Въпрос за бмв 530 XD
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- fmcomer
- Потребител
-
- Кара: E 39 525 D 2003
- Мечтае да кара: bmw740 XD
Въпрос за бмв 530 XD
Здравейте колеги, имам няколко въпроса ако може да ми помогнете. Възнамерявам да закупя е60 530 XD 2006-2007 автомат, с търсачката не можах да открия много инфо за този модел, интересува ме какви други подобрения има фейслифтовиа модел освен че е по мощен с 4 коня и има различни стопове и предна броня, дали има подобрения в системата Xdrive и скоростната кутия?
Гледам обявите в мобилето за 530 XD 2006 г са в диапазона 25-29 хил, фейса 2007 тръгва от 32 хил.,Според вас заслужава ли си за 4-5 бона разлика да се вземе фейслифта и 1 год. по нова, като лично за мен визуалните промени са почти незебележими, особено ако на стария модел се сложи М пакет. Подръжката и здравината на 530 XD, същата ли е като на 530 D ? Може ли да дадете отзиви как се държи системата Xdrivе на този модел на сняг и в завои?
Мерси предварително!
Гледам обявите в мобилето за 530 XD 2006 г са в диапазона 25-29 хил, фейса 2007 тръгва от 32 хил.,Според вас заслужава ли си за 4-5 бона разлика да се вземе фейслифта и 1 год. по нова, като лично за мен визуалните промени са почти незебележими, особено ако на стария модел се сложи М пакет. Подръжката и здравината на 530 XD, същата ли е като на 530 D ? Може ли да дадете отзиви как се държи системата Xdrivе на този модел на сняг и в завои?
Мерси предварително!
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Re: Въпрос за бмв 530 XD
За мен лично фейса заслужава надценката,двигателите са по-икономични,а визуалните разлики не са незначителни,а напротив-стоповете са супер красиви,а и наличието вече на дневни светлини допълват външния чар.Да не забравяме,че евентуална последваща продажба след някоя и друга година на преди фейс са доста по-песимистични....
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- krassy_k
- Потребител
-
- Кара: BMW E60 530XD
- Мечтае да кара: това ми стига:)))
От около 20 години карам BMW -различни серии и модели и всяка зима съм се притеснявал от не доброто поведение на автомобила при хлъзгав път! От септември миналата година съм с 530 XD - несравнимо е!!!!! Уверявам те. Така, че изобщо няма място за сравнение. XD- системата е перфектна и тази зима беше просто песен в сравнение с предходните. Успех!
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
Х-драйв-а е същия преди и след фейса.
Дали си заслужава да дадеш повечето пари за фейс - твърдо да.
Поддръжка на Х-драйв - неясен въпрос, поне за мен.
А за всичко останало, просто чети темите за фейслифтови коли без Х-драйв, щото нещата са същите.
Дали си заслужава да дадеш повечето пари за фейс - твърдо да.
Поддръжка на Х-драйв - неясен въпрос, поне за мен.
А за всичко останало, просто чети темите за фейслифтови коли без Х-драйв, щото нещата са същите.
Колега, аз карах преди 530Д 2005г и след това си взех 535Д фейс. трябва да ти кажа , че разликата м/у двете коли е голяма. Не е просто в стоповете. Колата е с различна скоростна кутия, различен разход, различен интериор и освен всичко фейс-а е по нов като години . Ти си преценяваш , но аз съм твърдо ЗА фейса!!!
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
kopchev написа: ....Колата е с различна скоростна кутия....
Не са ли и двете с шестстепенна кутия на ЗФ?
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
fefe написа:Х-драйв-а е същия преди и след фейса..
Не съм сигурен, че това е така... До колкото на мен ми е известно едва след LCI 4х4 при Е60 се води xDrive. Затова, ако си забелязал, в bmw.de има разлика и едните (преди фейслифта) ги обявяват като 530xd а другите като 530d xDrive.
Поздрави!
F07 535d
F07 530d
E60 530d
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
В нищо, което до момента съм чел, не съм срещал някой да говори за разлики в системата, преди и след фейс. Като цяло не виждам какво освен 'фини настройки' може да се различава.
Кратко филмче, което дава бегла представа: http://www.awdwiki.com/en/xdrive/#bmw_s ... ive_system
Нещо не мога да намеря една статия от братушките, в която беше обяснено подробно.
Кратко филмче, което дава бегла представа: http://www.awdwiki.com/en/xdrive/#bmw_s ... ive_system
Нещо не мога да намеря една статия от братушките, в която беше обяснено подробно.
8 мнения
• Страница 1 от 1