проверих я както си му е реда в оторизираното представителство,предишните собственици се оказаха много готини,не са правили компромиси от нищо и колата е зверски запазена.Вътре си е направо като чисто нова.Нито драскотина по стъклоповдигачите нито по таблото или кожата .. абе въобще .. :shock: :)))))))))))) Много съм доволен. Разучавам я сега още,че доста опции има и ми е малко трудно все оше.. :D Иначе много комфортно си вози и същевременно е стегнато окачването,има изключително добра обратна връзка с пътя и много много.. не много АДСКИ добро управление .. просто съм зашеметен :) Голямо удоволствие ми носи 8) Автомата не се усеща изобщо как превключва и честно казано за 2.0 кубика дизел се набира супер пъргаво .. Просто Ултимейт драйвинг машин,няма какво друго да кажа .. :)

Честито лолега, някой знае ли дали може да се сложи автопилот на 320д 2005г, че от дару и камора казаха, че не се предлага щом не е серийно!?

Благодаря ! Ами,не знам да ти кажа аз,но това което мога да ти дам като идеа е да пуснеш тема и да попиташ тук -> http://www.e90post.com/forums/forumdisplay.php?f=2
ако си добре с английския,хората са доста готини :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 26 Май 2012, 20:43

Такива теми винаги пораждат спорове за бензин и дизел. Всеки клони нанякъде, но важното е, че си намерил хубав автомобил, който на теб ти харесва. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ND1 » 26 Май 2012, 22:39

mitaka7 написа:Такива теми винаги пораждат спорове за бензин и дизел. Всеки клони нанякъде, но важното е, че си намерил хубав автомобил, който на теб ти харесва. :yes:

Да така е,в крайна сметка,при е90 според мен с еднаква кубатура,няма грешен избор :)) Въпрос на предпочитания и разбира се,трябва да се прави сметка за подръжката и разхода и т.н. :) Все си мисля,че човек който се кефи предимно на звук и високи обороти,няма как да избере дизел (дори и 100 факта да му извадиш за това) и обратно за дизела (само че с други фактори :) ..
Аз лично съм много доволен от е90-ката .. Удоволствие от шофирането -> на макс,Удобсвто -> на макс,Изработка -> на макс .. абе изобщо... The ultimate riding machine ;P

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93